Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Aurinkosuojaa kropalle | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Aurinkosuojaa kropalle

Meikkipohjassani on lähestulkoon läpi vuoden SPF-kertoimet kohdillaan, mutta nyt viimeistään alkaa olla aika korkata aurinkorasvaputeleita kropallekin. Etenkin ensimmäiset kesän auringonsäteet ovat yleensä salakavalimpia kalkkilaivan kapteenin hipiälle. Pyrin suojaamaan ihoa auringolta paljon vaatetuksella, mutta aurinkovoiteille tulee kuitenkin käyttöä etenkin kuumemmilla säillä.


Vegaanisuus ja eläinkokeettomuus on käyttämieni aurinkorasvojen kohdalla selviö, ja tokihan minulla on muitakin kriteereitä suojakertoimille. Aurinkovoide jota tulee oikeasti käytettyä on tarpeeksi ohut, ei juuri minkään tuoksuinen ja ilman niitä onnettomia valkoisia rantuja levittyvä. Ja SPF:n soisin mieluiten olevan vähintään 30, jos tarkoituksena on oleskella yhtään pidempään kesällä ulkona.

Bottega Verden valikoimassa on useita vegaanille sopivia aurinkorasvoja, joista sain testiin herkän ihon SPF 50-aurinkosuojapuikon ja SPF 30-kertoimisen lasten aurinkovoiteen, jota voi käyttää aivan hyvin myös lapsi-iän ohittaneetkin (itse asiassa olenkin usein käyttänyt lasten aurinkovoiteita). Ja tuubissa lukeva bimbo viittaa italiankieliseen lapsi-sanaan!


Viiden millin SOL pelli sensibili-aurinkovoidepuikkoa ei ole tarkoitettu ensisijaisesti isoille ihoalueille, vaan esimerkiksi silmänympärysiholle ja korvanlehdille.  En ole aiemmin käyttänyt aurinkosuojapuikkoja, mutta tuubi on aika kätevä pienille ihoalueille.  Myönnän että jostain syystä aurinkovoidetta ei tule lotrattua esimerkiksi korvanlehdille, vaikka ne helposti saavatkin aurinkoa. 

Kiinteänmallinen puikko on simppeli käyttää, applikaattorista suoraan iholle sipaistuna voide levittyy hyvin huomaamattomasti. Herkkäihoisille suunnatun voiteen tuoksu on hyvin mieto, ja se levittyy ilman minkäänlaisia valkoisia jälkiä. Koostumus onkin hyvin kevyt ja nopeasti imeytyvä, "huulirasvamainen". Puikosta on muodostunut pätevä  mukana kulkeva voide etenkin kämmenselille (...), jotka usein unohtuvat rasvaamatta ja asian muistaa vasta kun on jo liikkeellä.

Tuotteessa on korkea SPF 50-kerroin, UVA/UVB-suoja, ja voide on myös vedenkestävä. Testaamani Bottega Verden aurinkosuojat sisältävät sekä kemiallisen että fysikaalisen aurinkosuojan, ja voiteet ovatkin lähempänä "tavallisia" aurinkosuojia kuin luonnonkosmetiikkaa.


Isommassa tuubissa oleva aurinkovoide on myös hyvin miellyttävä "käyttökokemukseltaan", ja tätäkin sopii sutia iholle kesän mittaan. Koostumus on latte, eli maitomainen, ja voide sujahtaa ihoon kevyesti. Hipiään ei jää rasvaisen tuntuista tunnetta, saatika valkoisia jälkiä. Aurinkorasvan hankaaminen ihoon onkin se kesäpuuhailu, josta mielelläni luovun. Luulenpa että lapsille suunnatut voiteet ovat usein myös helposti levittyviä ja kevyitä, ja sen vuoksi olenkin usein kääntynyt nuoremman ikäpolven SPF-voiteiden puoleen. Maitomainen rasva on myös kätevän kokoisessa purkissa (vaikka ei ihan niin kätevässä kuin puikko ;)).

Parabeeniton aurinkovoide sisältää Bottega Verden oman Pluridefence-aurinkosuojayhdisteen, jota avataan sen verran, että sen kerrotaan ehkäisevän auringon aiheuttamia ihovaurioita. Tuote lupaa välittömän aurinkosuojan ja on niin ikään vedenkestävä, kuten useimmat lapsille suunnatut aurinkovoiteet. Voiteen tuoksu on aurinkovoidepuikon tuoksua voimakkaampi, kepeän "aurinkovoidemainen". Osa Bottega Verden tuotteista on hyvin tuoksuvia, mutta aurinkosuojan tuoksu on mieto siihen verrattuna, mitä muistelen perus-markettivoiteiden toisinaan tuoksuvan. 


Aurinkosuojapuikon hinta on Bottega Verden nettikaupassa 11,10, ja lasten aurinkovoiteen noin 25 euroa. Bottega Verden tuotteita voi ostaa myös suoraan Helsingin Fredan myymälästä ja joistain apteekeista ympäri Suomea . Merkin nettisivuille on koottu vegaaniset tuotteet.

Tuotteet on saatu testiin blogin kautta.

Kommentit

  1. Puikko olisi kyllä kätevä. Mullakin meinaa aina unohtua jokin kohta rasvaamatta, ja sitten ei viitsi enää käsiään sotkea, kun pitäisi olla jo menossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja yleensä itse vielä pesen kädet pois tahmaisemmasta aurinkovoiteesta... :D

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^