Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Alima Puren vegaanisia mineraalimeikkejä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Alima Puren vegaanisia mineraalimeikkejä

*mainoslinkki


Mineraalimeikit ovat ikuisuus-fanitukseni aihe, ja hiljattain Suomen markkinoille saapunut meikkisarja vetikin kummasti puoleensa. Yhdysvaltalainen Alima Pure on minulle tuore tuttavuus, vaikka itse sarja on ollut olemassa jo vuosia.

Vegaanisia ja  cruelty free -mineraalimeikkisarjoja on markkinoilla jo runsain mitoin, ja hyvä niin! Aidot jauhemaiset mineraalimeikit ovat todella hyvin siedettyjä herkkäihoisillakin, sillä ne ovat tunnetusti koostettu vain parista ainesosasta. Usein myös sävyjen valikoima on todella laaja, ja oman vinkkelini mukaan myös todella vaaleaihoisille löytyy sopivia sävyjä.

Alima Puren mineraalimeikkipuuterisävyjä onkin parisenkymmentä  Suomen maahantuojalla. Lisäksi sarjalla on muun muassa primereita, poskipunia, bronzereita, luomivärejä ja meikkikyniä. Ainoastaan Alima Puren ripsiväri ja huulimeikit eivät ole vegaanisia.


Päivitetty 2019
alima pure mineraalimeikit

Alima Puren jauhemaiset mineraalimeikit testissä


Meikkipohjatuotteet ovat niitä joille löydän käyttöä ennemmin tai myöhemmin, joten päädyin meikkipuuteria etsiessäni klikkaamaan koriin  Alima Puren *Satin Matte Foundation-meikkipuuterin sävyssä Cool 1. Hankin samalla myös superkivan vihertävän luomivärin.

 Alima Puren mineraalimeikkipuuteri jättää puolipeittävän, lähes mattapintaisen, iholle luonnollisesti istuvan lopputuloksen. Kerrostamalla peittävyyttä saa reippaasti lisää, pigmenttisyys on sukua esim. Lily Lolon mineraaleille. Jälki on luonnollinen ja kuulas - suosittelen mineraalimeikkejä aina niille, jotka haluavat mahdollisimman vähän "meikatun" lopputuloksen. Mineraalipuuteri ei korosta pintakuivuutta, vaan solahtaa ikään kuin osaksi ihoa.

Cool 1 - sävy on Alima Puren vaaleimmasta sävyasteikosta. Aikaisemman testerin perusteella sävy vaikutti passelilta, mutta kerrostamalla meikkipuuteri jättää kasvot nyt asteen liian kalpeiksi. Eli ensi kerralla katselen enemmän keltapohjaisia, neutral-pohjasävyisiä puutereita... Kuitenkin mineraalipuuterin sävyt ovat hyvin armollisia, ja parilla kikalla ne saa sulautumaan hyvin ihonsävyyn.

Olen ensinnäkin sekoittanut Alima Puren hitusen liian vaaleasta ja toisesta, hitusen liian tummasta meikkipuuterista sopivan sävyn. Samoin ILIAn meikkivoide on päivetyksen jälkeisellä iholla asteen tumma - mutta viimeistely Alima Puren meikkipuuterilla on tasapainottanut tätä hyvin. Mineraalimeikkipuuterit mukautuvat myös usein ihonsävyyn hetken odottelun jälkeen, vaikka sävy heittäisikin yhden suuntaan tai toiseen. 


Vihertävät luomivärit eivät yleensä ole se minun juttu, mutta Alima Puren Maya oli liian ohittamaton. Tummanvihertävä sävy on glitterinen, kultaan vivahtava. Sopivan hillitty mutta kimaltava sävy sopii hyvin myös entiselle vihreäkammoiselle. 

Mineraalimeikit ovat tunnetusti pigmenttisiä, ja etenkin kostella siveltimellä Alima Puren luomiväristä saa irti hyvin intensiivisen ja metallinhohtoisen sävyn. Kuivalla siveltimellä levitettynä kevyt jauhe pölisee vähän, mutta ei varise pois silmiltä. Viime aikoina meikkaamiselle ei ole ollut liikaa aikaa tai energiaa, ja tämä sävy toimii kätevästi mono-luomivärinä. Värejähän saa käyttää vuodenajoista riippumatta, mutta tumma vihreä sopii mielestäni tosi hyvin näin joulua edeltävään aikaan.

Pienellä luomivärirasialla on muuten kätevin irtoluomiväripakkaus ikinä: shifter-kannen sijasta purnuka suljetaan "nepparivälikannella"! Alima Puren minimalistinen pakkausilme viehättää myös omaa silmääni. Sarja onkin tunnettu selektiivisempänä mineraalimerkkinä, joka näkyy myös tyylitellyssä ulkoasussa.
Alima Puren vaalein mineraalimeikkipuuteri ja hohtava luomiväriFiilikseni Alima Puresta summaten: tykkään molemmista tuotteista, testaamieni tuotteiden pohjalta sarja on taattua ja tuttua mineraalilaatua. Etenkin korostustuotteiden ja luomivärien värikäs valikoima näyttää yhä houkuttavalta! :)

Onko Alima Pure sinulle tuttu? Käytäkö mineraalimeikkejä?Kommentit

 1. Onpa ihana tuo luomivärisävy! Nuo nepparikannet on tosi käteviä :)

  PS. Mä olen luullut, että TwistBe on AlimaPuren maahantuoja? :) En ole satavarma, mutta 99% varmuudella arvaisin niin. Mutta tietty saatan olla väärässäkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansi oli mulle wow-elämys, sävystä puhumattakaan. :D

   Käsittääkseni maahantuonti siirtyi (?) Jolielle, ongin tietoni siis tämän artikkelin lopusta: http://jolie.fi/jolien-toimitus/tervetuloa-alima-pure-luonnonkosmetiikan-parhaat-mineraalimeikit/ Hmm, vai pitäisikö korjata maahantuojan tilalle myynti...

   Poista
  2. No niinpäs näyttää siirtyneen :D Hyvin ongittu!

   Poista
  3. Me tosiaan toimme Alima Puren Suomeen viime vuonna vierailtuamme heidän luona Portlandissa ja rakastuttamme brändiin & tuotteisiin. :) Nyt Jolien kanssa yhdessä rakennetaan Alimaa Suomeen. <3

   Kati / TwistBe

   Poista
  4. Kiitos Kati kun kävit vielä tarkentamassa. :)

   Poista
 2. Ei ole tuttu. Pakko tunnustaa, että oma mineraalimeikkien käyttö on todella vähäistä. Sellainen asia missä olen kyllä ajatellut kunnostautua tulevaisuudessa. :) Jane Iredalen tuotteet ovat toistaiseksi mineraalimeikeistä sellaisia jotka ovat pystyneet tunkeutumaan pysyvästi osaksi meikkirutiinia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuja on toki monia,itselleni mineraalit ovat tuttu juttu. :) Jane Iredale on myös yksi todella hyvä ja laadukas mineraalipohjaisiin tuotteisiin luottava merkki!

   Poista
  2. Tuu Jonna käymään TwistBe myymälällä joku päivä niin meidän Veera voisi fiilistellä sun kanssa Alimaa :) Terkuin, Kati

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^