Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

EkoPharma - kotimaista luonnonkosmetiikkaa marjojen voimalla | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

EkoPharma - kotimaista luonnonkosmetiikkaa marjojen voimalla

Tämän vuoden kauneusmessujen yksi kiinnostavimmista ständeistä oli ehdottomasti kotimaisella EkoPharmalla, jonka tuotteet ovat odotelleet toivelistallani jo jonkin aikaa. Ostinkin pari putelia messuhinnoilla, joista on vuorossa nyt tarkempaa syynäystä.

Kerrataan vielä, että EkoPharma (virallisesti EkoPharma Helsinki) on kotimaisen kosmetiikkayrityksen Naviterin tuotemerkki, jonka tuotteet pohjaavat kotimaisten luomumarjojen käyttöön raaka-aineissa. Kyseessä on ammattikosmetiikan sarja, eli tuotteita löytää erityisesti kosmetologi-hoitoloista.

Sarjan tuotekehityksessä huomioidaan tuotteiden luonnollisuusaste tarkasti, joka lähenteleekin piirua vaille sataa prosenttia!

Merkki hakeutui myös syksyllä Animalian kosmetiikkalistalle, ja kaikki sarjan kasvojenhoitotuotteet ovat vegaanille sopivia. EkoPharmalla on myös suomalainen Fi-Natura - luonnonkosmetiikkaserti ja avainlipputunnus.


ekopharma luonnonkosmetiikka

Ekopharma luonnonkosmetiikka testissä

Kuten jo messupostauksessa kerroin, hankin Ekopharmalta sekä Karpalo-sarjan kasvoveden että Vadelma-linjan kasvonaamion. "Marjalinjoja" ovat vielä Tyrni ja Herukka, eli valinnassa oli  runsaudenpulaa! Kaikki EkoPharman tuotteet ovat myös herkälle iholle suunnattuja.

Karpalo-linja on kehitetty etenkin epäpuhtaalle iholle. Tuotteiden kerrotaan tasapainottavan ihon talintuotantoa ja pH:ta samalla vähentäen tulehdusta. Valokeilassa on antioksidanttipitoinen, epäpuhtauksia hillitsevä karpalo.

Jokaisesta marja-linjasta löytyy perustuotteet ihonhoitoon kasvovedestä kasvovoiteeseen, ja esimerkiksi täsmätuotteina seerumeita. Kasvoveden pullokoko on muuten mukavan suuri, 250 milliä ei heti pääse loppumaan.

Aloe-pohjaiseen kasvoveteen on ympätty karpalon lisäksi muun muassa huokosia supistavaa pajua ja puhdistavaa piparminttua. Kasvovesi tuntuu miellyttävällä tavalla "miedolta", piparminttu jättää kasvoille kivan viileän fiiliksen ja hetkellisen "kipristelyn".

Kasvojen kiristelyä en ole huomannut käytön aikana laisinkaan, vaikka iho on ollut koetuksella esimerkiksi kylmässä. Pintakuivan ihon kanssa tulee olla aika tarkkana ettei käytä liian rasvaiselle iholle suunnattuja epäpuhtauksia nitistäviä tuotteita, mutta kasvovesi läpäisi testini. Linjan öljytön voide saattaisi olla turhan kevyt, mutta kasvovesi toimii kevyen supistavana ja tasapainottavana.

Kasvovesi on suihkepullossa, josta sitä on helppo suihkia vanulappuja säästäen suoraan puhdistuksen jälkeen kasvoille. Liian läheltä ei kannata suihkia, sillä muutoin kasvovesisuihku on turhan "terävä" kasvoille.

 ekopharma kasvovesi testissä

EkoPharman Vadelma-tuotteet ovat puolestaan suunniteltu pitämällä silmällä niitä, joiden iho on pintakuiva tai kuiva. Vadelman sokerien kerrotaan kosteuttavan ja sitovan ihoon kosteutta. B-vitamiinipitoisesta marjasta tulee jälleen uudistava antioksidanttiboosti iholle.  

Kasvovesi on sekin lähes oikein pätevä, mutta vadelmainen naamio on tämän kaksikon suosikkini! Kosteuttavan vadelma-kasvonaamion ideana on vaikuttaa puhdistetuilla kasvoilla noin 10-15 minuuttia, jonka jälkeen loput naamiosta voi pyyhkäistä tai pestä pois. Tai jättää imeytymään! Täyteläistä voidetta muistuttavaa naamiota voi käyttää myös yövoiteena, mutta en ole tätä metodia testannut. Käytän yleensä puhdistavia naamioita, mutta EkoPharman naamio sai jo vähän käännytettyä kosteuttavienkin puolelle.

 Naamion koostumus on mukavan täyteläistä ja paksua, kermaista. Tässäkin tuoksu on mieto, mutta hennon sokerinen (melkein syötävää, siis! ;)). Vaikutusaikana Vadelma-naamio pehmentää ihoa mukavasti, ja aine imeytyy osittain ihoon. Eli naamio on hyvin rehellinen pintakuivalle iholle - kuivakat kohdat bongaa hyvin helposti, kun seuraa naamion imeytymistahtia kasvoille.

Tämä on juuri sellaisia naamioita, jotka toimivat hyvin talvi-ihon rentoutushetkinä, tai esimerkiksi kuivuudelle altistavan kasvohoidon jäljiltä. Ihan heti en keksi tälle naamiolle samanmoista vertailukohdetta.


ekopharma vadelma naamioEkoPharma-ensivaikutelmani jäivät kyllä positiiviksi, sarja jää kutkuttelemaan vielä monen muunkin tuotteen kohdalla...! Kunpa nettisivuilta löytyisi vielä tulevaisuudessa tuotekuvaukset yksittäisistä tuotteista. :)

EkoPharman kaikki  jälleenmyyjät näet täältä. Tuotteita on enemmän kivijalkaputiikeissa, mutta esimerkiksi Ihokeskus-verkkokauppa myy tuotteita. EkoPharman kasvotuotteiden hinnat liikkuvat noin 15-35 euron välillä. Hinnat ovat ihan ymmärrettävät, kun huomioi että kyseessä on korkean kotimaisuusasteen luonnonkosmetiikkaa - ja vieläpä ammattilaiskäyttöön suunnattu sarja.


Oletko testannut EkoPharman tuotteita?Kommentit

 1. Tämä on merkki, jota aion joskus varmasti testata. Messuilla katselin tasapainottavaa karpalo-sarjaa, joka voisi olla mun iholle hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hurjan kiinnostava merkki. :) Mä vähän yhdistelin sarjoja, kun on myös pintakuivuutta ihossa. :)

   Poista
 2. Mulla on tän ekopharman kohdalla musta aukko, tuotteet kiinnostavat ja varmaan joskus pakko testailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tutustumaan, valikoimaa riittää monelle ihotyypille (joka tosin vaikeuttaa valintoja!). :)

   Poista
 3. En ole vielä tutustunut, mutta jossain vaiheessa täytyy kyllä miettiä :) Olen kuullut merkin kasvoöljyistä paljon hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin olen kuullut kasvoöljyistä hyvää! Ja monesta muustakin tuotteesta, mutta harmillisesti ei voi kaikkea testata ihan heti. :D

   Poista
 4. Minä olen muutaamaan testaillut ja hyväksi havainnut. Varsinkin tuo vadelmanaamio on ihana. Ensi viikolla menossa ekaan Eko Pharha kasvohoitoon. Turussa kauneushoitola Izumi aloittaa k.o. hoidot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muutkin tykkää vadelmanaamiosta. :) EkoPharma-kasvohoito kuulostaa kieltämättä ihanalta!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^