Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Everyday Minerals -meikkipuuteri jojoballa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Everyday Minerals -meikkipuuteri jojoballa

Ei varmaan tule yllärinä, että vegaanisen mineraalimeikkisarjan Everyday Mineralsin purnukat löytävät tiensä usein meikkipussiini. Sarjasta olenkin kirjoitellut jo muutaman kerran blogiin, mutta EDM:n meikkipohjan esittely on jäänyt vaille omaa postausta. Toisaalta sain hankittua sopivan sävyisen pohjan vasta äskettäin - viime vuonna hankkimani meikkipuuteri palvelee paremmin aurinkopuuterina.

Tällä kertaa sävyvalinta varmistui nappiin Everyday Mineralsin jojoba- mineraalimeikkien valikoimasta, jonka kerrotaan sopivan erityisesti kuivuuteen taipuvalle ihotyypille.

*mainoslinkki
everyday minerals jojoba mineraalimeikki

Everyday Minerals jojoba-mineraalimeikki testissä


Everyday Mineralsin mineraalimeikit ovat vegaanisia ja parista ainesosasta koostuvia. Käsityönä valmistetuista meikeistä löytyy bestseller-meikkipohjien ohella mm. peiteaineita, pohjustuspuutereita ja silmänrajausvärejä. Meikkipuutereissa on kolme erilaista koostumusta: erityisesti rasvoittuvan ihon matte, hieman kuultavampi semi-matte sekä jojoba, johon on lisätty kosteuttavaa jojobaa.

Meikkipohjissa sävyvaihtoehtoja on paljon ja sävyasteikot etenevät kylmistä sävyistä neutraaliin ja lämpimään. Valitsemani 1N (eli neutral) on hieman keltapohjainen, neutraali-asteikon vaalein sävy, mutta ei aivan porcelain-vaalea. Meikkipohja lupaa täyden peittävyyden ja kuulaan lopputuloksen, ja jojoban kerrotaan hoitavan ihoa kosteuttamalla. Jojoba ei tuki ihohuokosia, joten ajoittain pintakuivalle sekaihollekin tämä hengittävä meikkipohja on passeli.

Vielä yksi vinkki ennen itse meikkipohjan "käyttäytymisarvioita": kun jollain kovalla (kuten kabukin päällä) kopauttelee puuterirasiassa olevien annostelureikien päältä, puuteria saa paljon helpommin rasiasta. Moni onkin tuskaillut sitä että puuteria saa hitaanlaisesti ulos itse purkista. :)

edm mineraalimeikki

mineraali kuivalle iholle

Vaikka jojoba-meikkipuuterissa on myös lisäyksenä kosteuttavaa ainesosaa, sen koostumus ei ole kriittisesti erilainen muiden jauhemaisten mineraalimeikkipuuterien maailmassa. Jojobaestereiden läsnäolon huomaa parhaiten siitä, että lopputulos ei ole mattaisista mattaisin ja puuteri on vähemmän "pölisevä", mutta ei raskas. Parin ainesosan mineraalimeikit eivät lähtökohtaiasestikaan kuivata ihoa, mutta jojoba-meikkipuuterin ideassa on erityisesti ajateltu kuivaa ihoa.

Everyday Mineralsin jojoba-meikkipuuterin lopputulos on aavistuksen valoa heijastava.  Koostumus onkin vähän enemmän satiininen kuin yleensä mineraaleissa.  Ei siis aivan supermatta, mutta ei liian kuultava iholleni, josta löytyy kuultoa joskus ihan jo omasta takaa. Lopputulos on aika luonnollinen, "ihosi mutta parempi".

Mukavaa jälkeä enemmän pidän kuitenkin siitä, että meikkipuuterilla saa myös peittävän pohjustuksen nopeasti. Mikäli ihossa ei ole liioin epätasaista sävyä tai näppyjä, uskoisin että kerros-pari riittää. Itse tarvitsen pari enemmän, mutta epäpuhtaudetkin ja niistä jääneet pigmentit saa jojoballa enemmän piiloon. Hipiässäni on myös kuivempia kohtia, joiden päälle mineraalipuuteria saa kerrostettua tasaisesti.

Mineraalipuutereiden peittävyydessä on eroja, tämä on hieman peittävämpi kuin esim. Lily Lolon meikkipuuteri (joka on sekin hyvä ). Käytän mineraalipuuteria joko siltänään (hyvä esim. silloin, jos tiedossa on liikuntaa) tai nestemäisen meikkivoiteen päällä kevyemmin. Kuvissa näkyvä sivellin on  Everyday Mineralsin Flat Top-kabuki, jota tykkään käyttää jauhemaiselle meikkipohjalle. Kirjoitin kabukista aiemmin täällä.

Katso Everyday Minerals -meikkien ajankohtainen valikoima maahantuojan kaupasta:
*Everyday Minerals mineraalimeikit

Everyday Minerals Jojoba 1N  

 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 

Kommentit

 1. Mäkin olen nyt tutustumassa Everyday Mineralsin meikkeihin, vaikka pitkään hieman välttelin puuterisia tuotteita. Olen kyllä siis jo vuosia sitten käyttänyt mineraaleja, mutta nyt aion tutustua niihin taas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistelenkin, että jauhemaiset eivät olleet sun juttu. Toivottavasti jälleentapaaminen mineraalien kanssa sujuu nappiin! EDM on ainakin hyvä merkki aloittaa. ^_^

   Poista
 2. Kiitos postauksesta!
  Multakin löytyy tuo ivory mutta mattena, tykkään ihan todella! Se on kaikista eniten mun oma ihonväri mutta tykkään käyttää EDM:n kaikkein vaaleinta väriä kun siitä saa posliininukkemaiset kasvot olematta teatterimeikin valkoinen :D Mies aina tietää millon meikkaan ku olkkarista kuuluu KÖNK KÖNK KÖNK ku koputan tohon puuterirasiaan. Tuo flat kabuki on muuten sellainen minkä tarviisin noita meikkpuutereita varten koska nyt käytän poskipunaan tarkoitettua brushia ja se varistaa liikaa puuteria ilmaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista! :) Hihii, EDM:n meikeillä on jo oma tunnistettava äänensäkin. :D Suosittelen kyllä satsaamaan hyvään kabukiin meikkipohjalle, olen tykännyt esim. kaikista EDM:n siveltimistä joita olen käyttänyt.

   Poista
 3. Tuli mieleen eräs asia, jota haluaisin kysyä sulta. Onko olemassa vegaanisia hiusvärejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On olemassa, joskin en itse ole tässä asiantuntija kun en hiuksiä värjää. Mutta esim. Animalian listalla on merkit Cultivator's ja Paul Mitchell, josta jälkimmäisellä on käsittääkseni myös vegaanille sopivia hiusvärejä kampaamoissa. Samoin on joitain vegaanisia suoravärimerkkejä, joiden sertifikaatteihin en ole tarkemmin perehtynyt. :)

   Poista
 4. Jos tulee raahauduttua kauneusmessuille ja EDM on siellä, niin voisi kyllä ostaa tällä kertaa. En vaan tiedä minkä niistä valitsisin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppärästihän noita saa myös netistä. ;) Mutta kauneusmessuilla on varmasti henkilökuntaa jelppaamassa vaikean valinnan kanssa! Ainakin tämä jojoba on sellainen, joka sopii mun mielestä myös kaikille ihotyypeille.

   Poista
 5. Kiitos tuhannesti neuvosta, miten purkista saa tuotetta!! T. Aiemmin tuskastunut, jonka ongelma ratkesi kertaheitolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Ilmeisesti tämä on ollut monella ongelmana. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^