Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kosmetiikkaa kenkkuilevalle iholle | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kosmetiikkaa kenkkuilevalle iholle

*mainoslinkki


Kesällä ei voi välttyä kuulemasta kosmetiikkatuotteista, jotka ovat suunnattuja syystä tai toisesta ärtyneen ihon hoitoon. Esimerkiksi auringonpolttamat ja hyönteisten pistot ovat näillä leveysasteilla niitä ärsytyksiä, joiden oireita voi rauhoitella kosmetiikalla.

Itse pidän varastossa vuoden ympäri tiettyjä arkikosmetiikan purnukoita, jotka helpottavat kenkkuilevan ihon oireita. Kokosin postaukseen uusia luonnonkosmetiikan tärppejä ihoa rauhoittelevan kosmetiikan saralta. Sopii hyvin kesäiholle, mutta arvelen että käyttöä tulee ympäri vuoden. ;)


Ainakin Ekolossa ja eleven.fi- kaupassa myytävä Zoya Goes Pretty valmistaa luomulaatuisia sheavoituotteita, ja ilokseni bongasinkin purkkien takaa hyppivän pupun. Silmäyksellä kaikki Ekolon myymät merkin sheavoit ovat myös vegaanisia. Pihistelin ja ostin hajustamattoman eli edullisimman sheavoin. Valikoimassa on muutoin myös esimerkiksi luumulla, ruusulla ja tyrnillä terästettyjä sheapurkkeja.

Zoya Goes Prettyn purnukka kätkee sisäänsä arkikosmetiikkaa, jonka tarpeellisuuden huomaa vasta kun hylly ammottaa tyhjyyttään ihovoin kohdalla. Vedetöntä ja kosteutta säilyttävää sheavoita tulee sipaistua kuivuttaan huutaville ihoalueille, kuten kyynärpäille ja korppukantapäille (kai ne sandaalikelitkin vielä joskus tulee?). Koppuraisimmatkin kuivat kohdat tykkäävät paksusta ihovoista, jolla on hyvin pehmentävä koostumus.

Sheavoi on todella riittoisaa, käsien välissä sulavaa kiinteää ainetta. Osa kutsuukin A-vitamiinipitoista sheaa "luonnolliseksi vaseliiniksi", mutta mene ja tiedä, itselläni ei ole tuoreita vaseliinimuistoja vertailuun. Hankkimani natural-versio sisältää vain ja ainoastaan sheavoita, ja sen tuoksu on myös hyvin autenttinen, mutta toisaalta kantapäärasvan ei tarvitsekaan välttämättä olla parfyyminen.Desert Essencen Relief Spray on puolestaan vahvasti teepuulle tuoksuva hoitospray. Merkin tuotteet eivät tunnetusti sisällä mitään "pahiskemikaaleja", ja tämänkin suihkepullon sankarina on luonnollinen teepuuöljy. Lisäksi cocktail sisältää liudan muita kasviuutteita, kuten taikapähkinää, rosmariinia ja salviaa (allergisten kannattanee syyntä inci tarkkaan).

Spraylle on listattu monia käyttötarkoituksia iho-ongelmien ja lievien tulehdusreaktion lievittämiseen, kuten hyönteisten pistojälkien hoitoon. Itse olen ominut suihkeen väsyneiden jalkojen virkistämiseen ja jalkadödöksi. Säilytän suihketta jääkaapissa, jonka jäljiltä se on hyvin raikas. En suosittele niille jotka eivät pidä teepuun tuoksusta, sillä tässä tuotteessa se on melko vahva, mutta kuitenkin haihtuva. Iherbin arviot suitsuttavat suihketta etenkin pienten haavaumien ja hyönteisten puremien hoitamisessa, ja miksipäs en suihkauttaisi tätä myös hyönteispistoihin (jos niitä olisi ;)).


Ja mitäpä arkikosmetiikkapostaus olisi ilman Urtekramia. ;) Sarjan aloe vera-geeli on ilmeisen uusi (?) lisäys Urtekramin repertuaariin. Kirkas geeli on niin ikään suunnattu ihoärtymysten hoitoon, esimerkiksi after sun-käyttöön. Ravitsevien ja kosteuttavien heksapeptidien ja hyaluronihapon vaikutusten kerrotaan tehoavan kuivalle ja vahingoittuneelle iholle. 

After sun-käyttöä tälle ei ole itselläni juuri ollut, mutta aloegeelit ovat lemppareita pienten ihoärsytysten hoitoon. Purkki rauhoittavaa aloevoidetta löytyykin oikeastaan aina kylppäristäni. Esimerkiksi urheiluteipin käytöstä ärtyvä iho ja sheivauksen jäljet rauhoittuvat helppommin kun levitän niille kerroksen aloeta. Urtekramin geeli on melko juoksevaa ja "liukasta", eli hyvin geelimäistä. :D Ihoon se kuitenkin imeytyy hyvin, ja hoitaa työnsä arkikosmetiikan rauhoittavana tuotteena. Geeli on ostettu Prismasta, tarkkaa hintaa en muista, mutta myös esim. Hyvinvoinnin Tavaratalo myy aloe vera -geeliä.*


Oliko joukossa tuttuja tuotteita? :) Millä hoidatte ärtynyttä ihoa? :)

Kommentit

 1. Jes, hyvä tietää, että Urtekramilta saa tuota aloe veraa! Taidankin mennä heti ostamaan :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Oli mulle helpotus, että saa aloe verat tästä lähtien ihan Primasta. :D

   Poista
 2. Multa löytyy Zoya goes prettyltä pieni purkki shea & argan butter ja iso purkki shea & plum butteria. :) Nuo etiketit ovat niissä niin ihania!
  Desert Essenceltä taas oli kerran yksi kavoputsari, mutta siihen en oikein ihastunut.

  Ja itse en pysty olemaan enää ilman aloe vera -geeliä, se on pelastanut niin monet kerrat esim. kosmetiikan aiheuttamiin ihoärsytyksiin. Kuten yksi kasvorasva aiheutti herkkyysreaktion sillä naama oli punainen kuin paloautolla sen jälkeen, mutta aloe vera auttoi siihen heti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niitä on pieniäkin purkkeja! Etiketit ovat kyllä söpöjä. :)

   Mulla on itse asiassa myös ollut vähän kehno DE:n putsari, sellainen vesimäinen teepuulle tuoksuva sekin... Mutta suihke on kivempi. :)

   Mulla on vähän sama, että aloe veraa täytyy löytyä kaapista aina!

   Poista
 3. Hyödyllisiä vinkkejä, pidän mielessä jos tartteen apua johonkin noista ongelmista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Tämän tyyppisiä tököttejä mulla on usein jemmassa pahan päivän varalta. :)

   Poista
 4. Ei ollut tuttuja nämä. Tuo suihke alkoi kiinnostaa. Mulla on Desert Essenceltä ollut ainakin shampoota ja hoitoainettane on ollut ihan ok. Aloe veraa on hyvä olla jemmassa näin kesällä varsinkin, Urtekramin aloe geelistä ei ole kokemusta, tällä hetkellä mulla on Mill Creekin aloe geeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Desert Essencelta on mun kokeilujen mukaan joitakin ihan hyviä tuotteita, kuten tämä, osa ei ole ollut paras mun iholle. :) Aloe vera on kyllä täydellinen tuote jemmata. :)

   Poista
 5. Aloe Vera geeli on tuttua, kaapissa on aina jemmassa milloin mitäkin laatua, mutta sitä on oltava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kuvailisin itsekin suhdettani aloe geeliin - sitä on oltava. :D

   Poista
 6. Tuttuja, muttei omasssa omistuksessa olevia tuotteita tuoa sheavoi ja aloe vera. Mä hoidan juuri aloe veralla ärtynyttä ihoa ja käytän sitä myös afte sun -tuotteena (tänä kesänä ei ole ollut vielä tarvetta). Mun täytyy kyllä testata tota Urtekramin aloe veraa. Jos koostumus on hyvä, mä varmaan siirryn käyttämään sitä, sillä 8 euroa 100 millistä ei kuulosta kovin pahalta, jos imeytyminen ihoon on täydellinen. Millainen inci Urtekramissa muuten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloe vera jää mulla aina hetkeksi "ihon pinnalle" eri tavalla kuin perusvoiteet, mutta Urtekram imeytyy lopulta tahmatta. :)

   Inci näyttää mun tietotaidon mukaan ihan hyvältä, 95 % luomua:" Aloe vera*, glyseriini**, polysakkaridit, natriumhydroksidi, sitruunahappo, hyaluronihappoa, heksapeptidiä-11, makea appelsiiniöljy*, hajuste (kasviuute). * = Luomu. ** = Valmistettu luomuraaka-aineista. " Inci lainattu Urtekramin sivuilta. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^