Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

4 x epäsuosittu mielipide | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

4 x epäsuosittu mielipide

Tällä kertaa ei ole tavanomaista tuotearvostelua, vaan vähän muuta höpinää. Kosmetiikkablogeissakin on viime kuukausina kiertänyt postauksia, joiden keskiöön pääsevät ne tavallisesta poikkeavat, ei-niin-suositut mielipiteet. Kukaan ei ole varsinaisesti haastanut minua jaarittelemaan omista mielipiteistäni, mutta huomasin että postauksen luonnos syntyi jo vähän puolivahingossa. Epäsuosittujen mielipiteiden julkaisupiikki on varmaan jo vähän hiipunut, mutta sehän ei estä vielä esittelemästä omia ajatuksiani aiheista! ;) Ja huomautuksena vielä, että kyseessä on enemmänkin kieli poskessa tehty postaus mielipiteistä. Näistä ei suinkaan kannata loukkaantua tai hermostua, jos et olisikaan samaa mieltä. Peace, toivottavasti en nyt karkota ketään! 


1. Luen mieluummin blogitekstejä kuin katson videoita vlogeista. Tämähän on nyt tubettajien aikakaudella ihan kalkkista. Saan kuitenkin helpommin "langan päästä kiinni", jos saan itse määrätä tahdin ja keskittyä rauhassa lukemaan. Katson kyllä toisinaan videoita ja esim. joitain meikkitutoriaaleja, mutta jos pitäisi päättää katselenko joko videoita vai luenko blogeja, ääneni menisi tekstille.

2. Tämä on jo aika suosittu epäsuosittu mielipide, mutta: meikkilook, joka tunnetaan nimellä Instagram-meikki. Liikaa kaikkea minun makuuni. Ja ei, minua ei haittaa jos joku meikkaa ns. insta-tyylillä, se vain ei ole oma juttuni. Esimerkiksi superhohtavat poskipäät ja tarkat kulmakarvat eivät vain ole se look, jossa olisin itse omimmillani. Pieni nuhjuisuus pukee minua paremmin. :D Toki myös ihailen detaljoidun tarkkaa ja taidokasta meikkijälkeä, jonka loihtimiseen täytyy olla taidokas meikkaaja.

3. Ostan kosmetiikkani mieluiten nopeasti ja näppärästi kotimaisista verkkokaupoista kuin tilaan ulkomailta. Tilaan ja tulen kyllä tilaamaan kosmetiikkanörttinä kosmetiikkaa myös ulkomailta, mutta yleensä sellaisten merkkien tuotteita, joita ei Suomessa myydä. Suomi ei ole toki halvimman hintatason maa (mm. verotuksen vuoksi), ja ostoksia tuleekin harkittua siten useammin (toki ulkomailta tilatessa voi tulla myös tullimaksuja). Haluan toisaalta tukea eettisen kosmetiikan paikallisia työpaikkoja ja kivan kosmetiikan saatavuutta näiltä leveyksiltä jatkossakin. Minusta ei ole myöskään kovin ajattelevaista pyytää palvelua tuotteiden pariin myymälän henkilökunnalta, jos aikomuksena on jo alkujaan ostaa sama tuote muualta halvemmalla.


4. Viimeinen kohta menee jo vähän spesifille osastolle. En jaksa tehdä blogiin listoja eettisistä kosmetiikkamerkeistä, jotka siis ovat vegaanisten ja eläinkokeettomien kosmetiikkablogien kohdalla usein enemmän sääntö kuin poikkeus. En oikeastaan ymmärrä miten suuren maailman cruelty free-bloggaajat ennättävät ylläpitää paljon työtä vaativia listoja eettisistä ja eläinystävällisistä kosmetiikkamerkeistä. Blogit ovat toki näppäriä paikkoja lukijoille tarkistaa, mikä lempibrändin vegaanipolitiikkaa mahtaa ollakaan, mutta sellaisen ylläpitäminen ei taaskaan ole ns. mun juttu. En siis sano, että eettisen kosmetiikan listat ovat huono juttu, päinvastoin, sillä katselen niitä itsekin muista blogeista toisinaan. Yleensä kuitenkin katselen sopivia tuotteita ihan vain eläinjärjestöjen jo valmiilta sertifikaattilistoilta (ja suurin osa kosmetiikastani onkin Leaping Bunny-sertifioitua). Nettikauppasuosikkejani sen sijaan olen koonnut, mutta niitä onkin vähemmän kuin kosmetiikkamerkkejä maailmassa. ;)

Huh! Mites, olenko aivan yksin mielipiteideni kanssa? Kuinka moni karkottui? :D

 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
BloglovinissaPs. Messuliput voitti Anni/ Inspiration-blogi.  Liput ovat jo lähteneet matkaan. :)

Kommentit

 1. Täällä toinen samoilla linjoilla oleva! Mä en vaan tajua vlogeja tai jaksa katsoa niitä, jotenkin teksti on enemmän oma juttuni :)

  VastaaPoista
 2. Aika paljon samoilla linjoilla olen minäkin, paitsi että katselen oikein mielelläni YouTubesta meikkaustutoriaaleja ja ostoshaalintoja. Onhan se kiva tietää mitä drugstore -uutuuksia Ultasta tai Targetista olisi saatavilla;)
  Ostan kosmetiikkaa mieluiten kotimaisista verkkokaupoista. Ne tuntuvat jotenkin turvallisemmilta ja ihan työllisyysnäkökulmankin takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkaustutoriaalit ovat se poikkeus, joita mielummin joskus jopa katselen kuin luen. :) Ja jep, mulla on myös samat perusteet kotimaisten verkkokauppojen kohdalla. :)

   Poista
 3. Sama juttu täälläkin! En tykkää yhtää videoblogeista! Tosin sellaisen videopostauksen voin katsoa, jossa joku lempibloggaajani vastaa vaikka lukijoiden kysymyksiin videolla tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sanoisi että en tykkää yhtään videoista, mutta tykkään enemmän tosiaan kahmia blogini lukemalla. :)

   Poista
 4. Samoilla fiiliksillä Täällä. En pidä instakulmista ja että jokaisella on hirveä tuppo ripsiä. Toki meikki saa näkyä mutta moni menee niin överiksi. Huuliin yllättävän monet ottavat täytettä, kun niiden kuuluu olla törröllä. Ja blogi mieluummin kuin vlogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä jokaisen tulee saada koristautua mielensä mukaan vaikka "överilookilla", mutta insta-meikki ei ole mulle se omin tapa ehostautua. :) varmasti yhtä monella mun tylsä neutraalimeikki ei ole se kivoin ehostus. :D

   Poista
 5. 1 ja 2. Katselen itse jonkun verran youtube-videoita, mutta ne ovat yleensä omaan makuuni usein liian hetkisiä, kun taas tekstin lukeminen rentouttaa samalla mieltä. Olen myös kalkkis tässä asiassa. :D

  Instameikit ovat itsellekin kauhistus, vaikka ei haittaakaan, että joku meikkaa niin. Olen luonnollisen ja heleän lookin kannattaja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että joku muukin on kalkkis. ;D Jep, kaikki meikkaustyylit eivät ole kaikkien mieleen. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Perinteinen teksti pitää näköjään pintansa! :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^