Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ILIA Vivid Foundation - luonnonkosmetiikan meikkivoide | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ILIA Vivid Foundation - luonnonkosmetiikan meikkivoide

Muutama viikko sitten tuumailin, että olisipa kerrassaan hienoa, jos luonnonkosmetiikkamerkki ILIAn meikkejä saisi Suomessakin. Ulkomailta tilaaminen ei ole aina se houkuttelevin vaihtoehto ja toki mielelläni tuen lähempää löytyviä kosmetiikkatoimijoita.

Ja kas, luinkin seuraavana päivänä että sarja oli saapunut ihanan  Liinu'n Organic Beautyn valikoimaan  (mikä sattuma)! Olin pitkään haaveillut sarjan joistain tuotteista, ja kipaisinkin ostamassa "Liinun putiikissa" Vivid Foundation-meikkivoiteen.

Pidän nyrkkisääntönäni sitä, että suosin meikkipohjina joko luonnonkosmetiikkaa tai mineraalimeikkejä. Esimerkiksi siksi, että synteettiset meikkivoiteet sisältävät suuremmalla todennäköisyydellä ainesosia, joille ihoni helpommin herkistyy.


ILIA Vivid Foundation testissä


Etenkin luonnonkosmetiikan puolelta löytyy meikkivoiteita, jotka lupaavat myös hoitaa ihoa pelkän "meikkitehtävänsä" lisäksi. ILIA lukeutuukin tähän sarjaan. Voiteen kerrotaan sopivan myös herkkäihoisille, ja mm. sen sisältämän aloe veran luvataan kosteuttavan. Antioksidanttipitoisuutta  tuovat mm. vihreä tee, rosmariiniuute ja karpalon ja ruusunmarjan öljyt. Löytyipä myös nippelitieto, että voide on 35 % luomua.

Meikkivoiteen luvataan supistavan ihohuokosia, tasapainottavan kiiltelyä ja jättävän mattapinnan. ILIA liikuskelee selektiivisen luonnonkosmetiikan puolella, siitä kertoo myös tyylikäs minimalistinen pakkaus.

Luonnonkosmetiikan meikkivoiteet jättävät joskus toivomisen varaa levittyvyyden ja peittokykynsä suhteen ihollani. ILIAn Vivid Foundation on molempien kohdalla positiivinen poikkeus: hieman moussemainen voide levittyy oikein hyvin, ja sitä voi jopa kerrostaa!

Meikkivoiteella saa peittävyyden akselilla kevyt - keskitaso, lähes full coverage. Kahdella kerroksella voide peittää jo hyvin punaisuutta ja epäpuhtauksia, mutta viimeistelen meikkivoiteen myös aina kevyesti mineraalipuuterilla. Joka tapauksessa peittävyys on hyvä kaltaiselleni, joka ei niin välitä "hennosti sävyttävistä" meikkivoiteista. 


Meikkivoiteen koostumus on aika juoksevaa, mutta ei lirumaista. Tämä  toisaalta tarkoittaa helpompaa kerrostusta ja luonnollisempaa lopputulosta, joka ei korosta juonteita tai ihohuokosia. Ensimmäisellä kerralla pumppupullosta tuli turhan öljyinen pisara (voiteessa on myös esim. kookosöljyä), mutta kun kääntelin putelia varovasti, pigmenttikin tasoittui.

Vaalein sävy Tularosa on mielestäni enemmän keltapohjainen kuin ILIAn omissa tuotekuvissa. Sävy ei ole aivan porcelain-vaalea, vaan pikemminkin vaalea-keskivaalea iholle sopiva. Ihollani sävy vielä hieman tummenee kuivuessaan, mutta vielä ainakin "kesäsävyn" hipiääni se sulautuu.

Vivid Foundation on kaltaiselleni pintakuivan sekaihon tyypille hyvä valinta pigmenttisyytensä ja näppärän koostumuksensa puolesta. Peittävyyttä on myös helppo tuunata kerrostamalla ihon tarpeiden mukaan. Mutta en millään huomaa että voide toisi luvatun  mattapintaista tulosta (vrt. esim. 100 % Puren mattameikkivoide).

Kun tarkastelen voidetta tarkemmin kädellä, näen siinä pieniä valoa heijastavia hippusia (jep, en nyt keksi oikeaa ilmaisua..). Nämä tekevät myös sen, että meikkivoide jättää iholle hennosti valoaheijastavan, semi-mattaisen pinnan. Vaikka jälki onkin nättiä, se ei vastaa ihan mielikuvaani täysin mattapintaisesta lopputuloksesta. :)


Summaten: olen  meikkivoiteeseen ihan tyytyväinen, vaikka mattaefekti ei nyt ehkä toimikaan täysin. ^_^  Pullon ollessa tyhjempi tiedän tarkemmin, hankinko samaisen vielä uudelleen, sillä arvokkaampi neljänkympin puteli vaatii enemmän tuumausta.

ILIAn meikkejä voi hankkia Liinu'n verkkokaupasta tai Helsingin Fleminginkadun kosmetologi-hoitolasta paikan päältä. ILIAlla on Leaping Bunny-sertifikaatti eläinkokeettomuuden takeena. 


 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa

Kommentit

 1. Tämä kuulostaa ihanalta :)! Kuinka hyvin koit meikkivoiteen kestävän, painuiko päivän mittaan huokosiin tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, kestävyys unohtuikin mainita! Meikkivoide kesti tosi hyvin iholla, ei esim. sakkaantunut juonteisiin. Tosin mä kiinnitän tämänkin meikkivoiteen puuterilla, kuten aina kaikki meikkivoiteet. Mutta primereita en testijakson aikana käyttänyt ja hyvin kesti silti. :)

   Poista
 2. Onpa aivan ihana pakkaus tässä, en ole kuullutkaan tällaisesta merkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaus on todella upea, ei meinaa tunnistaa meikkivoiteeksi!

   Poista
 3. Ihan uusi merkki mulle!
  Juice Beautylta tuli Naturelleen muuten meikkejä, ehkä huomasitkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan aika uusi merkki Suomessa.:) Jep, uutiskirje infosi uusista JB:n meikeistä ja kävin jo kuolaamassa niitä!

   Poista
 4. Tyylikkään näköisiä tuotteita! Ja Jb:n uutuudet alkoi kiinnostella, kun uutiskirje tuli, etenkin ripsari - on kuulemma hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaukset ovat kyllä hienoja, mutta tärkein eli sisältö on aika pätevä tässäkin tuotteessa. :) Luonnonkosmetiikan ripsari joka lupaa toimia on aina kiinnostava. ;)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^