Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

MakeUp Eraser - meikit pois puhdistusliinalla | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

MakeUp Eraser - meikit pois puhdistusliinalla

MakeUp Eraser saatu pr-tuote, *mainoslinkki

Hyviä meikinpuhdistusaineita ei omissa kosmetiikkavarastoissani voi olla liikaa, tai niitä ei ainakaan ole varaa ylenkatsoa. Mikään ei nimittäin ole rasittavampaa kuin puhdistella putsarin jäljiltä meikkivoiteita huokosista tai onkia vanupuikoilla silmämeikin jämiä peilin edessä. Vaivaton meikinpuhdistus säästää todella paljon aikaa ja hermoja! 

Olen ollut pitkään tietämätön meikinpuhdistuksen viimeisimmästä hypetuotteesta: liinasta, joka lupaa poistaa kaikki meikit pelkän veden avulla. Bongasin MakeUp Eraserin* sattumalta USA:n eläinkokeettomalta Leaping Bunny-listalta, ja luonnollisesti tuotteen idea herätti kutinaa.

Youtubessa on paljon videoita joissa MakeUp Eraseria hehkutetaan, ja polyesteriliina on saavuttanut suitsutusta niin meikkitaiteilijoiden kuin kauneusbloggaajien keskuudessa. Miten liina meikkiarsenaalini kohdatessa sitten pelittää?

Postaus päivitetty 2019


Testissä MakeUp Eraser -meikinpoistoliina


Ensin annos MakeUp Eraser-faktaa. Liina on valmistettu pehmeästä polyesterista. Toisen puolen nukka on lyhyttä, meikinpoistoon sopivampaa, ja kääntöpuolen pidempi nukka on parempi kuorintaan. Tuote ei sisällä siis mitään "kemikaaleja" , ainoa kemikaali jota meikinpoistoon tarvitaan, on vesi. Lupaukset ovat kovat: niin meikkivoiteiden kuin vedenkestävän maskaran luvataan lähtevän pelkällä liina-vesi-kombolla.

Ennen käyttöönottoa liina tulee pestä pesukoneessa (pesen aina 30 asteessa ). MakeUp Eraserin käyttöajaksi luvataan jopa 1000 konepesua. Liina on mukavan reilun kokoinen, noin 17 x 40 cm.

MakeUp Eraser kastellaan lämpimään veteen kauttaaltaan, ja sitten vain meikinpoistohommiin. Liina on ihanan pehmeä, eikä sitä tarvitse painaa tai hinkata iholla. Muutamalla pyyhkäisyllä suurin osa meikistä on siirtynyt kasvoilta Eraseriin, jälki on todella hyvää. Olen kokeillut liinaa "paksumpaan" meikkikerrokseen, eli meikkivoiteen, mineraalipuuterin, korostustuotteen ja viimeistelypuuterin yhdistelmään. Pohjustettua silmämeikkiä unohtamatta.

Ainoastaan laajentuneiden ihohuokosten kohdalta meikinpoiston kanssa tulee olla tarkempi,  mutta joka tapauksessa kaikki meikit poistuvat liinan avulla. Myös silmämeikit, joskin herkän silmänympärysihon ympärillä  liinaa ei kannata erityisen "tehokkaasti" hankailla. Kokeilin testiksi pyyhkiä kasvoja tarkasti liinan jälkeen myös kasvovedellä, mutta lappuun tarttui vain hippusia irtonukkaa.  En välttämättä ymmärrä liinan nukkapinnan taustala ollutta teknologiaa, mutta tuote lunastaa lupauksensa hitsin hyvin. :) Meikinputsauksen jälkeen liina on tietysti törkyinen kaikesta meikistä, enkä  itse pyöritä pesukonetta päivittäin. Pesaisen sen pesukonepesujen välissä Dr Bronner'sin saippualla ja jätän kuivumaan ilmavaan paikkaan. Liinaa suositellaan käteväksi matkoille mukaan, jota se varmasti onkin, mutta matkoillakin sille tulee järjestää putsaus ja kuivaus ilmavaan paikkaan. 

MakeUp Eraser on simppeli ja tehokas puhdistusliina, joka todellakin jelppaa meikinputsausoperaatiossa. Ja ekologinen, sillä liinan avulla on helppo vähentää puhdistusaineiden kulutusta. Tosin rehellisyyden nimissä tuote ei syrjäytä kokonaan varsinaisia puhdistusaineita omassa käytössäni, sillä esimerkiksi kasvot tulee aamulla putsattua hellävaraisella puhdistusaineella. Samoin tietysti puhdistusliinan pesujen välillä nestemäiselle putsaajalle tulee tarvetta. Olen kuitenkin sen verran usein tarttunut viime päivinä liinaan iltaisin, että tämä ihme-eraser taitaa tulla jäädäkseen. :)Swatchasin käsivarrelle erilaisia meikkejä, ja seuraava kuvasarja havainnollistaa liinan tulokset in action.

Ylin kuva: mineraaliaurinkopuuteria, vegaanisen Aromin nestemäinen huulipuna (kestää huulilla lähes liikahtamatta), Urban Decayn tummanharmaa luomiväri (jälleen yksi pigmenttisimmistä mitä omistan) ja BB-voide-puuterikombo.

Keskimmäisessä kuvassa tilanne on kahden pyyhkäisyn jäljiltä: meikkivoiteet tiessään, pigmenttisimmät värit vielä sinnittelevät.  

Alin kuva: muutama pyyhkäisy vielä, ja jäljellä on enää polyesterista hieman irronnutta nukkaa ja meikistä ärsyyntynyt käsivarsi. :D

Mistä ostaa MakeUp Eraser?

Edit 2019: .MakeUp Eraserin hinta on vuosien saatossa laskenut viitisen euroa - maahantuojan Nobe Beautyn verkkokaupassa sen hinta on alle 20 euroa. *Katso koko MakeUp Eraser -valikoima tästä!

Hinta ei ole ollenkaan huono, varsinkin jos liina kestää luvatut 1000 konepesua. Eraseria saa myös pinkkinä! 


 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa

Kommentit

 1. Mulla on tämä, mutta en ole vielä kokeillut. Itse koen juurikin vaikeaksi tuon konepesun, koska en yksinkertaisesti pese koneessa kolmessakympissä mitään. Joten ajattelin ekan kerran pyöräyttää koneessa, mutta sen jälkeen hoitaa huolloin ihan käsin ja vain silloin tällöin laittaa koneeseen. Mulla on ollut mielessä myös ostaa mikrokuituliina ja verrata onko yhtään mitään eroa tällä tai sillä. Sillä mikrokuituliinahan irrottaa jopa rasvaa pois kuivana, joten ainoa ero luultavasti tulisi olemaan se, että tämä on varmaan hellävaraisempi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tekniikka kuulostaa ihan passelilta, konepesuille kun on harvoin tarvetta ihan päivittäin. Ja olen pessyt rättiä tosiaan käsin konepesua odottaessa, hyvin putsautuu Dr Bronnerilla ja naama ei ole räjähtänyt tai mitään. :D Mikrokuituliina kyllä kuulostaa kovemmalta! :D

   Poista
 2. Nyt mun kiinnostus heräsi kunnolla! Kuulostaa selkeästi tuotteelta, jota haluaisi kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun tuotevinkki korvan taakse. ;)

   Tämä tuote tuli mulle ihan puskista, vaikka liinasta on kohistu ilmeisen pitkään. Ihme, että samanlaista ei ole aiemmin keksitty. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^