Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ensikosketus Maria Nila-muotoilutuotteisiin | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ensikosketus Maria Nila-muotoilutuotteisiin

mainoslinkki*


Maria Nila on ruotsalainen hiustenhoitosarja, joka on pongahdellut viime aikoina esille vähän siellä sun täällä. Ja hyvä niin, sillä eläinystävällisiä ja laadukkaita hiustuotteita saa välillä metsästää kissojen ja koirien kanssa.

Ammattilaistenkin suosima valikoima on kattava: löytyy niin kuivashampoota, lämpösuojaa, hopeashampoota, värjättyjen hiusten hoitotuotteita, muotoiluvoiteita, hiuslakkaa, hiusöljyä... Sanomattakin on selvää, että en voinut pitkään pitää näppejäni erossa sarjasta, vaikka hiusten laittajana olenkin laiskahkoa sorttia enkä värjää hiuksiani.

Maria Nilan tuotteilla on sekä Petan, Leaping Bunnyn että Vegan Societyn sertifikaatit.

Päivitetty 2019.
maria nila tuotteet

Maria Nila hiustenmuotoilutuotteet testissä


Tilasin testiin matkakokoisen Finishing Spray-hiuslakan ja Heat Cream Spray-lämpösuojan. Hapsottavat hiukset pyrin kuitenkin pitämään ojennuksessa ja lämpösuoja on aika must kaikille föönin tai suoristusraudan käyttäjille, jos ja kun haluaa estää lämmön aiheuttamia hiusvaurioita. 

Hiuskiinne on erityisesti värjätyille hiuksille suunnattu ja sen koostumuksen kerrotaan suojaavan hiusväriä, mutta aivan hyvin olen voinut käyttää lakkaa myös värjäämättömille hiuksilleni. Kyseessä on ns. kuivalakka, joka lupaa pitoa 4/5 purkin kyljessä olevasta pallurasta. En tee monimutkaisia kampauksia, mutta ponnarikampauskin hapsottaa helposti päälaelta "luonnontilassa", etenkin kun rasitan sitä esim. pyöräilykypärällä ja pannoilla. 

Maria Nilan hiuslakkaa kannattaa suihkuttaa maltillisesti kaikkien sääntöjen mukaisesti parinkymmenen sentin päästä, sillä muutoin hiuksista tulee koppuraiset (testattu on...). Hyvän vegaanisen hiuslakan etsiminen on kaatunut monesti heikkopitoisiin "lähmälakkoihin", mutta Maria Nilan hiuslakka on oivallinen. Hiuslakka kuivuu nopeasti ja kiinnittää kampauksen mallikkaasti - eli tekee juuri sen mitä etsinkin. 

Lakan kanssa ei tarvitse liioitella, sillä hiukset ovat pysyneet ponnariruodussaan koko päivän ajan mm. kuntosalikäyntien aikana. Toisaalta vähempää en odottaisikaan ammattilaistenkin käyttöön suunnatulta sarjalta, joka ei ole missään markettihinnoissa. Hiuskiinteen tuoksu on melko voimakas, mutta mielestäni hyvä - aika freesi ja makea.

maria nila hiustuotteet testissä


Heat Cream Spray on lämpösuoja-aine, jonka kaltaista en ole aiemmin testannut. Vaikka tuote on tavallisessa suihkepullossa, sen koostumus on kermaisempaa ja kevyitä hiussuihkeita paksumpaa, vähän hiusgeelimäistä. Suihkinkin ainetta ensin kämmenelle, ja siitä hiuksiin.

Lämpösuojasuihke lupaa suojata hiuksia jopa 260 asteen lämmöltä muotoilulaitteita käytettäessä. En tiedä kuinka lämpimäksi oma suoristimeni lämpeää, mutta luku kuulostaa kyllä aika tehokkaalta. Lämpösuojaa suositellaan käytettäväksi pyyhekuiviin hiuksiin, mutta myös kuivempien hiusten suoristaminen on sprayn avulla hätätapauksessa onnistunut. Lämpösuoja "katoaa" hiuksiin lämpökäsittelyn aikana, eli ei jätä lähmää, vaan hieman siloisemmat hiukset

Lämpösuoja sisältää UV-suojan ja incistä löytyy hiuksia siloittavaa, ei-kerrostuvaa silikonia. Maria Nilan tuotteissa ei muuten ole parabeeneja tai sulfaatteja, ja purkkien kyljessä on ilmoitus hiilineutraaleista pakkauksista.

Yhteenveto 

Maria Nila vaikuttaa oikein laadukkaalta ja fiksun hinta-laatusuhteen hiustuotesarjalta. Hienoa, että eettisyys on otettu huomioon!

Mistä ostaa Maria Nilan hiustuotteita?

Verkosta löydät Maria Nilan kosmetiikkaa päivittyvillä tarjouksilla monestakin paikkaa.

*Nordicfeel - Maria Nila

*Bangerhead - Maria Nila

maria nila lamposuoja
 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
BloglovinissaKommentit

 1. Nimeltä on tuttu, mutta en ole käyttänyt. Pakkaukset on äärimmäisen suloiset jotenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakkaukset ovat erityisen nättejä kyllä! <3

   Poista
 2. Mä olen näitä katsellut Sokoksella, mutta en ole vielä testannut. Hiusnaamiota on ainakin kehuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös kuullut kehuja naamiosta! Sokoksella myös kääntelin purkkeja mutta tilasin sitten koska oli tarve pienemmälle hiuslakalle. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^