Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Lempeä vaniljatuoksu Lush Vanillary | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Lempeä vaniljatuoksu Lush Vanillary

Laadukkaat vegaaniset ja cruelty free-parfyymit eivät ehkä loista runsaslukuisuudellaan, mutta valikoimia skannatessa eteen tulee välillä todella kivoja löytöjä. Lämpimät ja ajattomat tuoksut ovat paikallaan etenkin talvella, jolloin ajatuksissa on enemmän sohvan pohjalle teekupposen kanssa hautautuminen kuin reipas ulkoilmaelämä. Vanilja on klassikkotuoksu, joka onnistuessaan toimii makeiden tuoksujen helmenä.

lush vanillary parfyymi

Vanillary on Lushin tuoksu, jonka aromit tulevat intensiivisestä reilun kaupan Vanilla Absolutesta. Tuoksua kuvaillaan aistikkaaksi ja "aikuiseen makuun" sopivaksi, joskin samalla myös kotoisaksi ja toffeemaiseksi. Itse miellän vaniljan hyvinkin kotoisaksi, turvalliseksi ja moneen tilanteeseen sopivaksi tuoksuksi. Kaikki kosmetiikan vaniljatuoksut eivät tosin automaattisesti ole juuri niitä parhaita, sillä vaniljasta saa nenääni helposti liian tunkkaisen tuoksun. Mutta näin ei onneksi ole Vanillaryn kohdalla! Tuoksussa vivahtelee myös jasmiini ja tonkapapu, jotka luovat vaniljan kanssa lämpöisen ja lempeän mausteisen kombon.

Ja jos joku ihmettelee kuvien pikkupurkkia, hankkimani parfyymi on tosiaan kiinteä, ei suihkemainen. Päädyin kiinteään myös sen kätevyyden vuoksi, sillä metallirasia kulkee helpommin tarvittaessa mukana. Tuoksua sipaistaan rasiasta siis sormen kautta ranteille tai vaikkapa korvan taakse.Kiinteä Vanillary-parfyymi ei varsinaisesti ole luonnonkosmetiikkaa, mutta sen ainesosalista on suurimmaksi osaksi luonnollinen. Tuote pohjaa luomujojobaöljyyn, risiiniöljyyn ja kandelillavahaan - yleensä nestemäiset tuoksut alkavat alkoholilla. Kiinteä parfyymi onkin varteenotettava valinta myös ainesosiltaan lempeämpää tuoksua etsiessä. 

Tuoksut muuttuvat jokaisen iholla aina hieman omanlaisiksi ja suoraan purkista nuuhkittuna tuoksunuotit voivat vaikuttaa usein kovin vahvoilta.  Olen sipaissut tuoksu ranteisiin ja korvan taakse ja erottanut tuoksun selkeästi myös itse. 

Vanillaryn tuoksu on erottuva, mutta kuten aina vähän luonnollisempien parfyymien kanssa, niiden kesto ei tunnu vetävän vertoja synteettisten tuoksujen kestolle. Tuntien myötä tämänkin tuoksun voimakkuus häviää nopeammin kuin "normiparfyymien". Tämä ei itseäni suuresti tosin häiritse ja onhan pikkupurkki helppo kuljetella mukana uudelleen tuoksuttelua varten. Mutta toivon silti että joku ratkaisisi luonnollisen parfyymin ja pitkäkestoisuuden yhtälön onnistuneesti. ;) Tuoksuun olen joka tapauksessa tyytyväinen, sillä tässä on nenääni miellyttävä aito vaniljatuoksu - sopivan aistikas ja erottuva, mutta ei liikaa kaikkea. Moni Lushin parfyymi on valitettavasti itselleni turhankin "runsas" ja rempseä, mutta Vanillary ansaitsee pisteet!


Kiinteän Vanillaryn hinta on 13,50 euroa, joka tuntuu hyvinkin kohtuulliselta, sillä pikkupurkkia ei ole tarkoitus holvata kerralla ranteisiin. Tuoksusta on myös 10 ja 30 millin nestemäiset versiot, joiden hinnat ja ainesosat ovat toki erilaiset.

* * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 

Kommentit

 1. Pitää käydä tätä vielä tuoksuttelemassa :) Joskus olen käynyt, mutta en muista mitä tästä tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kävin pariin otteeseen tuoksuttelemassa ennen ostopäätöstä ja siitä sitten tykästyin. Jostain syystä kiinteä miellytti nestemäisiä enemmän. :)

   Poista
 2. Toihan on ihan jonkun vaniljavanukkaan näköistäkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs onkin..! Onneksi se on vanukasta kiinteämpää :D

   Poista
 3. Mua alkoikin kiinnostaa, onko markkinoilla kuinka paljon vegaanisia hajuvesibrändejä? Jos joskus tulee postausideoista pulaa, niin joku tällainen esittely vegaanisista tuoksubrändeistä olisi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin äkkiseltään mule tulee mieleen kaupoissa myytävistä vegaanisista parfyymeista Body Shop, Lush, Neal's Yard Joliessa ja myös Acorelle. Ja myös esim. Pacifica ja Molton Brown, joita ei myydä kovin laajalti kivijalkakaupoissa Suomessa. Riippuu myös aina siitä, mikä luetaan vegaaniseksi, esim. moni vegaani haluaa tietyt sertifikaatit kosmetiikalleen tai ei halua ostaa Body Shopista. :D Eli ei varsinaisen runsas valikoima, ainakaan mun mielestä! Postausidea on myös mulla työn alla, mutta katsotaan mitä saan aikaiseksi. :D

   Poista
 4. Tuo olisi niin täydellinen esim. tien päälle. Täytyy käydä tuoksuttelemassa, vanilja kun on ihan lemppari tuoksujani :) Ensiksi luulin tuota huulirasvaksi, en tiennyt että parfyymi voi olla muutakin kuin perinteinen suihkutettava. Iso peukku tuolle idealle! Jouluksi otin äidilleni mukaan hajuvesipullon ja sormet ristissä sai mennä kun pelotti sen rikkoutuvan jossakin vaiheessa reissua. Onneksi selvittiin kotiin asti ehjinä, mutta ehdottomasti tuollainen olisi paljon kätevämpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä, kiinteät parfyymit ovat tosi helppoja ottaa mukaan! Vegaanisia ja astetta luonnollisempia kiinteitä parfyymeja on Lushin ohella myös Pacificalla, jota myydään Helunassa. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^