Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset "free"-kynsilakat | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset "free"-kynsilakat

Kynsilakkojen valmistus luonnonkosmetiikan standardeilla ei taida olla laajamittaisesti laisinkaan mahdollista tällä hetkellä. On kuitenkin onneksi olemassa lakkoja, joiden herkistävimpiä ainesosia on vähennetty. Näitä lakkoja nimitetään usein sen mukaan, kuinka monta ns. tavanomaisinta "myrkkyä" lakoista puuttuu: esim. 5-free, 7-free. Esimerkiksi 5-free meinaa, että lakoista puuttuu tolueeni, DBP, kamferi, formaldehydi ja formaldehydiresiini.

Kuten olen blogissani kirjoittanutkin, lakkailen kynsiäni säännöllisesti, mutta suosin mieluiten näitä free-lakkoja. Nyt valokeilaan pääseekin muutama vegaaninen ja astetta luonnollisempi kynsilakkasuosikkini, joita on saatavilla Suomessa. Kaikilla postauksen merkeistä on Leaping Bunny-serti ja jokaisen kynsilakkavalikoima on kokonaan vegaaninen. 


SpaRitual. Ammattikäyttöön suunnattu sarja, joka lienee  pisimpään Suomen markkinoilla ollut 5-free kynsilakkasarja. Valikoimassa on myös joitakin luonnollisia ihonhoitotuotteita, laadukkaita alus- ja päällyslakkoja ja erikoistuotteita kynsille, kuten kynsilakan ohentaja (ainoa markkinoiden vegaaninen&cruelty-free?). Sävyvalikoima on runsas, sävyjen koostumus ja kesto hyviä.  Pari vuotta sitten SpaRitualia sai ihan Stockmannin kosmetiikkaosastolta ja monista hoitoloista, mutta viime aikoina saatavuus on heikentynyt. Ja voi surkeus, postauksen luonnosvaiheessa kävi ilmi, että sarjan maahantuonti saattaa loppua kokonaan. Ainakin toistaiseksi lakkoja ja muita sarjan tuotteita voi ostaa netin kautta ainakin Katriina's Spa-myymälästä (viimeksi kun katsoin, ilmaiset postikulut Smartpostilla). Pienemmät pullot alkaen 7,9 euroa. Kuvassa sävyt Thunder Road ja Color Trip.


Priti NYC. Niin ikään ammattipiireissä ja esimerkiksi muotinäytöksissä tunnettu vegaaninen 5-free kynsilakkamerkki. Käy myös aivan hyvin taviksille. ;) Lakoista löytyy niin hohtavia kuin cremesävyjä pirtsakoista neutraaleihin väreihin. Ja lakkojen värivalikoimaa riittää:  löytyy lähemmäs 50 sävyä Priti NYCiä! Ongelmana onkin, että kaikkia kivoja sävyjä ei raski ostaa kerralla. ;) Postauksen kynsilakkojen hinnat eivät ole läheskään kalleimmat mitä ekokynsilakoilla voi olla, mutta eivät markettihintojakaan. Kokeilemieni lakkojen koostumus on ollut ohuehko, mutta pigmenttiä riittää ja kynnet peittyvät kahdella-kolmella kerroksella.  Kuvassa Halloween-kurpitsan oranssi Remember Me Rose ja pastelli Empress Tree.

Edit: Priti NYCin jälleenmyynti on loppunut


Lily Lolo. Kirjoitin mineraalimeikkisarjan kynsilakka-aluevaltauksesta keväällä, mutta Lily Lolon kynsilakat ansaitsevat kyllä hehkutuksen. Koostumus on hyvä crememäinen ja kestokin todella hyvä "synteettisten" luokkaa. Nämä lakat ovat itse asiassa jopa 8-free! Hinta-laatusuhde kohdillaan, lakat maksavat 12,4 euroa kappale ihanassa luonnonkosmetiikan putiikissa ja nettikaupassa*. Sävyvaihtoehtoja on kuusi.

Edit 2017: Lily Lolon kynsilakkoja on saatavilla myös House of Organic-kaupasta.*


 100 % Pure. Tämän luonnollisen kosmetiikkasarjan lakat vievät kynsien lakkauksen puolestaan 10-free-tasolle (5-free + joitain muitakin aineita poistettu, en heti löytänyt nettisivuilta tästä tarkkaa tietoa). Nämäkään lakat eivät eroa koostumukseltaan tai käyttäytymiseltään ns. tavan myrkkylakoista, mutta näissäkin tuoksu on paljon miedompi kuin "peruslakoissa". 100 % Purella on myös alus- ja päällyslakkoja, joista päällyslakka on näkynytkin usein kynsilakkapostauksissani. Herkullisia sävyjä riittää runsaasti, mutta kaikkia ei ole Suomessa saatavilla.  Kuvan punainen sävy on Jam. 

Edit: 100% Puren lakkoja ei ole saatavilla entiseen tapaan.


ZAO. Ranskalaisen luonnokosmetiikkasarjan kaikki kynsilakat ovat 5-free, ja kaikilla on myös  vegaanikukkalogo. Sävyjä löytyy 15, ja sen lisäksi on alus- ja päällyslakkoja sekä manikyyrilakkoja. Erityisesti olen tykännyt kynnenkovettaja-aluslakasta! Kynsilakan kestävyys riippuu kynsieni kunnosta, hyvän aluslakan kanssa sitä voi yleensä parantaa. Värilakka toimii parhaiten itselläni varpaankynsissä.  ZAO on tänäkin vuonna I Love Me-messuilla, ja toivottavasti myös kynsilakat otetaan mukaan, sillä mieluusti tutustuisin näihin vielä lisää. Jos messuille ei pääse tai omalta paikkakunnalta ei löydy ZAOn jälleenmyyjää, näitä saa myös ZAOn nettikaupasta á 12,6 euroa.

Edit: ZAOn maahantuoja on vaihtunut.


Vegaanisten ja pupumerkittyjen kynsilakanpoistoaineiden saatavuudessa ei valitettavasti ole kovin kehumista.  Body Shop lopettaa koko kynsilakkavalikoimansa poistoaineineen, ja toinen vaihtoehto olisi ollut sitten SpaRitualin poistoaine, jota ei saa tällä hetkellä edes  netistä. :( Bottega Verde sen sijaan myy (ainakin vielä, koputan puuta....) asetonia sisältävää poistoainetta, jota saa ainakin Helsingin myymälästä ja nettikaupasta, mutta isompi saatavuus ei haittaisi tällaista kynsilakkaholistia... Täytynee vielä tehdä salapoliisityötä poistoaineiden parissa. :)

 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa


*Osa postauksen linkeistä on affiliate-linkkejä.

Kommentit

 1. Kure Bazaarilla on vegaaninen poistoaine, mutta pupumerkkiä heillä ei taida olla? http://kauppa.jolie.fi/product/1964/kure-bazaar-eau-dissolvante-hydratante--la-rose--kynsilakanpoistovesi

  Olisi kiva, jos esim ZAO tai Lily Lolo ottaisivat hyvän poistoaineenkin valikoimiinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on, ja samoin Treatilla. Pupumerkkiä ei tosiaan ole näillä (kertovat olevansa eläinkokeettomia), mutta toisaalta, aika harvalla poistoaineella on. Hinta ja tehoavuus ns. myrkkylakoille arveluttavat vaan näiden ekopoistoaineiden kohdalla eniten. :D

   Poista
 2. Kannattaa tutustua Picture Polishin lakkoihin. Niitä myy Ceasrsshop. Käyttäytyvät kuin unelma. Moni vegaani suosii myös Color Clubia, jota saa samasta paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Color Club on tuttu merkki ja blogistakin löytyy monta postausta niiden lakoista, mutta tähän 5-free settiin en niitä sisällyttänyt, ovat tosin 3-free. :) Picture Polish on nimeltä tuttu, en ole tarkemmin tutustunut juuri siksi että en ole löytänyt selkeää vegaani/cruelty free-tietoa ja on aina ollut muita lakkoja testausjonossa. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^