Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Astetta ekompi hammaspyykki | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Astetta ekompi hammaspyykki

Hammaspesun tuotteet ovat juuri sellaista arkikosmetiikkaa, jolta odottaa ennen kaikkea simppeliä toimivuutta ilman mitään kommervenkkejä. Marketit eivät suoranaisesti vielä pursuile eläinystävällisiä hampaiden hoitoon tarkoitettuja tuotteita, mutta suunta on selkeästi parempaan päin! Inspiroiduin postaamaan käyttämistäni hammaspyykin tuotteistani, kun huomasin että vegaanisia hammastahnoja kysellään usein. Itse en tällaista aina huomaa, sillä jotkin asiat tuntuvat jo itsestäänselvyyksiltä - joten kiitos myös aiheen perään kyselystä, Sinistä Pintaa-blogin helllin!

*mainoslinkki

Hammasharjojen luulisi olevan kaikkien automaattisesti vegaanisia ainesosiltaan. Ihmeellisiin asioihin kuitenkin törmää, sillä ainakin HumbleBrush käytti aiemmin jonkinlaista ötökkävahaa bambuisten  hammasharjojensa varsissa pinnoitteena. Nykyään sarja on vaihtanut kokonaan kasviperäiseen pinnoiteaineeseen, ja uusiin pakkauksiin painetaankin vegaanimerkit. Tosin, Suomen kaikkiin tuote-eriin uusi pinnoite ei ole vielä ehtinyt, ja itse odotellenkin varmuuden vuoksi vielä vegaanikukkalogoa tuotteisiin. Kyselin asiasta valmistajalta, joka kertoi että pian kaikista merkin harjoista löytyy vegan-logo. :)

Koska HumbleBrushin vegaanisuutta saa siis vielä vähän aikaa odotella, päädyin hankkimaan vaihtopäisen hammasharjani kaveriksi Pearlbar-nimisen ekohammasharjan. Sarjan tuotteet sopivat myös  vegaaneille, ja ekologisuus on huomioitu kokonaisvaltaisesti: hammasharjat ovat kokonaan biohajoavia! En ole muovin vättelyn suhteen maailman säntillisin (mutta aika tarkka kuitenkin), mutta hammasharjan kohdalla oli helppo tehdä vaihdos parempaan.

Pearlbarin varsiosa on bambua ja harjasosaan on lisätty aktiivihiiltä, joka on tunnettu hampaiden luonnollisena valkaisijana. Pearlbarilla on valikoimassaan myös biohajoavia hammaslankaimia, jotka voi harjan tavoin kierrättää biojätelootan kautta. Hammasharjan soft-versio on todella pehmeä, ja  mietin että seuraavalla kerralla voisi olla medium-harjan vuoro. Ikenille pehmeä harja on ainakin tosi hellävarainen!

Ja nyt kun hiili ja hampaidenhoito tulivat mainittua, uusi valkaiseva Warpaint-jauhe kuulostaa kyllä hyvin mielenkiintoiselta. Onko joku kokeillut tätä mustaa ihmeainetta? Hinta vähän kirpaisee, mutta varmasti kokeilisin Warpaintia ennen hampilääkärillä käyntiä. :D

 
Entäs hammastahnat? Moni markettien hyllyllä oleva perushammastahna on harmittavasti eläinkokeita teetättävän yhtiön tuote, sekä saattaa sisältää mikromuovia tai Sodium Laureth Sulfate-ainesosaa, joka tekee ainakin itselleni helposti aftoja suuhun (ihan hammashoitajienkin mukaan). Mutta vaihtoehtoja onneksi jo löytyy!

Urtekramin mintunmakuinen fluorihammastahna* on odotettu ja hyvin kohtuuhintainen uutuus. Hammastahna on Urtekramin tapaan ekosertifoitu ja varustettu hyvin lyhyellä ainesosalistalla. Urtekramin hammastahna voi tuntua alussa jännän vaahtoamattomalta ja juoksevalta normihammastahnan (=todella vaahtoavan) käyttäjälle,  mutta itse totuin koostumukseen pian. Ja vaahtoamattomuus tarkoittaa usein sitä, että tuotteessa ei ole juuri esim. SLS-ainetta, joka toisi lisää rakennetta hammastahnaan - ja lisää niitä kipeitä aftoja. Mintun maku on aika mieto, mutta hampaista saa kyllä puhtaat. Urtekramin hammastahnoja saanee myös joistain marketeista?Käytän aina fluorillista hammastahnaa hammaslääkärin suositusten mukaisesti, joten poimin sokeriksi pohjalle myös Kingfisherin fluorihammastahnan. Sarja on Animalian listalla ja kaikki sen tuotteet ovat vegaanisia, ja löytyypä niiltä myös brittiläisen hammaslääkäriliiton suosittelut.

Hammastahna on Urtekramia paksumpaa, mutta vaahtoavuus ei ole mitenkään liioiteltua, kun tahnaa vertaa esimerkiksi markettitahnoihin. Suutuntuma on myös tosi freesi, minttuinen maku toimii hyvin suun raikastajana. Kingfisherin hammastahnat ovat myös astetta luonnollisempia, eikä niissä ole esimerkiksi sulfaatteja. Sarjan ainesosista voi lukea lisää merkin nettisivuilta. Suomessa Kingfisherin hammastahnoja myy Vegekauppa about kuuden euron hintaan.
 * * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa


Kommentit

 1. Kiitos kivasta blogista! ^_^ Itse olen käyttänyt Warpaintia säännöllisen epäsäännöllisesti ja se kyllä toimii joka kerta. Poistaa tummentumia kiitettävästi mutta toki jatkuvalla käytöllä varmasti paremmat lopputulokset. Sehän ei siis hammasluuta valkaise vaan poistaa pinttymät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Jep,näin muistelinkin Warpaintin toimivan, että ei pelkällä jauheella voi luuta valkaista. :)

   Poista
 2. Meillä on ollut käytössä juurikin tuo Urtekramin tahna nyt monet kuukaudet ja ollaan erittäin tyytyväisiä :) Hammaslääkärikään ole keksinyt mitään valitettavaa tahnasta, eli ihan toimivaa kamaa ja plussana tietty se, että sen löytää Prismasta ja Cittarista(tosin luonnontuotehyllyiltä, eikä normi hammastahnojen seasta). Mä itseasiassa laitan pian tuon Warpaintin tilaukseen, se kuulostaa meinaan niin kiehtovalta tuotteelta ja vaikuttaa siltä, että suurin osa on tyytyväinen tuotteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että Urtekramin hammastahna sai myös hammaslääkärin siunauksen! Se on kyllä tosi hyvä uutuus, kun on edullinen ja helposti saatavilla.

   Poista
 3. Mulla on tuo sama Urtekramin hammastahna ja ollut ihan ok, aluksi vaati kyllä vähän totuttelua. :D

  Ite oo nyt viikon käyttänyt Warpaintia ja kyllä se on saanut etenkin ienrajasta tummentumia pois ja myös poikakaverikin on huomannut kuinka vaaleammaksi hampaat on muuttunut. Radikaalia valkaisua ei ole tapahtunut mutta veikkaan että hammasluuni väri ei ole ihan sieltä vaaleimmasta päästä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatii varmasti vähän totuttelua, kun se vaahtoaa aika olemattomasti. :D

   Kiva tietää että Warpaint jokseenkin toimii! Kuten totesit, hammasluun oma väri vaikuttaa aina myös siihen kuinka paljon hampaat voivat vaalentua Warpaintin avulla. :)

   Poista
 4. Jes kiitos, täytyy kokeilla molempia tahnoja! Santella on muuten sellaista tahnaa, mihin on lisätty B12 -vitamiinia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. ;) Ai siinäkin tahnassa on fluoria. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^