Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Blogitunnustus - Blogger Recognition Award | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Blogitunnustus - Blogger Recognition Award

Ensimmäinen blogiaikani saamani blogihaaste, tai pikemminkin tunnustuspalkinto, sattui kohdalleni muutama viikko sitten. Ihana Turkooseja Unelmia -blogin Emilia mainitsi minut nimittäin osallistumaan Blogger Recognition Award-tunnustukseen, joka on kiertänyt blogimaailmaa jo hyvän tovin. Tarkoituksena on jakaa hyvää mieltä, ajatuksia bloggaamisesta ja vinkkejä aloitteleville bloggaajille. Eli tänään sukelletaan vähän blogini taustoihin  ja blogin "meta-asioihin"! Mutta asiaan, ensimmäinen blogitunnustus täytyy ottaa haltuun!

Kuinka aloitin bloggaamisen? 

Olin pyöritellyt asiaa omasta blogista puolitosissani jo usean vuoden ajan. Kuitenkin blogin tarkempi teema jäi aina vähän hämärän peittoon ja tuntui ettei osaaminen tai aika riittäisi blogille, mutta viimein sitten 2015 päädyin vegaaniseen kosmetiikkablogiin. Päätös oli lopulta hyvin luonnollinen minulle, olinhan harrastanut vegaanikosmetiikkaa jo jonkin aikaa, ja uusien vegaanisten kosmetiikkatuotteiden etsiminen ja löytäminen oli (ja on) ehkä parasta ikinä. Ja lisäksi vegaanisia suomenkielisiä kosmetiikkablogeja ei ainakaan tuolloin vielä ollut linjoilla, ja suuren maailman cruelty free&vegan-blogeja seuratessa sain myös kipinän omaan blogiin. Halusin myös alustan jossa voisin kirjoittaa blogia hyvänmielen harrastuksena ja paeta arjen ikävyyksiä ja negatiivista uutisvirtaa. Eli en aloittanut blogia siksi että pääsisin kertomaan eläinkokeiden hirveyksiä, vaan halusin positiivisen fiiliksen paikan, jonka kautta olisi mahdollista myös tutustua samoista aiheista kiinnostuneisiin ihmisiin. Uusia tuttavuuksia onkin jo tullut blogin kautta. :)Ohjeita aloittelevalla bloggaajalle?

Minusta tuntuu että olen itsekin vielä ihan aloittelija, mutta kolmen kohdan vinkkisetin osaan kyllä heittää. :)

Vinkki 1: Ensiksi on hyvä päättää suurinpiirtein aihe, mistä haluat ja aiot kirjoittaa. Tämä on toki minun mielipiteeni, mutta selkeämpi blogin kuvaus on informatiivisempi, jos blogi on "vähän kaikkea sälää". Eli oli blogisi sitten filosofiaa, lifestylea, kosmetiikkaa tai vaikka näitä kaikkia käsittelevä, olisi kiva jos tämän rajauksen (tai ei-rajauksen) löytäisi suht nopealla vilkaisulla blogista. Koska kirjoittajan ajattelu yleensä yhtään pidemmän bloggauksen aikana muuttuu, myös blogin sisältö saa  muuttua bloggaajan ajattelun ja persoonan mukaan. Esimerkiksi kun itse päätin jo alussa että en makustele blogissa eläinkoeyksityiskohdilla, olen myös viime aikoina miettinyt pitkästi sitä, ettei vegaanikosmetiikan  mikä on paras sertifikaatti-asiassa ehkä olekaan universaalia, ultimaattista ratkaisua. Jokainen voikin näitä sertifikaattiasioita mietiskellä ja tehdä omat päätöksensä sen suhteen, onko se pupumerkillinen, vegaanilogolla varustettu vai naapurin tädin keräämistä yrteistä tehty kosmetiikka se eettisin valinta. Mustavalkoisia ratkaisuja on harvoin olemassa, ja vaikkapa yhden tietyn vegaanisen kosmetiikkasertifikaatin seuraaminen voi olla haastavaa niin resursseita, lompakosta, saatavuudesta ja vaikkapa allergioista johtuen.

Vinkki 2: Tämä menee jo melkein Sarasvuon vinkkeihin, mutta suunnittele työsi (blogisi) ja työskentele suunnitelmasi (blogisi) on ihan hyvä ohjenuora alkuun. Monelle blogi on harrastus, mutta ainakin stressin ja kiireen määrää saa vähennettyä, kun pohdit hetken aikaa sitä, kuinka usein  tai harvoin postaat ja mietit mahdollisia aiheita etukäteen. Tai sitten ei, sillä olen itse mestari jättämään postaukset puolitiehen ja muuttamaan julkaisujen suunnitelmia viime hetkillä. Mutta idea on varteenotettava. :D

Viimeinen eli vinkki 3 on ihan perusjuttuja netiketistä ja käytöstavoista: ole asiallinen, älä mollaa muita.  Jos olet vielä vakaan harkinnan jälkeen sitä mieltä että jokin tai joku (esim. toinen bloggaaja) ansaitsee kritiikkisi, senkin voi hoitaa monella tapaa - mieluiten rakentavasti. Bonusvinkki: ne ilkeät (anonyymit) kommentoijat. Niitä tulee enemmän tai vähemmän ja joku saattaa jopa innostua niin paljon, että aloittaa oman "kampanjan" blogiasi vastaan esim. somessa (en halua silti pelotella, eivät nämä nyt aivan arkipäivää ole - koputan puuta!). Kannattaa siis harkita ottaa kommenttien esimoderointi päälle ja jättää osa kommenteista ja ihmisistä ihan omaan arvoonsa. Jos blogi on jonkun mielestä niin kovin huono, niin ihmettelen, miksi sinne eksytään ja nähdään vielä vaivaa kommentoida todella ikävästi. Harrastuksensa kullakin. ;)


Tässäpä oli! Annan tunnustuksen ("haastan") seuraaville bloggaajille eteenpäin. Syynäsin tarkasti oliko tämä jo tehty näissä blogeissa, mutta suokaa anteeksi jos vahingossa mainitsenkin jonkun jo osallistuneen!

1. Life By Vegan
2. Sinistä Pintaa
3. In this Light  
4. Neiti Minttukihara
5. Kivipuuteri
6. Katatuulikki
7. Ida's Cozy Corner
8. Karmiinisuu
9. Annie Mink
10. KasvokkainJa tässä vielä ohjeet: 

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2.Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3.Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4.Mainitse ja linkitä blogi joka nimesi sinut
5.Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Kommentit

 1. Ihan loistavia vinkkejä sulla! ^_^

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta! Kirjoitin joskus keväällä jutun "miksi bloggaan" ja siinä oli vähän samoja juttuja, mutta pitää katsoa jos jouluna tulisi palattua aiheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no ei aivan sama haaste mutta ymmärrettävästi aika lähellä. :D

   Poista
 3. Kiitos haasteesta :) Hyviä vinkkejä silta löytyi! Mä vannon kans tuon aikataulutuksen nimeen, vaikka ei se aina mullakaan mene nappiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista. :D Joo, aikataulutusta on hyvä ainakin joskus kokeilla. ;)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Hyviä vinkkejä olet jakanut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti haaste on mielenkiintoinen, jos siihen päätät osallistua. :)

   Poista
 5. Kiitos haasteesta! Pitää miettiä löytyykö mulla sanottavaa aiheeseen :)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen postaus! Kiitos haasteesta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta! Tämä oli mulle ihan vieras haaste, mutta yritän parhaani mukaan saada tästä postauksen aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. :) Ja toki haaste on vapaaehtoinen joten no prob jos ei postausta tulekaan. :)

   Poista
 8. Kiitos kun otit haasteen vastaan, oli mielenkiintoista lukea postauksesi ja vinkkisi! :) En itseasiassa muuten muita (vegaanisia) kosmetiikkablogeja seuraakkaan vaan olet ainoa laatuaan, jotenkin kirjoitat niin hyvällä fiiliksellä ja tuot tuotteista eri puolet esiin rehellisesti niin että blogiisi koukuttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mielenkiintoista saada haaste eli kiitos itsellesi ^_^ Ja kiitos myös ihanasta palautteestasi. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^