Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tärppejä peiteaineista ja korjausväreistä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tärppejä peiteaineista ja korjausväreistä

Everyday Mineralsin peiteaineet saatu blogin kautta. *Mainoslinkkejä. 

Yleensä meikkivoiteen tai -puuterin tarkoitus on tasoittaa ihon sävyä, ei varsinaisesti peittää koko ihoa. Sitkeimmät näpyt ja sävyerot onkin kätevintä peittää niille tarkoitetuilla täsmätuotteilla eli peiteaineilla ja korjausväreillä.

Tuskin tulee yllätyksenä, että suosin näissä peitetuotteissa eniten ihoystävällisiä, ei-tukkivia mineraalimeikkejä. Valokeilaan pääsee siis muutama hyväksi todettu, hinta-laatusuhteeltaan pätevä tuote sekä Lily Lolon että Everyday Mineralsin valikoimasta.

Postaus päivitetty 2020.

peitaine jauhemainen mineraali


Mineraalimeikkien peiteaineet - Lily Lolo ja Everyday Minerals 


Lily Lololta löytyy neutraalinsävyisiä yleispeiteaineita tummille silmänalusille ja näpyille. Kaikista vaalein sävy. Lily Lolon Blondie* käy erinomaisesti kalkkilaivan kapteeneille, sävy on oikeastaan jopa himppasen liian vaalea minulle tällä hetkellä. Hienojakoinen jauhe on pigmenttinen ja sopii hyvin paikallisesti esimerkiksi epäpuhtauksien peittämiseen.

Koska Lily Lolon Blondie -peiteaineen sävy on vaaleahko, käytän tätä meikkivoiteen alla yksittäisille kohdille - se aina vähän jakaa mielipiteitä, kannattaako peiteaineita käyttää meikkipohjan alla  vai päällä. :) Ainesosissa on oksidien lisäksi savipohjaista kaoliinia, joka tunnetusti on edukseen etenkin rasvoittuvan ihon tuotteissa. Peiteainetta tarvitsee vain vähän paikallisesti, joten purnukka on muiden postauksen tuotteiden ohella hyvin riittoisa! 

Lily Lolon Blush Away on puolestaan vihertävä korjausväri. Ja vihreähän peittää hyvin vastaväriään punaista, eli tuotetta suositellaan esim. couperosalle, punoitukseen ja myös epäpuhtauksien neutralointiin. Käytän tätä itse kevyesti puuterisiveltimellä levitettynä esimerkiksi punertavien poskien alueelle, jauhemaisen meikkipohjan alla.

Toimii myös reunat häivytettynä yksittäisille näpyille, mutta niihin käytän jostain syystä mieluummin muuta peiteainetta. Paikallisesti levitettynä vihreä pelittää myös nestemäisen meikkipohjan kanssa. Olen myös kuullut että jotkut sekoittavat vihreää peiteväriä suoraan meikkivoiteisiin ja -puutereihin...? Lily Lololla on vihreän lisäksi toinen, keltapohjainen color corrector-aine.  Kuvissa näkyvä sivellin on muuten Lily Lolon peiteainesivellin*, joka sopii myös luomivärien levitykseen.

lily lolo peiteaine

Everyday Mineralsin peiteaineiden ja korjausvärien valikoima on ihmeellisen kattava. Korjausvärejä sarjalla on neljää eri sorttia ja peiteaineita voi valita kahdeksasta eri sävystä. Nämäkin pikkupurkit kätkevät todella monikäyttöisiä tuotteita!

Sunlight Jojoba - korjausväri on ehdottomasti  suosikkini peiteaineista! Keltainen korjausväri  taittaa iholta sinisen ja violetin sävyjä sekä tasoittaa myös punakkuutta. Korjausväri sopii myös aivan hyvin yksittäisten näppyjen peittämiseen. Tuote on ihan ässä etenkin sinertäville silmänalusille ja silmänympäryksille, joiden väri on minulla aika tumma. Tummuus ja sinertävyys toki lisääntyy etenkin yöunien jäädessä vähemmälle.

Sunlight heijastaa hieman valoa ja saa esimerkiksi juuri silmänympärysalueen kirkastumaan luonnollisesti. Tuotteessa on mican ohella jojobaa, joka selittänee hienojakoisen silkkistä koostumusta. Väri sulautuu ihoon helposti, valoaheijastavuus ei meinaa siis kimalle-efektejä. Onkohan tämä sittenkin jauhemainen peittävä valo"kynä"...? 

Everyday Mineralsin Multi-Tasking-peiteaine on Lily Lolon peiteaineen sukulainen, mutta sen sävy ja koostumus miellyttävät Blondieta enemmän. Multi-taskingia kuvaillaan yhdeksi monikäyttöisimmistä EDM:n peiteaineista, ja neutraalin sävynsä ansiosta se sopiikin hyvin niin silmänalusiholle kuin epäpuhtauksille.

Jauheen koostumus on mukavan satiinimainen, ei laisinkaan pölisevä. Käytän tätä yksittäisiin kohtiin, sillä silmäympärysalueen on valloittanut lähes yksinoikeudella Sunlight. Tämän kerrotaan sopivan myös hentoon kasvojen korostamiseen - totta puhuen olen itse testannut, mutta vinkkinä kimalteen välttelijöille. 

Tuotteiden ajankohtainen valikoima hyvin varustelluissa luonnonkosmetiikan nettikaupoissa: 

House of Organic (maahantuoja): *Everyday Minerals  ja *Lily Lolo 

*Biodelly - Lily Lolon peiteaineet 


everyday minerals peiteaine

Vasemmalta kuvassa Lily Lolon peiteaine Blondie, Blush away-peiteaine, Everyday Minerals Sunlight ja Multi-tasking, joka lähes sulautuu ihonväriini.
 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa


Kommentit

 1. Veikkaan, että tykkäisin tosta jojobasta, mullahan on käytössä Blascolta just tuollainen keltainen korjausväri ja se on kans loistava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kuin suositella tuota EDM:n keltaista, sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille. :)

   Poista
 2. Multa löytyy tuo EDM:n Multi-Tasking, mutta seuraavaksi voisin kokeilla tuota Sunlight Jojobaa :) Jauhemaisissa peiteaineissa on se etu, että ne pysyvät hyvin paikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta, jauhemaiset peiteaineet eivät lähde liukumaan iholta nestemäisten tavoin! :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^