Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Saippuapesu kasvoille -kokeilu | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Saippuapesu kasvoille -kokeilu

Kirjoitin pari kuukautta sitten ällistyttävän hyvästä Suki-palasaippuasta (täällä), jonka rohkaisemana uskaltauduin kokeilemaan myös pitkästä aikaa toista kasvoille tarkoitettua saippuaa. Yleensä pesen kasvot hellävaraisilla juoksevilla putsareilla, mutta uteliaisuus vei voiton vielä saippuakokeiluun. Löysinkin ekomyymälästä Friendly-merkkisen saippuapalan alle vitosella, ja uteliaisuus voitti.

friendly palasaippua

Saippuapesu kasvoille kokeilussa


Friendly-saippuan Shea Butter-version jujuksi kerrotaan sen kosteuttava ja hoitava koostumus, ja saippuan infotaan sopivan myös herkälle iholle. Firman nettisivuilla kerrotaan että saippua sisältää 1/3 sheavoita ja loput kolmasosat ovat oliivi- ja kookosöljyjä. Kaksi viimeistä ainesosaa ovat tosin peseviä ja "saippuaksi muutettuja", eli sodium olivate ja sodium cocoate. Mutta ensimmäisenä ainesosalistassa on pelkkä sheavoi, eli kosteuttavia ainesosia kyllä saippuasta löytyy. Lisäksi saippuassa on vettä, eli ainesosista löytyy yhteensä neljää ainesosaa.

Palasaippua vie toki aina ekopisteet kotiin, sillä siitä ei jää muovipurkkia ja pakkauspahvi on kierrätettävää.  Myös matkustaessa palasaippua on helpompi valinta kuin nesteet. Tämä herkän ihon palasaippua on tuoksuton ja aika jämäkkä, eli palasia ei murene siitä pesun aikana.

Saippuan speksit ovat siis oikein hyvät, mutta parhaimmillaan se on kaksoispuhdistuksessa öljypesun jälkeen. Eli kun olen putsannut meikit pois öljyllä, pesen kasvot vielä kertaalleen toisella aineella pois öljystä ja viimeisetkin meikinrippeet pois. Öljyn poispesussa saippua on tehokas ja öljyn jälkeen Friendly ei jätä ihoa kiristelemään kuten pelkän saippuapesun jälkeen.

kasvosaippua palasaippua

Mutta, valitettavasti en ihan allekirjoita väittämiä siitä että tämä saippua olisi erityisen kosteuttava tai hoitava, sillä oman hipiän se jättää aika narskuvaksi pesun jäljiltä. Iho huutaa saippuapesun jälkeen kosteutusta, sillä pesevät aineet ovat ilmeisen tehokkaita tässä cocktailissa. Satunnaiseen meikinpoistoon tämä on oiva apu, mutta varsikin talvea vasten etsin jo hellävaraisempia putsareita iholle.

Samoin uusien kosmetologihoitojen takia "joudun" myös suosimaan enemmän kosmetiikkaa,joka säilyttää ihon kosteutta paremmin. En tarkoita että tämä tuote olisi siis aivan kehno, mutta itselleni saippuapala ei ole se toimivin vaihtoehto. En muutenkaan voi suositella saippuapesua kasvoille jatkuvaan käyttöön millekään ihotyypille.

Vaikka ihoni on toisinaan rasvoittuva, liian pesevät aineet eivät ole sille hyödyksi jatkuvassa käytössä. Sukin saippua, josta postauksen alussa kerroin, on yhäkin hellävaraisin tähän saakka testaamani palasaippua.

Saippua ei toki mene hukkaan, sillä voin käyttää tämän aina käsisaippuana tai pakata mukaan lyhyille matkoille. Onko sinulla kokemuksia kasvojen saippuapesusta?

 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa

Kommentit

 1. Pakko kokeilla tuota SUKIn saippuaa, miehen herkkä ihokin voisi siitä tykätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se saippua on kyllä huippu, mutta ei ole mullakaan ihan päivittäisessä käytössä. :)

   Poista
 2. No onneksi ei ole hinnalla pilattu! Mulla palasaippuat pesee aina kasvoja liikaa, oli kuinka hellä tahansa ja käyttäisi ihan pienen sipaisunkaan verran, ehkä joskus vielä tulee se oikea vastaan tässäkin tuotteessa :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä,ja kyllähän tuon voi käyttää vaikka käsisaippuana. Niinhän se menee, että on hyvä välttää sellaisia tuotteita jotka eivät iholle sovi, vaikka itsekin haluaisin käyttää enemmän tämäntyyppisiä tuotteita. Maitomaiset putsarit ovat silti parempia kuivalle iholle. :)

   Poista
 3. Mä en oikein lämpene palasaippuoille. Kokemusta ei kylläkään ole kuin Nubian Heritagen black soapista, ja se pesikin turhan tehokkaasti. Suki voisi ilm. kokeilemisen arvoinen, mutta en ehkä siltikään ekana sarjalta palasaippuaa kokeilisi, on niin monia muitakin kiinnostavia tuotteita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei palasaippua Sukin paras tuote ole (vaikka hyvä onkin), mutta ehkä edullisin. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^