Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Providaa sekaiholle | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Providaa sekaiholle

Tuotteet saatu

Saksalaisen luonnonkosmetiikkasarja Providan ihonhoitotuotteita on näkynyt blogissa tarkemmin viimeksi talvella. Tällä kertaa laajennetaankin repertuaaria puhdistavan naamion, kasvoveden ja kasvovoiteen avulla.

Provida täyttäää biodynaamisen viljelyn kriteerit ja on demeter-sertifioitu sarja (ja pupumerkitty, tietysti). Pitkän linjan merkki on yksi niitä joiden kautta aikoinaan aloitin luonnonkosmetiikkaan tutustumisen. Simppelit pakkaukset kätkevät luomulaatuista kosmetiikkaa, jossa suositaan  esim. kasviöljyjä ja -uutteita. Tuotteet valmistetaan tietenkin ilman synteettisiä säilöntä-, tuoksu-, tai väriaineita. Provida-kosmetiikan tuoksu on lähinnä peräisin eteerisistä öljyistä. Providalla on myös kokonaan vegaaninen mineraalimeikkisarja Earth Minerals, josta olen kirjoittanut aiemmin täällä ja täällä

Edit 2020: Providan tuotteita ei myydä Suomessa enää.

Esittelen tuotteet käyttämisjärjestyksessä, eli aloitetaan Clear Skin-savipuhdistusnaamiosta. Ihotyyppiäni kuvaa parhaiten toisinaan kuivempi, toisinaan rasvoittuvampi sekaiho, jolle hellävaraiset puhdistusnaamiot ovat siis must. 

 Savi on varmasti yksi tunnetuimmista luonnollisista ihonhoidon aineksista. Syväpuhdistava kaoliinisavi on luontaisesti kosteutta imevää, eli se suitsii tehokkaasti epäpuhtauksia ja ylimääräistä rasvaa iholta. Joidenkin savinaamioiden ongelmaksi muodostuu myös "liian kova" tehokkuus, eli kiristäväksi kuivuminen. Providan savinaamio vie kuitenkin pisteet kotiin, sillä sitä voi huoletta pitää ainakin suositellut 15-20 min kasvoilla ilman kiristelyä. Savinaamion koostumus on juoksevampaa kuin jankkista, ja siinä on myös kosteuttavia ainesosia, kuten risiiniöljyä. Providan tuotteiden tuoksut ovat erottuvia, ns. autenttisia luonnonkosmetiikan tuoksuja, ja savinaamion tuoksu onkin "vihreä". :D

Tämä rehti savinaamio ei jätä iholle siis kiristelyä, joka onkin iso plussa.  Eniten kuitenkin pidän siitä, että naamio pehmentää ihoa hyvin tehokkaasti. Käytän savinaamioita säännöllisesti, ja erityisesti silloin kun nassu kaipaa tarkkaa, mutta hellävaraisempaa puhdistusta epäpuhtauksille. Riittoisa savinaamio kustantaa 14,90 euroa.


Kaikille ihotyypeille sopiva ruusu on saven lailla yksi vanhimpia kosmetiikan raaka-aineita.  Ruusua käytetään usein hellävaraisessa anti-age kosmetiikassa, ja ruusu-uutteella kerrotaan olevan myös pintakuivuutta ja talintuotantoa tasapainottava vaikutus. Providan ruusukasvovesi onkin suunnattu myös kuivalle tai pintakuivalle iholle (ja oikeastaan kaikille ihotyypeille). Kasvovesi sisältää myös mm. kehäkukkaa ja sitrusta, joista ainakin viimeksi mainittu erottuu tuoksussakin.

Lasipullossa oleva kasvovesi on kevyesti "kihelmöivä" ja huokosia hennosti supistava. Tuntu ei ole kuivan kiristävä, vaan ruusukasvovesi on enemmänkin ihoa pehmentävä. Ruusua sisältävät kasvovedet ovat tuttu näky kylppärissäni, ja vaikka ikisuosikkini Providalta onkin kehäkukka-kasvovesi, tämä ruusuinen versio on oikein pätevä päivittäisessä ihonhoidossa. Voi olla että jemmaan tätä vielä vähän lähemmäs kuivempia ilmoja, jolloin tämä hitusen kosteuttavampi kasvovesi on paikallaan.


Rasvoittuvan ja tulehtuneen ihon ainesosa teepuu on puolestaan Providan Melaleuca-kosteusvoiteen sankari. Voide lupaa tasapainottaa ihon rasvoittumista ja rauhoittaa tulehduksia. Samalla voide on tehokosteuttava eikä suinkaan öljytön fluidi - epäpuhdaskaan iho ei toki hyötyisi kuivattavasta ihonhoidosta.

Providan kosteusvoide on koostumukseltaan sopivan kevyt myös meikin alle, vaikka kyseessä on samalla ihoa hyvin kosteuttava voide. Ja meikillä tarkoitan siis joko käyttämääni kevyttä mutta ei täysin öljytöntä meikkivoidetta tai mineraaleja. Imeytymistä täytyy odotella hetken aikaa enemmän kuin esim. todella kevyiden seerumimaisten tuotteiden kohdalla, mutta voide kyllä sujahtaa lopulta ihoon näppärästi. Teepuuvoidetta kuvaillaan etenkin epäpuhtaan ihon kuivan sään voiteeksi, enkä epäilekään tätä, sillä voide sitoo kosteutta ihoon todella hyvin. Kuitenkin olen ronskisti käyttänyt voidetta myös kesäiholla ilman mitään kommervenkkejä "liiasta" kosteutuksesta. :D Pidänkin siitä, että voide ei vaadi seerumeita alleen lisäkosteutukseksi. Suosittelisin Melaleuca-voidetta etenkin pintakuivalle iholle, jossa voi olla samalla epäpuhtauksia.


Oliko joukossa tuttuja tai ajatuksia herättäviä purnukoita? :)


 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa


Kommentit

 1. Savinaamio kuulostaa hyvältä, tykkään tollaisista, jotka ei kiristele kasvoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, rutikuivat naamiot eivät ole ihan se lempein vaihtoehto. :)

   Poista
 2. Kiitos postauksesta, täällä tulee tutuksi ihan uusia merkkejä ja tuotteita. Frantsilan kehäkukkavoide on ollut mun suosikki ja oli kivaa löytää että kehäkukkainen kasvovesikin on olemassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vegaanista kosmetiikkaa on aika paljon sellaisilla merkeillä, jotka eivät ole kovin laajalti tunnettuja. :) Providan kehäkukkakasvovesi on tosi hyvä! :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^