Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kasvojen putsaus luonnonkosmetiikalla | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kasvojen putsaus luonnonkosmetiikalla

Syyskuun ensimmäinen postaus on hyvinkin back to arki-osastoa. Kasvojen putsaus on ihonhoidon arkirutiini, jossa suosin lähestulkoon aina vain luonnonkosmetiikkaa, kuten kasvotuotteissa yleensäkin. Aamupesuun riittää usein maitomainen putsari, kun taas meikkien poispesu tarvitsee jo tehokkaammat aineet. Valokeilassa onkin nyt kolme itävaltalaiselta Ecco Verdelta saatua luonnonkosmetiikan putsaria, jotka sopivat etenkin kaksoispuhdistukseen.


Badger -merkkinen Argan-puhdistusöljy sisältää oikeastaan arganöljyä enemmän auringonkukka- ja jojobaöljyjä, ehkä argan-nimi on näitä houkuttelevampi (myönnetään, että minua houkutteli myös etiketin mäyrä <3). Lisäksi tuotteessa on mm. risiiniöljyä ja eteerisiä öljyjä tuomaan mietoa tuoksua. Entisenä öljykammoisena liputan nykyään meikinpoistoöljyjen puolesta, sillä ne liuottavat meikin suurihuokoiseltakin iholta nopeasti. Badgerin öljy on kevyt vähän jopa kuivaöljyn tuntuinen, miellyttävä käyttää. Öljyputsaus jättää aina ns. "öljylähmäisen" tunteen, kuten tämäkin, mutta kaksoispuhdistuksen ideahan on myös käyttää toista putsaria, joka vie myös öljyisyyden rippeet iholta. Sympaattinen kellertävä, ihoa tukkimaton öljy on kuitenkin pätevä ensimmäisen vaiheen steppi putsaukseen. Purkin hinta on noin 20 euroa. Monessa sarjan tuotteissa on mehiläisvahaa, öljyt ovat vegaanillekin sopivia.


Muistanette että vegaanisen PHB Ethical Beautyn mineraalimeikki ei varsinaisesti ollut paras kaverini, mutta annoin tilaisuuden vielä sarjan Balancing Face Wash-putsarille, joka onkin ihan mukava. Rosmariini-minttu-puhdistusaine on suunnattu rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle, ja se lupaakin puhdistaa ihon tehokkaasti. Miedosti tuoksuva aine on geelimäistä, joskaan ei kovin paksua. Geeli on hyvä kevyen mineraalimeikin poistossa, mutta käytän tätä mieluiten  juuri öljyputsarin jälkeen. Yksistään käytettynä geeli jättää hieman nahkean puhtaan tunnun, ja aine ei olekaan varsinaisesti kuivan ihon tuote. Pieni miinus pumpusta, joka on aika jäykkä pumpattava. Hintaa 100 ml putsarilla on noin 18 euroa.


Koplan viimeisenä löytyy italialaisen Biofficina Toscanan yleispuhdistusaine, joka sopii niin kasvoille kuin miedoksi kropan pesuaineeksi. Voimakas tuoksu on aika yllättävä, mutta hyvä - yrttinen anis (tai tarkemmin varmaankin fenkoli)! Herkistyn usein tuoreelle fenkolille syötynä, mutta putsarin fenkoliuute ja -öljy eivät ole aiheuttaneet mitään reaktioita. Pumppupullossa oleva kevyen puhdistaja on hieman geelimäinen, juoksevahko aine. Tämä putsari on myös omiaan öljyn jälkeen tai kasvojen "kiristelemättömänä" aamuputsarina. Puhdistusgeeli on oikein mukava, himpun tehokkaampi meikinpoistaja kuin PHB:n putsari. Suihkussakin olen tätä kokeillut, mutta tykkään enemmän vaahtoavammista suihkugeeleistä. Mutta toisaalta herkän ihon yleispesuainetta ei ole ehkä tarkoitettukaan supervaahtoavaksi, joita ei usein luonnonkosmetiikasta löydykään. Hinta on kympin tietämillä.


 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa

Kommentit

  1. Mielenkiintoisia tuotteita! Mä tykkään käyttää öljyputsareita, joten useammasta luonnollisesta tuotteesta on kokemusta. Mutta Jurlique on ollut ensimmäinen, joka ei mielestäni jättänyt iholle mitään tahmaa huuhtelun jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen olettanut että se poispestävä öljyisyys ikään kuin kuuluu öljypuhdistukseen, mutta kiva kuulla että on myös toisenlaisia öljyputsareita! :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^