Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hellävaraisempi palasaippua kasvoille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hellävaraisempi palasaippua kasvoille

Palasaippuat ovat olleet pitkään karkeasti ottaen melkoisen nou nou kasvojen ihonhoidossa. Liian tujusti pesevillä aineilla saa helposti sekä ihon pH:n että kosteustasapainon sotkettua, ja esim. herkkäihoiselle tämä on tarkoittanut ihon liiallista kuivumista. Kuitenkin "palaputsareiden" maailmassa on myös poikkeuksellisia yksilöitä, jotka lupailevat hellävaraisempaa puhdistusta.

Edit: tuote on poistunut myynnistä.


Sukin Sensitive Facial Cleanser on valmistettu nimen omaan herkälle ja kuivalle iholle, ja tuotekehittelyyn on vaikuttanut pettymys "normipalasaippuoiden" ylipuhtaaseen lopputulokseen. Tämä luonnonkosmetiikan palasaippua lupaa hoitaa ihoärsytyksiä, pehmentää ja kosteuttaa ihoa tukkimatta sitä. Saippua sopii sekä kasvoille että vartalolle. 

Suki on tunnettu haastavalle iholle suunnatun luonnonkosmetiikan valmistamisesta, ja palaputsarissakin on omat jujunsa. Hoitavina ainesosina tuotteessa ovat rauhoittava kolloidinen kaura sekä kosteuttava ja pehmentävä sheavoi. Tuotteessa on myös saippuoissa käytettyjä peseviä ainesosia, mutta hoitavien ainesosien cocktail tuntuu kumoavan perus-saippuafiiliksen. Olen hitusen valikoiva palasaippuoiden suhteen, mutta Sukin versioon uskalsin tarttua merkin aiempien käyttökokemusten myötä.Sukin puhdistuspala on varmasti yksi miellyttävimmistä kiinteistä puhdistusaineista joita olen käyttänyt. Palasaippua vaahdottuu kevyesti, ja vaahto on myös mukavan pehmeää iholla. Pesun aikana narskuvasta saippuafiiliksestä ei ole tietoa, mutta puhdas iho tuntuu puolestaan hieman "natisevalta", ja siltä että se on pesty puhdistusmaitoa tujummalla aineella. Kuitenkaan iho ei ole kuivunut yllättävän tehokkaasta putsarista. Palaputsarilta saakin odottaa narskuvampaa pesujälkeä, mutta harvoin törmää aineeseen, joka ei kuivata.

Ihoni on näin kesäisin enemmän rasvoittuva, talvella siirryn suosiolla kaikista hellävaraisimpiin maitomaisiin puhdistusaineisiin. Vaikka putsari on suunnattu herkälle ja kuivalle iholle, se pesee kuitenkin niin hyvin, että voisin aivan hyvin arvella palan olevan ennemminkin (tai myös) rasvoittuvan ihon tuote.
Putsari on supertehokas meikkien putsauksessa, ja se saakin ensisijaisesti tehtävän palvella tiukasti istuvan meikin puhdistajana. Silmämeikkiin en ole tietenkään palasaippuaa kokeillut, mutta meikkivoiteet sulavat suit sait yhdellä pesukerralla!


Saippuan tuoksu on hennon sitruksinen, juuri erotettavissa oleva. Pidän myös siitä että pala on tarpeeksi jämäkkä eikä se "sula" käsien väliin.  Pakkaus on myös hyvin eko: pahvin voi kierrättää, ja lopulta putsarista ei jääkään mitään roskia jäljelle. :)

Huomasin tätä postausta kirjoittaessa, että Suki on lopettamassa tämän putsarin valmistuksen tänä vuonna ja saatavilla on vain enää rajattu erä. Höh, niinpä tietysti.

Kommentit

 1. Tuon kyllä haluaisin ihan ehdottomasti! Nykyinen kuivattaa aivan liikaa ja itseasiassa jokainen palakasvosaippua mitä olen kokeillut on aina kuivattanut :/ Kiitos vinkistä ja oikein ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 2. Olisi kyllä mielenkiintoista testata kasvosaippuaa, joka ei kuivata ihoaa. Kuivattavuuden takia en juurikaan käytä saippuoita :)

  VastaaPoista
 3. Sori, mutta on pakko korjata. Näin sairaalassa saneluita purettuani on pakko mainita, että happamuus lyhennetään pH. :)

  VastaaPoista
 4. Lemmi: ei-kuivattava saippua on kyllä hyvin erikoinen löytö! Tämä jättää kuitenkin myös hyvin "puhtaan" oloisen fiiliksen iholle, kuten saippuat yleensä. :) Ja kiitos, sitä samaa!

  VastaaPoista
 5. Maija: niinpä, olin itse aika skeptinen saippuan suhteen, mutta ainakin näin kesällä tämä on ollut vertaansa vailla oleva meikkien putsaaja. :)

  VastaaPoista
 6. Erika: kääk, niinpä, kiitos korjauksesta! Oikeakielisyys on mulle tärkeää vaikka se ei aina blogissa ehkä näy. :D Korjaan asian kunhan pääsen koneelle, josta tekstejä on helpompi editoida!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^