Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urtekramin kosmetiikkaa kasvoille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urtekramin kosmetiikkaa kasvoille

Urtekramin kosmetiikkaa on ollut tänä kesänä tehokäytössä. Vartalotuotteiden käytön ohella olen terästäytynyt tanskalaisen luonnonkosmetiikkasarjan kasvotuotteiden syynäämisessä. Joten kohtuuhintaisen päivittäisluonnonkosmetiikan ystävät, may I have your attention: vuorossa on Pohjolan koivu & No Perfume-linjojen kasvovoiteiden ja putsareiden testaustuloksia. 

Tuotteet pr-näytteitä. Päivitetty 2020.
urtekram kasvojenhoito


Urtekramin kasvotuotteet testissä


Suurin osa Urtekramin kosmetiikasta on vegaanista ja sarjalla on niin luonnonkosmetiikan Ecocert-sertifikaatti kuin ja lisäksi No perfume-tuotteilla on Joutsenmerkki ja Tanskan astma-allergiayhdistyksen hyväksyntä.

Pohjolan Koivu-sarjan pakkauksissa vilahtaa sana superkosteuttava, kun taas hajusteettomien tuotteiden purkkien  kyljessä sisältöjä kuvataan hoitavaksi. Kuvailisin koko settiä hellävaraisen toimivaksi, ei-kuivattavaksi kosmetiikaksi myös pintakuivalla sekaihollani.


Urtekram Pohjolan Koivu-päivävoide lupaa iholle runsasta kosteutusta, samalla kun tulehdusta (esim. epäpuhtauksia) lievittävä vaikutus mainitaan. Hajusteettoman luvataan kosteuttavan ihoa kevyesti, luonnollisesti ilman hajusteita. Kasvovoiteiden ainesosat ovat alussa muuten pitkälti samat vesi-öljy-glyseriinipohjallaan, mutta hajusteettomasta puuttuu esimerkiksi koivunlehtiuute ja peltokorte. Molemmissa voiteissa on  E-vitamiinia. 

Ellei tuoksua oteta huomioon, en löydä järisyttäviä eroja kasvovoiteiden käyttäytymisessä: molemmat ovat pehmeitä, nopeasti imeytyviä, meikin alle hyvin sopivia voiteita. Nämä voiteet ovat hyvinkin "tekee mitä lupaa"-sarjaa.

Tarkemmassa syynissä Pohjolan koivu-voide osoittautuu hieman täyteläisemmäksi voiteeksi ja olenkin käyttänyt sitä enemmän kosteuttavana yövoiteena. 

No Perfume-voide on kätevän kevyempi voide erityisesti meikin alle, josta etenkin kesäisin helpommin kiiltelevä ihoni on tykännyt. Hajusteeton voide onkin voiteista suosikkini, sillä se mätsää paremmin sekaiholleni. Tosin koivuvoidekaan ei makuuni liian paksu tai raskas, mutta arvelen sen sopivan paremmin iholleni syksyn tullen, jos ja kun kuivuutta esiintyy enemmän. Koivuvoiteen tuoksu on hyvin mieto luonnonkosmetiikan tuoksu, kuten myös saman sarjan puhdistusaineessa. 

urtekram kasvovoide

Urtekramin kasvojen puhdistusaineet ovat maitomaisia ja kevyen juoksevia koostumukseltaan. Ne lupaavatkin puhdistaa kasvoilta lian ja epäpuhtaudet hellävaraisesti, ihoa kuivattamatta. Molemmat sisältävät luomulaatuisia manteli-, helokki- ja jojobaöljyä, jotka hoitavat kosteuttavaa ja hoitavaa virkaa. Myös putsareissa on E-vitamiinia. Ainesosia löytyy koivuputsarista pari enemmän kuin hajusteettomasta.

Maitomaiset puhdistusemulsiot ovat ykköstuote kasvojen puhdistukseen aamulla tai esim. meikin puhdistuksen kakkosvaiheeseen öljyn tai miselliveden jäljiltä.  Kevyt mineraalimeikki irtoaa kasvoilta hyvin siltänään Urtekramin puhdistusaineilla. Molempien koostumukset ovat samankaltaisia, mutta tästä kaksikosta lempparikseni selvityy Pohjolan koivu, jonka puhdistustehot meikille ovat himpun verran tehokkaammat suurihuokoisilla ihoalueilla. 

Urtekramin puhdistusemulsiot eivät jätä kasvoille kiristyksen häivää tai kuivuuttaan narskuvaa ihoa, ja puhdistusmaidot ovatkin ns. jokaihon hellävaraisia putsareita. Kuivattamaton emulsio on omiaan myös sekaihon putsaukseen, sillä tokihan "liikaa puhdistavat" eli kuivattavat putsarit voivat sekoittaa pintakuivuutta lisää.


urtekram puhdistusaine kasvoille

Summaten, Urtekramin kasvotuotteista löytyi positiivisesti mieleen jääneitä tuotteita. :) Laitankin korvan taakse itselleni hajusteettoman päivävoiteen ja Nordic Birch-putsarin, joita voisin hankkia uudemman kerran.

Urtekram on "kaikilla sertifikaateilla" varustettua luonnonkosmetiikkaa edullisimmasta päästä, purkin saa alle kympillä. 

Kommentit

 1. Urtekramin ihonhoitotuotteista mulla ei olekaan kokemusta, mutta puhdistustuotteita voisin kyllä testata. Shampoita olen merkiltä kokeillut monia, ja tuuheuttava Rasul on suosikkini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on taas toisinpäin, shampoita ei ole tullut viime vuosina Urtekramilta testattua. :) Nämä putsarit on tosiaan oikein hyviä maitomaisia putsareita! :)

   Poista
 2. Olisipa kiva, jos Prismaan tulisi myös Urtekramin kasvotuotteita. Nyt sieltä löytyy vähän kaikkea muuta. Näin ainakin meidän lähi Prismassa. Hintatasokin on kohtuullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nettikaupasta tilaaminen ei ole houkuttele, niin tuotteita voi varmasti pyytää valikoimiin. :)

   Poista
 3. Nää ihonhoitotuotteet on multa vielä testaamatta. Tosi kiva, että Urtekram on valmistanut myös niitä vartalotuotteiden lisäksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Urtekram on mulle tosi tuttu merkki, nämä kasvotuotteet ovat minultakin olleet aika pimennossa. Hyvältä vaikuttavat! :)

   Poista
  2. Mä taas elin siinä käsityksessä, etteivät ne ole olleet tavattoman pitkään markkinoilla? :O

   Poista
  3. Muistaakseni Nordic Birch tuli joskus neljä vuotta sitten? :D

   Poista
  4. Siis putsari ja kasvovoide. Auts, vähän mä oon myöhässä. :'D

   Poista
 4. Minäkin olen nyt kesällä testannut tuota Pohjolan koivu -voidetta ja olen tykännyt kovasti! Jättää oman ihoni hyvin mattapintaiseksi ja finnejä on ollut vähemmän, en tiedä johtuuko se nimen omaan tuosta voiteesta vai mistä, mutta olen ollut tyytyväinen :D Voisinkin seuraavaksi testata noita putsareita, kiitos hyvästä postauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Molemmat näistä voiteista ovat tosi kivoja mun iholle juuri samasta syystä, eli eivät rasvoita ihoa lisää tai boostaa epäpuhtauksia. :)

   Poista
 5. Tuo koivu kasvoputsari tulee kyllä ehdottomasti kokeiluun kunhan vaan seuraavan kerran tilailen jotakin tai jos sattuu kaupassa kohdalle :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^