Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Yes tomaateille - testissä Yes To -kosmetiikka | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Yes tomaateille - testissä Yes To -kosmetiikka

Yes To on kansainväisesti tunnettu luonnollisen kosmetiikan merkki, joskaan sarjan tuotteita ei saa Suomesta (edit:kyllä nykyään saa!). Kiintoisan oloiset putelit ovatkin jääneet vähemmälle testailulle, sillä kosmetiikkaa tulee tilattua nykyään harvemmin ulkomailta.

Yes To -kosmetiikka on jakautunut  kasvien, hedelmien tai marjojen mukaan nimettyihin eri ihotyypeille suunnattuihin "sektioihin" (Yes To Cucumbers, Coconut...). Tuotteet ovat nettisivujen mukaan vähintään 95 % luonnollisista ainesosista koostettuja. 

Luonnonkosmetiikan sertifiointeja sarjalla ei ilmeisesti ole, mutta en tosin olekaan turhan tarkka asian suhteen. Leaping Bunny-sertifikaatti tuotesarjalla on ja suurin osa on vegaanille sopivaa kosmetiikkaa, lukuunottamatta silkkiaminohappoja tai mehiläisainesosia sisältäviä purkkeja.

Edit 2019: Yes To -kosmetiikkaa saa nykyään Suomesta, ja voit hankkia tuotteita esimerkiksi *Olet Kaunis-kaupasta.

*mainoslinkki
Yes To kokemuksia

Testissä Yes To -kosmetiikka


Yes To Tomatoes-linja on suunnattu sekaiholle sekä epäpuhtauksiin taipuvalle iholle. Sarja sisältää todellakin myös tomaattiuutetta ja googlailulla selvisi, että antioksidanttipitoisella tomaatilla sanotaan olevan ihoa korjaava ja ihohuokosia supistava vaikutus. Kokonaisuudessaan ainesosat näkee firman nettisivuilta.

Tomaattisarjan Daily Balancing Moisturizer-kosteusvoide on hyvin kevyt, nopeasti ihoon imeytyvä voide. Tomaattilinja vaikuttaa enemmän rasvaiselle kuin sekaiholle suunnatulta, sillä koostumukset ovat sen verran ohuen tuntoisia. Ajoittain pintakuivalle, ajoittain rasvaisemmalle iholleni kevyempi kosteusvoide on kuitenkin ollut hyvä nestemäisen meikkivoiteen alle. Yöllä tykkään käyttää tomaattivoidetta tuhdimpia voiteita ja kasvoöljyä, mutta meikin alle riittää tämä ohuempikin emulsio. 

Kosteusvoiteen tuoksu on hyvin mieto, ja tuote tuntuu perushyvältä unisex-kasvovoiteelta. Voide lupaa taistella tulehduksia vastaan ja hillitä epäpuhtauksia aiheuttavien öljyjen mellastusta iholla, samalla kosteustasapainoa ylläpitäen. Kevyt kosteusvoide ei ainakaan boostaa ihon öljyntuotantoa, vaan iholle jäävä tuntu on kevyen kosteuttava. Talvella pelkiltään käytettynä voide voisi olla pintakuivalle iholleni liian kevyt, mutta vinkkaisin tästä rasvoittuvan ihon kanssa eläjille. 


Daily Repair Treatment on puolestaan epäpuhtaan ihon hoitotuote, joka mielestäni muistuttaa nimestään (treatment?) huolimatta ihan vain puhdistavaa seerumia. Tuotteen vaikutus perustuu tulehdusta hillitsevien ainesosien ykköseen, tuttuun salisyylihappoon. Seerumi sisältää myös esimerkiksi sekaiholle suotuisaa taikapähkinää ja laventeliöljyä.

Siinä missä kasvovoide oli hennon kosteuttava, tämä geelimäinen hoitotuote jättää iholle kiristävän, napakoittavan kevyen tunteen. Kasvovoiteen alle levitettynä tuote kuitenkin toimii, eikä tuote tunnu voiteen alta imeydyttään. Olen huomannut salisyylihapon toimivaksi epäpuhtauksien kuuriluontoisessa hoidossa, ja tomaattisarjan kombo vaikuttaakin sopivalta stressi-iholle. Tomaattisarjan tuotteet vaikuttavatkin pätevältä peruskosmetiikalta, joskaan eivät niin erikoisen säväyttävältä, että osaisin sanoa ostaisinko samaiset putelit vielä uudelleenkiin.Yes To-kosmetiikkaa myy esimerkiksi Feelunique.com. Hinnat ovat oikein kohtuullisia, noin 10-20 euroa per puteli, ja vartalo- ja hiustuotteissa vieläkin edukkaampia.

Onko sinulla Yes To -kokemuksia? :) 

Kommentit

 1. Tämän merkin hiustuotteita meinasin kokeilla, mutta vielä jäi tilaamatta. Beautybayssä hinnat näyttivät olevan ainakin niiden osalta halvimmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin laittanut korvan taakse vinkin Yes To:n muusta kosmetiikasta, vaikka nyt tuntuu että en ehkä pelkästään tätä sarjaa lähtisi tilaamaan ulkomailta. Mutta muutoin tilaukseen mukaan kyllä. :D

   Poista
 2. Tuota sarjaa saa nykyään Sokoksista. Tilanne siis elokuussa 2018. Olen todella tyytyväinen mustaan Yesto tomatoes palasaippuaan. Pitää öljystä kiiltoa hyvin poissa.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^