Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kukkaismeikkejä silmille - Zuii Organic | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kukkaismeikkejä silmille - Zuii Organic

 Luomumeikkisarja, jonka ainesosat pohjaavat pitkälti kasveihin ja kukkiin herättää sanomattakin mielenkiintoni. Suosin  mielelläni luonnonkosmetiikkaa, mutta luomukosmetiikkahan on vielä piirun verran päivitetympi valinta. Ja tokikaan minua ei pelkillä ekosertifikaateilla vakuuteta, vaan odotan luonnolliseltakin kosmetiikalta toimivuutta.

Luomumeikit eivät ole yhtä laajalti tunnettuja kuin synteettiset, ja on ollut kutkuttavaa huomata niiden saatavuuden parantuvan jopa tavarataloihin saakka. Testissä onkin tällä kertaa vegaanikosmetiikan luonnollinen ripsiväri ja luomiväriduo, jotka molemmat ylittivät odotukseni positiivisesti!

Tuotteet on saatu blogin kautta, linkit ovat mainoslinkkejä

zuii organic meikit

Zuii Organic luomusilmämeikit testissäZuii on luomukosmetiikan hieman ylellisempi värikosmetiikkasarja, jonka suosio on  kivunnut niin ammattilaisten kuin kuluttajienkin keskuudessa. Sain PR-toimiston kautta testiin sarjan silmämeikeistä vegaanisen ripsivärin Granite-sävyssä (huom., kaikki sarjan ripsarit tai meikit eivät ole vegaanisia) ja neutraalin luomiväriduon sävyssä Classic.

Zuiin vegaanisilla tuotteilla on vegaanikukkalogo, ja esimerkiksi useaan nettikauppaan on merkattu tuoteinfoon, mikäli tuote sopii myös  vegaaneille.


Zuiin vegaaninen ripsiväri osoittautui positiiviseksi ylläriksi. Olin kuullut Zuiin vegaanisesta ripsiväristä hieman ristiriitaisia arvioita aiemmin, joka ehkä vaikutti salaa odotuksiini - mutta siitä huolimatta testausjaksolla sain ilokseni todeta, että kyseessä on erityisen tuuheuttava luonnonkosmetiikan ripsiväri. 

Harja on ns. pulloharjamainen pullukka, kuitenkin sopivan pienikokoinen näppärään levitykseen. Massa on yllättävänkin kuivaa, mutta ehkä juuri siitä syystä muutamalla vedolla saa näyttävämpää ja tuuheuttavaa jälkeä. Maskara jättää ripsiin "kuitumaisia" kohtia, jotka lisäävät isontavaa efektiä. Jos en tietäisi että kyseessä on luonnollisen sarjan ripsari, en arvaisi tätä ensimmäisenä sellaiseksi! Parin kerroksen jälkeen räpsyttimet ovat selkeästi isommat ja erotellummat. 

 Ripsivärin kestävyys on myös hyvä, olen pyyhkinyt vain vähän varisseita pikkuhippusia pois silmien alta parina päivänä. Mutta tämäkin varmasti riippuu esim. siitä, kuinka paljon maskaraa kerrostaa. Luonnonkosmetiikan ripsivärit eivät ole vedenkestäviä, mutta Granite ei huuhtoudu kovin helposti pelkän veden avulla pois (plussa!). Suosittelen käyttämään silmämeikinpoistajaa, jotta sy-aluetta ei tule turhaan hinkattua.

Vegaanisen ripsarin voi hankkia esimerkiksi monesta luonnonkosmetiikkaa myyvästä nettikaupasta, ja sävyvalikoimaakin riittää enemmän kuin tämä musta.

Siinä missä ripsiväristä löytyy muun muassa nokkosta, peltokortetta ja E- ja  D-vitamiineja, luomiväriduot sisältävät kukkajauhetta, joka on sekoitettu ruusun, kamomillan ja jasmiinin kukinnoista. Aww, kuinka "luksus-hipin" kuuloista - ja hyvällä tavalla siis...! ^_^

Classic-luomiväriduon yhdistelmä on nimensä mukaisesti ns. ajaton, hyvin perusmeikkiin sopiva. Vaaleampi sävy on hohtava beige/vaaleanruskea, ja tummempi neutraali ruskea. Sävyt levittyvät samettisesti ja kestävät pohjustetuilla luomilla aivan kuin "tavallisetkin" luomivärit. Luomivärit ovat myös niitä joista olen kuullut vaihtelevia arvioita, mutta ainakin nämä kaksi sävyä toimivat sekä pigmenttisyytensä, levittyvyytensä että kestonsa suhteen. Ainoastaan  duon mukana tuleva applikaattori saa maininnan siitä, että käytän mieluummin pitkävartisia ja "oikeita" siveltimiä silmämeikkiin - ehkäpä applikaattori toimisi hätävarana vaikka matkustaessa. Sävyjä on käytetty postauksen silmäkuvissa.

Luomiväripaletteja  voi bongailla nettikauppojen puolelta jälleen esimerkiksi Natural Goods Companylta sekä Biodellysta* Hinnat liikkuvat 30,5 - 31,2 euron välillä. Sävyvalikoimaa riittää luomiväreissäkin paljon! 


zuii luomivari


Kommentit

 1. Mä niin toivoisin, että vegaaniset tai edes luonnolliset ripsarit pysyis mun silmissä, mut ei. Ne on tunnin sisällä mun silmien alla sotkuna, vaikka alkaisin vegaaniksi täysin luonnonkosmea käyttäväksi, niin ripsiväri olisi ostettava muualta. :/ Muuten Zuii on aivan ihana brändi ja siltä löytyy monia suosikkejani, kuten huulipunat ja ihana Peach-poskipuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla pysyy lähes kaikki ripsarit hyvin silmissä, häiritseviä sotkuja ei tarvitse juurikaan korjailla (onneksi!) - se aina vähän riippuu silmistäkin, että mikä ripsari sopii itselle. :) Zuiista olenkin lukenut paljon kehuja aiemmin ja oli kiva päästä itse testaamaan!

   Poista
 2. Zuiilla on kyllä upea valikoima värikosmetiikkaa, mä tykkään poskipunista eniten :) Ja huulipunat on kans upeita, ne vaan kannattaa levittää siveltimellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyypä tutkia lisää merkin mulle sopivaa valikoimaa vielä, kiitos kokemus-vinkistä. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^