Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paul Mitchell -hiusmuotoilua osa 2 | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Paul Mitchell -hiusmuotoilua osa 2

Vaikka Paul Mitchell lienee tunnetuin kampaamosarja eläineettisen kosmetiikan käyttäjien keskuudessa, sarjan tuotteiden käyttökokemukset ovat jääneet himppasen baby steps-tasolle. Olen kevään ja kesän aikana korjaillut tilannetta niin mainioiden Express Dry -tuotteiden kuin kahden muun muotoilua jelppaavan tuotteen avulla: Hot Off The Press-lämpösuojasuihkeen ja Super Skinny-seerumin.
 
Tuotteet saatu.

Hiuksia siloittavalla Super Skinny-seerumilla on jo hienoinen kulttimaine pörröisten hiusten taltuttajana, ja positiivisiin arvioihin onkin tullut törmättyä tuon tuosta. Hiusseerumi on hiuksiin jätettävä hoitotuote, joka löytyy karheille, pörröisille ja luonnonkiharille hiuksille suunnatusta sarjasta. Super Skinny-sarjan tuotteet sisältävät hiuksen rakenteeseen imeytyvän, pehmentävän ainesosayhdisteen sekä aktivoidun kiiltoyhdisteen. Seerumi lupaa siloittaa, pehmentää ja hoitaa hiuksia. Hienojakoisten silikonien kerrotaan sulkevan hiussuomuja antaen lisää kiiltoa.

Polkkapituisiin, paksuhkoihin ja myös helposti pörrööntyviin hiuksiini seerumia on riittänyt yksi painallus. Tuote on hyvin hoitavaa, ja yliannostelu (tai epätarkka levitys) saa hiukset rasvaisen näköiseksi. Kirkasta seerumi tekee parhaiten taikojaan hieman kosteissa hiuksissa ennen föönausta. 

Seerumi toden totta lisää hiusten kiiltoa ja sileyttä heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Vaikka hiukseni eivät pesun ja hoitsikan jäljiltä jää mitenkään superkarheiksi, hius on paljon pehmeämpi tämän taikatuotteen jäljiltä. Olisinpa tiennyt tästä silloin, kun kamppailin pidempien hiuksien hamppulatvojen kanssa... 

Sen lisäksi että käsiä on mukava liu'uttaa pehmeissä kutreissa, seerumiannos lisää selkeästi hiusten kiiltoa. Alan ymmärtää tuotteen kulttimainetta, sillä siloitus vie hyvin mukanaan myös pörröisyyttä, jota kerääntyy helposti päälaelle.  Hiukseni ovat tällä hetkellä hyvässä kunnossa, mutta seerumin efektit näkee selkeästi myös ei-saharakuivissa hiuksissa. Niinpä liityn seerumin "suitsuttajiin". Bonuksena näissä  tehotipoissa on vielä mukava, raikas tuoksu.Express Style-sarjan Hot Off The Press kuuluu puolestaan suoristusrautaa käyttävien basics-osastolle. Hiusten lämpökäsittely rasittaa hiusta aina, ja lämpösuojatuotteet nimensä mukaisesti pyrkivät ehkäisemään  hiuksille lämmöstä aiheutuvaa haittaa. 

Hot Off The Press lupaa sekä lämpösuojan että joustavaa pitoa kampauksiin. Rakennevaurioilta suojaa riisinjyvän kuoriuute, ja vehnäproteiinin kerrotaan vahvistan hiusta ja vähentävän pörröisyyttä. Sprayta suihkitaan kuiviin hiuksiin ennen lämpötyökalua, joka aktivoi tuotteen. Suihke on hyvin hienojakoista, eikä sitä tietäisi olevan hiuksissa, ellei sen tuoksu paljastaisi. Tarpeeksi etäältä suihkittuna tuote ei tarvitse myöskään kuivumisaikaa ennen muotoilua. 

Olen käyttänyt lämpösuojaa suoristusraudan kanssa taltuttamaan taipuisia hiuksia. Tuote tuo todella hyvin "kitkaa" muotoiluun: sileät hiukset eivät livahda suoristusradasta ilman tarttumapintaa. Ja tämä taas on parantanut itse kampauksen kestoa, jonka olen viimeistellyt Express Dry-hiusspraylla. Lämpösuoja on myös estänyt hiusten sähköistä leijailua muotoilun jäljiltä, joka onkin merkki hiusten paremman kunnon pysymisestä.

 Muihin käyttämiini lämpösuojiin verrattuna eniten pidän sprayn hienojakoisuudesta, nopeasta kuivumisesta ja yleensäkin siitä, että se hoitaa hommansa kuten pitääkin. Olen vähän tylsä, mutta en keksi tästä muuta kritiikkiä kuin sen, että liian läheltä suihkittuna hiukset saattavat jäädä koppuraiseksi, mutta suihketta ei olekaan tarkoitus suihkutella parin sentin etäisyydeltä. ;)


Lämpösuojasuihkeen  kuin myös hyvin riittoisan siloittavan seerumin suositushinta on 26 euroa. Sarjaa jälleenmyy esimerkiksi Stockmannin verkkokauppa sekä useat kampaamot ympäri Suomea.

Loppukevennykseksi vielä lisää Paul Mitchell-tietoa: sen lisäksi että PM on ensimmäinen eläinkokeettomaksi sertifioitunut ammattilaisten käyttämä hiustuotesarja, yritys myös osallistuu aktiivisesti hyväntekeväisyyteen. Firma tukee esimerkiksi puiden jälleenistutusta hakkuualueille minimoidakseen hiilidioksipäästöjä, kuin myös useaa ympäristö- ja sosiaalijärjestöä. Esimerkiksi valaita suojeleva  Sea Shepherd on yksi firman tuen kohteista. :)

 

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^