Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ensikosketus Maria Nila-muotoilutuotteisiin | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ensikosketus Maria Nila-muotoilutuotteisiin

7. lokakuuta 2016

 Maria Nila on ruotsalainen hiustenhoitosarja, joka on pongahdellut viime aikoina esille vähän siellä sun täällä. Ja hyvä niin, sillä eläinystävällisiä ja laadukkaita hiustuotteita saa välillä metsästää kissojen ja koirien kanssa. Ammattilaistenkin suosima valikoima on kattava: löytyy niin kuivashampoota, lämpösuojaa, hopeashampoota, värjättyjen hiusten hoitotuotteita, muotoiluvoiteita, hiuslakkaa, hiusöljyä... Sanomattakin on selvää, että en voinut pitkään pitää näppejäni erossa sarjasta, vaikka hiusten laittajana olenkin laiskahkoa sorttia enkä värjää hiuksiani. Maria Nilan tuotteilla on sekä Petan, Leaping Bunnyn että Vegan Societyn sertifikaatit.


Tilasin testiin matkakokoisen Finishing Spray-hiuslakan ja Heat Cream Spray-lämpösuojan. Hapsottavat hiukset pyrin kuitenkin pitämään ojennuksessa ja lämpösuoja on aika must kaikille föönin tai suoristusraudan käyttäjille, jos ja kun haluaa estää lämmön aiheuttamia hiusvaurioita. 

Hiuskiinne on erityisesti värjätyille hiuksille suunnattu ja sen koostumuksen kerrotaan suojaavan hiusväriä, mutta aivan hyvin olen voinut käyttää lakkaa myös värjäämättömille hiuksilleni. ;) Kyseessä on ns. kuivalakka, joka lupaa pitoa 4/5 purkin kyljessä olevasta pallurasta. En tee monimutkaisia kampauksia, mutta ponnarikampauskin hapsottaa helposti päälaelta "luonnontilassa", etenkin kun rasitan sitä esim. pyöräilykypärällä ja pannoilla. 

Maria Nilan hiuslakkaa kannattaa suihkuttaa maltillisesti kaikkien sääntöjen mukaisesti parinkymmenen sentin päästä, sillä muutoin hiuksista tulee koppuraiset (testattu on...). Hyvän vegaanisen hiuslakan etsiminen on kaatunut monesti heikkopitoisiin "lähmälakkoihin", mutta Maria Nilan resepti on oivallinen. Hiuslakka kuivuu nopeasti ja kiinnittää kampauksen mallikkaasti - eli tekee juuri sen mitä etsinkin. Lakan kanssa ei tarvitse liioitella, sillä hiukset ovat pysyneet ponnariruodussaan koko päivän ajan mm. kuntosalikäyntien aikana. Toisaalta vähempää en odottaisikaan ammattilaistenkin käyttöön suunnatulta sarjalta, joka ei ole missään markettihinnoissa. Hiuskiinteen tuoksu on melko voimakas (esim. toiseen hyvään, Paul Mitchellin lakkaan verraten), mutta mielestäni hyvä - aika freesi ja makea.Heat Cream Spray on lämpösuoja-aine, jonka kaltaista en ole aiemmin testannut. Vaikka tuote on tavallisessa suihkepullossa, sen koostumus on kermaisempaa ja kevyitä hiussuihkeita paksumpaa, vähän hiusgeelimäistä. Suihkinkin ainetta ensin kämmenelle, ja siitä hiuksiin. Mietin, että aine voisi periaatteessa olla myös hiusgeelimäisessä purnukassa, mutta toki myös suihkepullo toimii. Lämpösuojan tuoksu on myös mukavan makea, mutta ei niin vahva kuin hiuskiinteessä.

Lämpösuojasuihke lupaa suojata hiuksia jopa 260 asteen lämmöltä muotoilulaitteita käytettäessä. En tiedä kuinka lämpimäksi oma suoristimeni lämpeää, mutta luku kuulostaa kyllä aika hurjalta. Ainetta neuvotaan käytettäväksi pyyhekuiviin hiuksiin, mutta myös kuivempien hiusten suoristaminen on sprayn avulla hätätapauksessa onnistunut. Voide "katoaa" hiuksiin lämpökäsittelyn aikana, eli ei jätä lähmää, vaan hieman siloisemmat hiukset. Purkki on aika pieni 150 ml, mutta toisaalta tuote vaikuttaa riittoisalta ja on sellainen, jota en päivittäin käytä. Lämpösuoja sisältää UV-suojan ja incistä löytyy hiuksia siloittavaa, ei-kerrostuvaa silikonia. Maria Nilan tuotteissa ei muuten ole parabeeneja tai sulfaatteja, ja purkkien kyljessä on ilmoitus hiilineutraaleista pakkauksista.


Matkakokoisia purkkeja oli saatavilla vain nettikaupoista, joten tilasin omani täältä*. Pienemmän 100 millin hiuslakan* hinta on 12,80 (400ml on 24,7 e), täysikokoisen lämpösuojan* 22,70. Ensivaikutelma jätti sen verran vakuuttuneen fiiliksen, että olen katsellut sillä silmällä myös siloittavaa hoitoainetta ja kuivashampoota.

Ja vielä vinkki sentin venyttäjille:  9.10. eli sunnuntaihin saakka kaikki Maria Nilan tuotteet ovat -20 % alennuksessa toisessa verkon kauneuskaupassa täällä*!

 Onko Maria Nila tuttu sarja?
 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa


*Postaus sisältää affiliate-linkkejä. 

Edit 2017: Maria Nilan Leaping Bunny-sertifikaattitieto perustuu Djurens Rättin listaan joka ylläpitää LB-listaa Ruotsissa. 

Kommentit

 1. Nimeltä on tuttu, mutta en ole käyttänyt. Pakkaukset on äärimmäisen suloiset jotenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakkaukset ovat erityisen nättejä kyllä! <3

   Poista
 2. Mä olen näitä katsellut Sokoksella, mutta en ole vielä testannut. Hiusnaamiota on ainakin kehuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös kuullut kehuja naamiosta! Sokoksella myös kääntelin purkkeja mutta tilasin sitten koska oli tarve pienemmälle hiuslakalle. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^