Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Sheivaushöylä kierrätysmuovista | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Sheivaushöylä kierrätysmuovista

Tuote pr-näyte

Ei tarvitse olla erityisen hippi ärsyyntyäkseen kertakäyttökrääsästä tai huomatakseen, että muovia tursuaa tässä maailmassa vähän joka kolkasta. Onneksi viime kuukauusina muovin kierrätyspisteitä on lisätty ympäri maata, ja kosmetiikkapurkkien kierrätyskin on askeleen helpompaa. Ja arjen pikku valinnoissa voi nykyään myös huomioida kierrätysaspektin hygieniatuotteissakin.

Ja kun kosmetiikkablogissa ollaan, esittelyvuorossa on uusi sheivausterä, joka on ollut edellisessä elämässään muovipakkaus. Yhdysvaltalainen Preserve valmistaa sheivaushöyliä ja niiden vaihtopäitä kierrätysmatskuista, ja sen tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia. Partateriä tuskin siltänään testataan eläimiin, mutta tuotteiden kehittelyyn ja esim. terissä käytettäviin ihoa hoitaviin ainesosiin on mahdollista käyttää eläinkokeita. Isot sheiveri-lafkat eivät olekaan kovin tunnettuja eettisyydestään.


Edit 2019: Tätä höylää ei enää valmisteta. Lue sen sijaan Geisha Shaverista!

Preserve valmistaa tuotteensa kierrätysohjelman kautta, johon hyväksytään mm. jogurttipurkkeja tai yleisiä keittiön elintarvikepakkauksia (ja Preserven omia tuotteita, totta kai). B Corporation-sertifikaaatti taas kertoo siitä, että yritys huomio läpinäkyvästi ympäristö- ja eettisseikkoja tuotannossaan. Lisäksi Preserven muovista ei löydy kohuttuja flataatteja tai Bisfenoli A:ta. 

Ok, eli tämän sheiverin speksit ovat paperilla oikein hyvät. Entä miten se toimii käytännössä? Testin alla ollut teräni on Shave 5, jossa on nimensä mukaisesti viisi, keraamisesti pinnoitettua terää. Liukuvuutta lisäävinä ainesosina terässä on aloeta ja kookosvoita. Lisäksi laatupisteitä nostaa hyvin käteen sopiva muotoilu, napakka varsi ja helppokäyttöisyys. Terän "saranat" taipuvat hieman painaessa, joka kummastutti alussa, mutta se itse asiassa lisää höyläysmukavuutta. Hieman taipuisa teräosio on mielestäni jäykkää perushöylää kätevämpi epätasaisella "alustalla", jolloin nirhaumien riski minimoituu. Arjen hygieniatuotteilta odotan ennen kaikkea helppoa toimivuutta ja ergonomiaa, ja siinä Preserven terä onkin ässä. Tekee mitä lupaa, ilman kommervenkkejä.
Preserven höylät ovat unisex-mallia, ja värivaihtoehdot ovat värikkäitä. Varteen on saatavilla vaihtopäitä, jahka terät kuluvat ensin "loppuunsa". Muutaman höyläilykerran jälkeen en ole huomannut mainittavaa kulumista, ja sheiveri kannattaa toki pitää pidempään elossa putsaamalla se käyttökertojen jälkeen.

Sheivausvaahtona käytän vielä purkin loppuun Dr Bronner'sin sokeripohjaista geeliä, jota täytyy vaahdottaa huolellisesti, ponnekaasu-tyylistä vaahtoa tällä tuotteella ei saa. Mutta sheivausapuna käy yleensäkin vain jokin hyvin vaahtoava tai vähän moussemainen aine, kuten saippua, shampoo, suihkugeeli, hoitoaine tai vartalovoide.

Preserven sheivaushöylän ja vaihtoterät voi hankkia täältä. Hinnat ovat kertakäyttöisiä markettiteriä korkeammat (alk.  15,9 euroa), mutta toisaalta pitkäkestoisemmat sheivausvälineet maksavat itsensä takaisin. Vink: kurkkaa myös vegaaniset ja biohajoavat hammasharjat ja -lankaimet! * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa


Kommentit

 1. Kiva idea, mä käytän ihan miesten Giletten Match Turboa ja olen ostellut siihen vain teriä, varren ostin varmaan jo kymmenen vuotta sitten, joten eipä sitä tarvi kovin usein vaihtaa. Kertakäyttöisiä välttelen, koska se on ihan haaskausta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätteen kannalta onkin ekoteko käyttää vaihtoterällistä höylää. :)

   Poista
 2. Itse käytän myös vaihtoteriä ja ihan samalla tavalla kuin Jonna, miesten Gilette täälläkin käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtoterät ovat kieltämättä käteviä! Ja hassua, miten miehille ja naisille on suunniteltu erillisiä teriä. :D

   Poista
 3. Ihan huikeeta, että Preserven teriä saa jo täältä pohjolastakin! Multa oli mennyt tämä ihan ohi, joten tuhannet kiitokset tästä postauksesta! Karvanpoisto on ollut mulle yksi kosmetiikan murheenkryyni juurikin siksi, koska eettiset vaihtoehdot ovat olleet ihan kiven alla. Oon käyttänyt nyt Personnaa kohta vuoden ajan, mutta ainakaan iHerbissä myytävä Personnan höylä ei mun mielestä ole kovinkaan hyvä. Terät tuntuvat menevän huonoiksi todella nopeasti, eivätkä ne ole kovinkaan hellävaraisia. Oon halunnut testata Preserveä, joten täytyy laittaa tämä tilaukseen heti, kun Personnan vaihtoterät alkavat olla lopussa. Mun mielestä tämä Preserven terä vaihtoterineen ei ole muuten yhtään sen kalliimpi, kuin kunnollinen Gilette, jota käytin aiemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Preserven uudet terät ovat aika uusi juttu täällä, olleet saatavilla noin kuukauden. :) Ja kyllä, eettisen sheiverin löytäminen ei ole mikään helppo juttu, ja Preserve on todellakin odotettu uutuus täällä! Kiitos myös vertailuhinnasta, mulla ei ole tietoa tosiaan "kilpailijoiden" terien hinnoista niin tarkasti. :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, jälleen ;),

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain ;) Muistelinkin sinua kun linkitin hammasharjat! :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^