Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kasa vegaanisia indiekynsilakkoja | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kasa vegaanisia indiekynsilakkoja

Tutustuin viime kesänä indiekynsilakkamerkki Black Dahliaan, joka on pienehkö, parin henkilön yhdysvaltalainen vegaaninen kynsilakkafirma. Kesällä tilaamani lakat kyllä ihastuttivat, mutta uumoilin, että ehkä en tilaile enää saman merkin lakkoja. No, siivotessani löysin viime tilauksesta jääneen käyntikortin, ja samalla ihan vahingossa vilkaisin, olisiko Black Dahlialla juuri sellaisia kivoja talvisia kynsilakkoja, joita olin pitkään (=viime joulusta saakka) pähkäillyt. No, tässäpä sitten postausta näpytellään uudet glitterlakat kynsissä. ;)

Ja samalla tilauksen jälkeen huomasin taas sen, että tämäkään indiefirma ei ole se kaikista nopein saamaan pakettia matkaan, sillä kokonaisuudessaan pakkaamiseen, lähettämiseen ja saapumiseen kului noin kolme viikkoa. Jos haluaa lakkoja nopeasti verkkokaupan kautta (ja ilman tulleja), suosittelen kääntymään suosiolla kotimaisten kauppojen puoleen.


Black Dahlian pupulogolliset lakat ovat 5-free eli ne eivät sisällä viittä normaalia enemmän herkistävää kynsilakoissa käytettävää kemikaalia. Kynsilakkojan ei saa luonnonkosmetiikan puolelta, mutta miellän 5-free-kynsilakat jo paremmaksi vaihtoehdoksi.  

Sarjan valikoimassa on hurjasti eri määrä erilaisia upeita glittereitä, holoja ym. "tavallisten" perussävyjen lisäksi. Päädyin tilaamaan kolme 8 millin lakkaa, jotka tuovat mukavasti mieleen talven ja joulun sävyt.
Black Magic on musta hololakka, jossa on multiglitteriä - ainakin punaista ja hopeista kimalletta. Sävy on upea ja eri vivahteita on haastava vangita kameran kuvaan. Teini-iän jälkeen mustat kynsilakat ovat kokeneet totaalisen inflaation käytössäni, ja tämä onkin ensimmäinen omistamani "musta" lakka moneen vuoteen. Ja sekin koristeltu glitterillä. ;)

Vaalea cremesävy on nimeltään Olaf's Snoflowers. Nimi viitannee Disney-leffaan, jota en ole nähnyt, mutta jostain syystä Olaf  on jäänyt mieleeni lumiukon nimenä! Mutta, tämä kynsilakka-Olaf on kermansävyinen lakka, jota on ryyditetty kultaisella ja hopeisella glitterillä. Tällaisia sävyjä ei lakoissa tule kovin usein vastaan, ja glitterholo-lakka on erikoisuudessaan hieno. Lakka on peittävä kahdella tai kolmella kerroksella.Tyylikäs kultainen kynsilakka on ollut hakusessani pitkään, ja puntaroin pitkään, olisiko My Butter Half sopiva. Lakka näytti  swatch-kuvassa aika keltaiselta, mutta in real life se on kuitenkin enemmänä rehellisen kultasävyinen. Vaalea lakka on myös aika armollinen silloin kun kynsilakkaa ei ehdi uusia joka päivä, sillä vaalean lakan repsottaminen ei erotu kynsistäni niin helposti. Mustan lakan ohella tämä on peittävä kahdella kerroksella. Nämä kolme lakkaa toimivat hyvin manikyyrissa myös toistensa kavereina, esimerkiksi vaalea lakka sopii hyvin vaikkapa yhdelle kynnelle muiden ollessa mustia. Lakkojen pinta on vähän hiekkainen eli epätasainen, kuten glitterlakoilla yleensäkin.Black Dahlian glitterlakkojen kesto kynsillä on todella hyvä verrattuna lähes mihin vain toiseen testaamaani kynsilakkamerkkiin. Useat kynsilakat alkavat rapistua kynsilläni jo kahden päivän päästä lakkaamisesta, mutta nämä ovat kestäneet mallikelpoisina jopa noin viisi päivää! Eli voisiko joku ottaa näitä Suomeenkin myyntiin, nämä ovat aika kivoja lakkoja! ;)Kommentit

 1. Epätasaisuuden poistaa päällyslakka, joka myös tuo kiiltoa ja kestävyyttä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän aina päällyslakkaa, joka ei vie tätä pientä hiekkamaisuutta kokonaan pois, eikä se olekaan huono asia. Viime aikoina olen käyttänyt Black Dahlian omaa päällyslakkaa. ;)

   Poista
 2. Entisenä kynsilakkojen keräilijänä (niitä oli parhaimmillaan reilusti yli 200) alkaa heti himottamaan kun katselee kauniita lakkoja. Aivan ihania! En ole lakannut kynsiä nyt muutamaan vuoteen, mutta ainahan elämässä pitää hieman glitteriä olla ;) Pistin nettiosoitteen ylös ja nyt täytyy vain koettaa ajatella muuta, ettei vahingossakaan tilaa muutamaa pientä suloista lakkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, miten iso kokoelma sulla on ollut! Mun kynsilakkavarastot on ehkä... max 50 lakkaa? Vaikka lakkaan kynsiä viikottain.:D Mutta tuttu tunne kyllä tämä lakkahimotus, itseki pyörittelin pitkään tätäkin ostopäätöstä.

   Poista
 3. Ihanan talvisia – ja jouluisia – lakkoja! Olaf on lumiukko Frozen-leffassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään lakoista itsekin. :) Ja jep, leffan nimikin oli jo tiedossa. ;)

   Poista
 4. Aika hauska, tuolta saa tuollaisia sika säkissä -paketteja, kolme 8 millin lakkaa 12 dollarilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiks! Mun tuurilla sattuisi kuitenkin ne harvat Black Dahlian lakat jotka mulla on. :D

   Poista
  2. Eikun eipäs!
   None of the polishes found in the grab bags will come from released collections, so no worries about duplicates. They are the same high quality of our released polishes. Those that could be in the mystery bags include prototypes, polishes we decided not to release and others we mixed in small batches just for fun.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^