Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnollisia kookoshoitoaineita: Urtekram ja Faith in Nature | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnollisia kookoshoitoaineita: Urtekram ja Faith in Nature

*mainoslinkki


Hiustenpesun tuotteet ovat itselleni enemmän ns. tarpeellista arkikosmetiikkaa kuin sellaisia, joiden kohdalla innostuisin hifistelemään enemmän. Vaikka ihonhoitotuotteissa ja meikeissä saatan etsiä sopivia yksilöitä kissojen ja koirien kanssa, shampoot ja hoitoaineet etsin käsiini mieluiten helpommin. Tosin etenkin sopivien hoitoaineiden etsiminen vegaanikriteereillä voi olla jopa minun mielestä melko haastavaa, joten hiustuotteista ei pääse pitkää testausjonoa syntymään. Uusia tärppejä etsiessäni päädyin hankkimaan jopa kaksi kookoksella boostattua hoitoainetta: Urtekramin kookossarjan hiussprayn* ja Faith in Naturen uudistuneen tehohoitoaineen.


kookoshoitoaine


Testissä kookoshoitoaineet: Faith in Nature ja Urtekram

Käytän pääasiassa luonnonkosmetiikkaa, ja myös nämä putelit ovat luonnollisemman kosmetiikan repertuaarista. Itse asiassa vääränlaiset hoitoaineet taikovat helposti otsaan epäpuhtauksia, ja olen huomannut että niitä tulee harvemmin luonnonkosmetiikan tuotteista.

Molemmilla merkeillä on Leaping Bunnyn ja Vegan Societyn sertifikaatit, eli siis oikeastaan tuplatsekkaus eläinkokeettomuudesta (myös vegaanikukkalogo vaatii eläinkokeettomuuden vakuutukset) ja vielä varmistus vegaanisuudesta. Urtekramilla on lisäksi luonnonkosmetiikan Ecocert. 

Faith in Nature on uudistanut viime aikoina pakkausilmettään (parempi!) ja tuonut lisää uutuuksia saataville. Sarjalla on jo ennestään yksi kookoshoitoaine, jota olenkin ahkerasti käyttänyt, ja se yltääkin ihan hyvä-tasolle. Uusi hoitoaine lupaa olla tehohoitoaine kuiville, vaurioituneille ja värikäsittellyille hiuksille. Luomulaatuiset kookos, argan ja jojoba ovat hoitoaineen kosteuttajina. Tehohoito-lupaus kuulostaa hyvältä, sillä vaikka hiukseni eivät ole varsinaisen kuivat, ne menettävät helposti talven tullen kuntoaan.

Mutta miltäs aine vaikuttaa hiuksilla? Luonnolliset hoitoaineet eivät ole tunnettuja kovin paksuista koostumuksistaan ja Faith in naturen "tavallinen" kookoshoitsikka olikin aika juoksevaa. Tehohoitoaine on hieman edellistä tuhdimpaa, mutta varsinaisen kermaisen paksusta aineesta ei voi puhua. Mutta lopputuloshan se ratkaisee.

Tehohoitoaineen vaikutusajaksi suositellaan 3-5 minuuttia ennen poispesua, ja itse pidän ainetta juuri kolmisen minuuttia hiuksissa (hampaat ehtii pestä tässä välissä). Jo hoitoaineen tuntu levitysvaiheessa vähän uumoilee, että ihan supersileää "silikonista" jälkeä hoitsikalla ei saa. Mutta lopputulos on enemmän kosteuttava kuin millään toisella testaamallani Faith in Naturen hoitoaineella. Helposti kuivahtaville hiuksilleni hoitoaine on vielä sopinut ylläpitäväksi hoidoksi, mutta jos hiukseni olisivat ns. hamppuvaiheessa, etsisin jotain tuhdimpaa hoitoainetta. Eli suosittelisin hiuksille, jotka eivät ole aivan kriisikunnossa. Ainetta kannattaa levittää reilu nokare, sillä sitä myös uppoaa hiuksiin hyvin. Olisin toivonut vielä vähän lisää tältä hoitsikalta, varsinkin kun uusien purkkien hintaa on nostettu yli sarjan keskitason.
Urtekramin hiustenhoitotuotteista kuulee usein tosi vaihtelevia arvioita, mutta ainakin tämä kookossarjan hiuksiin jätettävä spray on kerännyt enemmän kehuja ja kerää niitä lisää minulta. Molemmissa postauksen tuotteissa on muuten aika mieto kookoksen tuoksu, jonka juuri ja juuri erottaa hiuksista.

Kookoksinen hoitoainespray on tarkoitettu normaalikuntoisille hiuksille. Luomulaatuinen kookos auttaa purkin sanojen mukaan selvittämään hiuksia ja ylläpitämään niiden kosteutta. Ja kyllähän tämä toimii hyvänä  selvityssuihkeena! Pesun jälkeen hiukset ovat melkoisessa sykkyrässä ja selvitysspray on niille must. Suihke on kevyesti kosteuttava ja myös hieman siloittava. Yksistään tämä ei riittäisi hoitoaineeksi hiuksilleni, mutta esimerkiksi Faith in Naturen hoitoaineen jäljiltä lisäboostina tämä puteli toimii. Tekee mitä lupaa - kosteuttaa ja selvittää normaalikuntoisia hiuksia.Tätä voisin ostaa uudelleenkin joskus putelin loputtua, sillä hintakin on kohdillaan.

Ostin Faith in Naturen hoitoaineen Ekolosta hintaan 13,80 euroa. Urtekramin hoitosuihkeen* hinta on esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalossa 7,8 euroa.

* * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa


Kommentit

  1. Osaisitko suositella hyviä shampoita luonnonkiharoille ja paksuille hiuksille? Ei Paul Mithelliä, se ei sovi minun pehkolleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kyllä pistit pahan, kun mun hiuslaatu on vähän erilainen kuin mitä kuvailit ja vaihdan shampoita tosi harvoin, ellen saa blogin kautta testiin jotain uutta. :) Mutta ehkä sinuna katsoisin Maria Nilan, Lh Beautyn ja Aubrey Organicsin valikoimat ainakin!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^