Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Viikunatuoksu kesään | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Viikunatuoksu kesään

Parfyymien valmistajat julkaisevat usein kesän korvalla hedelmäisiä ja kukkaisia tuoksuja, joita lämpimänä vuodenaikana tuleekin usein kaivattua.

 The Body Shopin viime kesänä julkaistu Italian Summer Fig tarttui hieman yllättäen mukaani, sillä olin marssinut myymälään aikeissani tuoksutella vaniljan ja kookoksen ryydittämää Polynesian Tiare-uutuustuoksua. Suihkautin molempia iholleni, ja viikunatuoksusta kehkeytyi iholla miellyttävämmät nuotit. Italian Summer Fig-parfyymi ei ole aiemmin houkuttanut testerin nuuhkimisen perusteella, mutta hipiälle suihkautettuna tuoksu kehittyikin  varsin mukavaksi.

Lue myös: vegaaniset parfyymit listattuna (päivitetty)

the body shop italian fig

Italian auringon kypsyttämien, käsinpoimittujen viikunoiden inspiroimaa parfyymia kuvaillaan makean mehukkaaksi, jonka nenäni allekirjoittaakin mielellään. Parfyymin alkoholi on yhteisökaupan kautta tuotettua sokeriruo'oista peräisin olevaa luomualkoholia.

Tuoksun kuvaus kertoo, että latvatuoksussa vaikuttavat punaherukka, viinirypäleenlehti ja krookus. Sydäntuoksussa areena on italialaisen viikunan ja toscanalaisen ruusun. Puinen tammi ja meripihka löytyvät pohjatuoksusta.

En ole aiemmin omistanut viikunaparfyymeita tai samankaltaisia tuoksuja, joten tarkkaa tuoksu-vertailukohdetta en osaa vinkata. Kuvailisin tuoksua freesin vihreäksi, herkullisen makeaksi tuoksuksi, jossa ei ole raskasta pohjavirettä. Parfyymisivusto Fragrantican analyysissa viikunatuoksulle oli annettu myös jonkin verran puisia nuotteja, mutta tuoksu on nenääni enemmän kevyen kukkainen. Tosin esimerkiksi ruusun tuoksua en erota kovin selkeästi, ja hedelmäinen nuotti onkin hallitsevampi.  Tuoksua analysoidessani huomaankin miksi eksoottinen vaniljainen ja kookoksinen parfyymi jäi toiseksi tämän rinnalla - freesit hedelmätuoksut koukuttavat minua eniten. 


Viikunatuoksu huokuu kesäisiä nuotteja, ja parhaimmillaan se on rentojen kesäpäivien mehukkaana parfyymina. Tuoksu on feminiininen, raikas ja tuoksunuoteiltaan myös tarpeeksi simppeli makuuni.  Vihreän tuoksun pullo on niin ikään vihertävänä heijasteleva. Pullo onkin aika tyylikäs, tuoksusarjan päivitetty purkki-ilme on paljon edellistä osuvampi!

 Tuoksun vahvuus ei tosin ole voimakkain johon olen törmännyt. Hedelmäisyyden nuuhkii kyllä iholta tuntien jälkeen miedompana, mutta koko päivää EDT-tuoksu ei ole kestänyt täysin voimissaan. Mielestäni esimerkiksi Body Shopin British Rose-parfyymin tuoksu on voimakkaampi ja iholla kestävämpi.


Parfyymin hinta nettikaupassa (ja myymälöissä) on 27,50 euroa.

Petan listalla olevalla ja Leaping Bunny-sertifoidulla Body Shopilla on paljon vegaanille sopivaa kosmetiikkaa, esim. kaikki Voyage-sarjan parfyymit. Muiden tuotteiden ainesosista kannattaa kuitenkin huomata epävegaaninen hunaja, mehiläisvaha ja lanoliini.

 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 

Kommentit

 1. Tää viikunatuoksu on ihana, hurmaannuin tähän jo viime kesänä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vähän aikaani jäljessä, kun en viime kesänä vielä hoksannut tätä. :D

   Poista
 2. Jee, kiva että kirjoitit just näistä tuoksuista!
  Itsekin katsellut jotain vegaanista hajuvettä ja törmäsin just näihin Bodyshopin Voyage tuoksuihin! Pitääkin käydä nuuhkimassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Body Shop on tosiaan niitä harvoja paikkoja joissa vegaanisia parfyymeita voi nuuhkia. :D

   Poista
 3. Tykästyin tähän kovasti, sillä viikunanuotti on ihana. Vielä ihanampi (omaan nenääni) on Kiehl'sin Figleaf & Sage -tuoksu, joka ei ole ihan yhtä makea kuin TBS:n tuoksu. :)

  Painiskelen tuon L'Oreal-asian kanssa todella paljon. Itse ostan ihan surutta ei-vegaanista kosmetiikkaa, mutta eläinkokeettomuus sen sijaan on minulle suht tärkeää. Rakastan The Body Shopia, mutta en ole kyseisen lafkan tuotteita käyttänyt enää vuosiin Lorkku-kytkösten takia. Ja aina liikkeen ohittaessani sydämeni itkee verta.:( L'Oreal ei edes itsessään välttämättä häiritsisi, sillä vetäisin itse rajan myös suurinpiirtein noin kuin sinäkin, mutta kun L'Orealin suurin osakkeenomistaja on Nestle. Ja se sitten onkin minun silmissäni saatanoista suurin. (Tosin liha on heikko - aina silloin tällöin sorrun johonkin L'Orealin omistamaan...:()

  http://mennentullen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Nämä kytkökset varmasti aiheuttavat pohdintaa itse kunkin mielessä, ja ihan hyvä niin. :)

   Itse jaksamiseni ja ajankäyttöni rajojen kanssa voin juuri tukea esim. Body Shopia, kun kauppa kuitenkin tukee esim. reilua kauppaa. Haluan myös ajatella, että satunnaisilla TBS-tukemisilla viestitän emoyhtiölle eettisemmän kosmetiikan puolesta. :) Samoin Lorkku on kehittänyt keinoihon, jolla pystytään korvaamaan eläinkokeita (vaikka matkaa vielä on esim. siksi että L'Oreal sallii Kiinassa tehtävät kokeet, enkä nyt varsinaisesti silti tue firmaa tällä kommentillani). Toisaalta ymmärrän täysin myös Nestle-boikotin enkä kenenkään eettisvalintoja tällä kommentilla yritäkään paheksua. :D

   Mainitsemasi tuoksu ei olekaan mulle tuttu, eikä ylipäänsä Kiehl'sin valikoima (sekin L'Orealin omistama, haha..). En ole löytänyt firman eläinkoepolitiikasta myönteistä tietoa, joten tällä viikunatuoksulla mennään ainakin toistaiseksi. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^