Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Statement-huulet: mattapuna ja huulikiilto | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Statement-huulet: mattapuna ja huulikiilto

Näkyvällä huulimeikillä saa sipaistua helposti väriä ja vähän sitä jotain muutoin neutraaliin meikkiin. Huulten punaaminen onkin kiireisten ja laiskojen hetkieni pelastus. Cailynin nestemäinen mattapuna ja Gleam By Melanie Millsin huulikiilto eroavat koostumuksiltaan, mutta pigmenttiä molemmilla loihtii käden käänteessä.

Tuotteet saatu blogin kautta.


Cailynilla on on huikea nestemäisten mattapunien valikoima, jonka joukosta olen testannut Velvet-valikoiman Deceiveable-punaa.  Väri taittaa himppasen enemmän viileään punaiseen kuin oranssiin, eli nappivalinta omaan makuuni.

Nestemäiset mattapunat ovat keikkuneet huulipunatrendin harjalla jo hyvän tovin. Näiden jujuna on kuivua ohuesta nestemäisestä pigmentistä hyvin mattapintaiseksi, joka "istuu" huulilla hyvin pitkään. Nestemäiset punat saattavat vaatia tovin totuttelua alussa, mutta itse liputan etenkin niiden kätevän kestävyyden puolesta.

Cailynin Velvet-puna on hyvin pigmenttinen, yksi kerros näyttävään lopputulokseen riittää. Puna kuivuu nopeasti nestemäisestä mattapintaiseksi.  Huulilla tuntuma on kevyt, "mattapunamainen". Levitys vaatii tarkkaa otetta, suhruja voi korjailla poistoaineen tai peiteaineen avulla. Ja kyllä, kuivuttuaan kyseessä on hyvin pitkäkestoinen puna! Vesipullosta hörppäilyt, teen juonti, pasta kastikkeineen tai huulten yhteen hierominen (epähuomiossa) eivät tätä huulipunaa hetkauta yhtään. Ainoastaan rasvalla huulipunaan saa aukkoja,  ja poistankin tiukasti istuvan punan ihan vain oliiviöljyllä. Eli jos hakusessa on huulimeikki jota ei liioin tarvitse korjailla päivän mittaan, mattahuulipuna on tähän pätevä ehdokas. Mattapunien yhteydessä huulet kannattaa kuoria ja kosteuttaa huolella.  En ole itse huomannut mattapunien kuivattavan, mutta en niitä päivittäin käytäkään.

Cailynin mattapunan voi hankkia 24,70 eurolla eleven.fi:sta. Huomaathan, että kaupan uutiskirjeen tilaamalla (tai toisinaan esim. nettikaupan sometarjouksia seuraamalla!) saat tilauksesta pienen alen. ^_^ Kaikki Cailynin Velvet-mattapunat ovat vegaanisia ja sävyvaihtoehtoja on toistakymmentä.Cailynin koostumus huulilla:Gleam By Melanie Mills on puolestaan tunnetun Hollywood-meikkitaiteilijan värikosmetiikkasarja. Lip Radiance-huulikiillot ovat olleet esillä mm. monissa cruelty free-blogeissa ja beauty boxeissa. Ja en ihmettele suitsutusta, sillä tämä on varmasti yksi pigmenttisimpiä huulikiiltoja joita olen käyttänyt. Valitsemani sävy Unstoppable on tyylikäs neutraalin punainen.

Siinä missä Cailyn on matta, Gleam on puolestaan valoa heijastavan kiiltävä. Pigmenttiä riittää kuin huulipunissa, mutta jälki on shimmerinen. Olen vähän huulikiiltonirso, sillä en pidä tahmaisesta koostumuksesta, mutta Gleam ei onneksi lukeudu tahmajoukkoon. Kiiltoon on lisätty mm. E-vitamiinia ja jojobaa, jonka vuoksi tämä on parempi valinta kuivempihuuliselle. Kesto ei ole toki mattapunan luokkaa, syönnin jälkeen tätä punaa on hyvä korjailla. Huulikiilto (vai pitäisikö sanoa huulipuna-huulikiilto-kombo) on laadukas pakkausta myöten. Kullansävyistä hylsyä ei tee mieli unohtaa laukun pohjalle nuhjaantumaan.
Gleam Lip Radiancen hinta on puolestaan 20,7 euroa. Sävyvaihtoehtoja on yhteensä seitsemän, joukossa on myös selkeästi sinisävyisiä kiiltoja. Kaikki Lip Radiancet (ja kaikki Gleamin meikit) ovat vegaanisia.  Kuten Cailynilla, myös Gleamilla on Leaping Bunny-sertifikaatti.

Vasemmalla Cailyn, oikealla Gleam:


Suositko huulimeikissä enemmän mattaa, kiiltoa vai jotain siltä välillä? :)

 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa


Kommentit

  1. Vitsi mitkä pikmentit! Nestemäinen huulipuna ei ole itselleni tuttu, mutta vaikuttavat kumpikin kokeilemisen arvioiselta. Varsinkin tuo mattapintainen houkuttelisi kovin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö olekin! :D Mattapuna on mun mielestä paras valinta, jos haluaa tosi kestävän huulimeikin. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^