Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnollisen meikkipohjan ainekset | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnollisen meikkipohjan ainekset

Aikaiset aamut alkavat taas elokuun edetessä olla monelle ajankohtaisia, samalla nopeat meikkivalinnat alkavat olla taas in.  Sudin meikkipohjani useimmiten kahdella tuotteella: sävyttävä nestemäinen meikkivoide ja mineraalipohjainen meikkipuuteri ovat valintani nopeaan meikkipohjaan.

Olenkin käyttänyt viime päivät kahta testiin saatua meikkipohjaa, jotka toimivat niin yksin kuin yhdessäkin. 100 % Puren Water Foundation on kosteuttava ja sävyttävä, ja mineraalipohjainen Cailynin Deluxe Mineral Foundation peittävämpi, mattaisempi tuote.

Tuotteet saatu, *mainoslinkki. Päivitetty 2020.

meikkivoide water foundation 100 pure

Pumppulloon pakattu 100 % Puren Water Foundation on hyvin kevyesti sävyttävä meikkivoide. Voide levittyy näppärästi ihan sormin ja jättää hennon kuultavan pinnan, ns.sheer-tuloksen.

Tuote on iholla hyvin kosteuttava, ja uskon sen toimivan myös talviajan sävyttävänä kosteusvoiteena. Luonnonkosmetiikan meikkivoide tasoittaa ihonsävyä hyvin kevyesti, tästä  ei saa tekemälläkään pakkelisen tai paksun oloista. Peittävämmän lopputuloksen haluavat lisäävät päälle vielä esimerkiksi mineraalipuuteria tai käyttävät täsmäkohtiin peiteainetta. 

Ihastelen eniten tämän meikkivoiteen pehmeän kevyttä koostumusta, tätä lähemmäs meikitöntä meikkiä on vaikea päästä. Meikkivoide on etenkin kuivan-pintakuivan ihon valinta, mutta myös omalle sekaiholleni voide on ollut passeli etenkin silloin, kun iho on yhtään pintakuivempi.

Ja sanomattakin on selvää (no sanotaan silti), että tämän superluonnollisen merkin meikeissä ei ole mitään ns. ylimääräistä. Hedelmistä saatujen pigmenttien ohella Water Foundation sisältää mm. anti-age vaikutteista alfa-lipolihappoa, rauhoittavaa kehäkukkaa, aloeta ja vihreää teetä.

Valitsemani sävy Creme on toiseksi vaalein sävy, sopiva vaalealle tai keskivaalealle iholle.

Edit: Parhaan valikoiman *100 % Puren tuotteita löydät House of Organicista.


Siinä missä 100 % Puren meikkivoide on kuultava ja kevyt, Cailyn Cosmetics-sarjan puristettu mineraalimeikkipuuteri on enemmän peittävä ja mattapintainen. Kuten ehkä tiedättekin, olen vähän höpönä näihin mineraalimeikkeihin, joita tuleekin käytettyä lähes aina meikissä.

Cailynin puristepohja on lyhyesti sanottuna hitsin kätevä mineraalipohjainen meikkipuuteri, tykkään!  Toimivia mineraalimeikkejä on tässä maailmassa paljon, mutta puristetut mineraalit ovat vielä asia erikseen (kuten aiheesta äskettäin kirjoitinkin...). Cailynin meikkipohjan koostumus on hyvin hienojakoinen, pölisemätön ja paakkuuntumaton. Meikki levittyy kätevästi siveltimellä, parhaiten kabukilla. Tällä saa mineraalimeikeille ominaisen hyvin luonnollisen, mattapintaisen meikkipohjan. Kerrostamalla loihtii myös helposti full coverage-lookin, tuote on hyvin pigmenttinen.


Sudin itse aina enemmän peittävämmän meikkipohjan. Cailynin mineraalipuuteri on kätevä joko esim. 100 % Puren meikkivoiteen kanssa (= hintsusti vähemmän mattainen lopputulos) tai yksistään, vähän enemmän kerrostettuna. Meikkipuuteri toimii myös peiteaineena esimerkiksi tummille silmänalusille.

Cailynin meikki"voiteella" on fysikaalinen aurinkosuojakerroin SPF 15. Ainesosat ovat luonnossa esiintyviä mineraaleja, jotka ovat tunnettuja hellävaraisuudestaan. Mineraalimeikki sopii yleensä jokaiselle ihotyypille, etenkin normaali-seka-rasvainen iho-akselille.

Cailynin mineraalipuuterin voi klikata koriin eleven.fi-nettikaupassa, jossa sen hinta on 34,60 euroa. Pakkauksessa on 12 grammaa puuteria (yleensä mineraalipohjissa on 6-10 grammaa). Sävyjä on yhteensä 10. Oma sävyni Soft Light on myös vaalealle-keskivaalealle iholle sopiva, ei ihan porcelain-sävy. Puuteri on kätevässä peilirasiassa, jossa on läpinäkyvä välikansi puuterin suojana. Edit: Cailyn-kosmetiikkaa ei ole enää myynnissä.


Swatch: vasemmalla Cailyn Deluxe Mineral Foundation sävy Soft Light, oikealla 100 % Pure Water Foundation sävy Creme. Kuvattu ulkona luonnonvalossa.


Millainen meikkipohja on sinun suosikkisi? :) 

 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa
 .

Kommentit

 1. Paksumpi, nestemäinen koostumus ja puuterinen myös. :) Liittyen tuohon postauksen aloitukseen, minulla tuo menee juuri toisin päin. Kesällä suosin nopeita meikkiratkaisuja ja syksyllä alan taas meikata enemmän ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut puolestaan kesällä enemmän aika meikata huolellisemmin. :)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä nämä tuotteet. Itse käytän kesällä aika keveitä bb-pohjia tai sävyttäviä päivävoiteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Tämä 100 % Puren meikkivoide on mukava, sävyttävä voide, mutta itse tarvitsen sen kanssa vielä vähintään peiteainetta. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^