Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnollista vegaanikosmetiikkaa Berliinistä | i + m Naturkosmetik | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnollista vegaanikosmetiikkaa Berliinistä | i + m Naturkosmetik

Kuten tiedämme, laadukas ja edullinen luonnonkosmetiikka tulee usein Saksasta. 

Olenkin viime päivinä intoillut uusista luonnonkosmetiikan purnukoista ja alan päästä taas jyvälle vartalotuotteiden maailmaan. ;) Sain nimittäin mahdollisuuden testailla pitkän linjan saksalaista vegaanikosmetiikkaa *i + m Naturkosmetik-tuotesarjalta, ja valitsin testiin vartalotuotteista suihkugeelin ja vartalovoiteen. Lisäksi testissä on sarjan shampoo ja hoitoaine, joista raportoin hieman pidemmän testijakson jälkeen.

Olen aika laiska etsimään uusia vartalotuotteita, ja blogissa niitä onkin aika  vähän verrattuna esimerkiksi kasvojenhoitokosmetiikkaan, joita kaappini ovat pullolaan. Toisaalta erilaiset vartalotuotteet edustavat juuri sitä kivaa vaihtelua arkeen! 

Lue myös: herkän ihon luonnonkosmetiikka i + m Naturkosmetikilta


Tuotteet on saatu blogin kautta. *mainoslinkki
luonnonkosmetiikkaa saksasta

i + m Naturkosmetik -luonnonkosmetiikkaa testissä


Suomen markkinoilla sarja on uudelleen palannut tulokas, mutta mikään uusi ilmestys se ei ole. Luonnonkosmetiikan pioneerimerkki i+m Naturkosmetik on nimittäin ollut olemassa jo 1970-luvun loppupuolelta, jolloin eläin- ja ympäristöaktiivi Inge Stammin perusti sarjan Itä-Berliinissä.

Tuotteiden raaka-aineissa hyödynnetään pitkälti reilun kaupan tuotantotapoja, joista voit lukea lisää firman nettisivuilta. Raaka-aineissa käytetää paljon luomuviljeltyjä ainesosia, ja sarja on vieläpä kokonaan vapaa synteettisistä ainesosista. Eli aika kokonaisvaltaisen ekoa!

Tuotemerkki ei luonnollisesti tee tai teetätä eläinkokeita (tai vie kosmetiikkaa eläinkokeita vaativaan Kiinaan), ja sillä on myös BDIH-sertifikaatti sekä Vegan societyn leimat purkeissa. i + m Naturkosmetik-sarjassa on tuotteita myös hiusten-, ihon-, vartalon-, ja kasvojenhoitoon, ja valikoimassa on myös muutama täysin hajusteeton purnukka. Tuotteet ovat kohtuullisissa hinnoissa, suurin osa purnukoista on 10-20 euron tietämillä.
Tausendschön-vartalotuotteet (tai englanniksi Daisy-) ovat siis päivänkakkarasta inspiroituvia, ja niissä molemmissa onkin hyvin selkeä kukkaistuoksu. Tuoksu on selkeästi aidon luonnonkosmetiikkamainen, ei supermakea tai päällekäyvä. Tuoksut ovat silti hyvin erottuvia ja etenkin kerrostettuina ne jäävät myös iholle hetkeksi, mutta eivät yhtä vahvasti kuin synteettisen kosmetiikan aromit.

Suihkugeeli* pesevyys pohjautuu miedompiin sokeripohjaisiin tensideihin, ja hoitavina ainesosina tuotteessa on muun muassa aloeta ja arganöljyä - ja vielä liuta eteerisiä öljyjä kukkaisuutteita. Geeli ei vaahtoa synteettisten pesuaineiden tavoin, mutta vaahtoavuus ei olekaan se ykköskriteeri itselleni suihkugeeleissä. Suihkugeeli on tarpeeksi pesevä ilman kuivattavaa fiilistä, ja juoksevahko koostumus toimii itselläni. Eli sopivan hellävarainen putsari näin talvi-ihollekin. Lisäksi kukkaistuoksu on aina plussaa, sillä täysin tuoksuttomat pesuaineet eivät ole mun juttu.

Tausendschön-suihkugeeli on pätevä, mutta vielä enemmän tykkään vartalovoiteesta. Voiteen koostumus on nimittäin aika täydellinen.  Ja se on tarpeeksi kevyt myös käsivoiteeksi, sillä voide imeytyy nopeasti ilman kommervenkkejä tai ihoon hieromista. Pumppupullo käsienpesualtaan vieressä onkin hyvä muistutus rohtuvien käsien rasvaamiselle.  Kevyt koostumus on ollut tarpeeksi kosteuttava myös kuivalla säällä, joskin ihoni ei ole aivan rutikuiva. Kosteusboostia tuovat aloe, argan-, oliivi- ja avokadoöljyt. i+m Naturkosmetik-fiilistelyn tuomio? Aika kivoja, sopivan erikoiset tuoksut ja toimivat koostumukset.

Hyvinvoinnin Tavaratalossa  Tausendschön-suihkugeelin hinta on 13,8  euroa ja vartalovoiteen 17, 8 euroa.

Edit 2019: *i + m Naturkosmetikin tuotteita voit hankkia Suomesta Biodellyn verkkokaupasta.


Kommentit

 1. Luonnonkosmetiikassa usein itselle kroppatuotteet on ongelmallisia. Olen muutamia aivan loistavia löytänyt kuten Nafhan emulsio, May Lindströmin öljy jne. Joten näitä on kiva lukea, jos löytyisi jotain uutta kokeiltavaa. Tykkään, että luonnonmukaiset kosteuttaa kroppaa tehokkaammin ja siksi kropalla tykkäisin oikeastaan yksistään käyttää niitä, vaikka muuten olenkin sekakäyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle myös usein luonnonkosmetiikan vartalovoiteet jättävät toivomisen varaa vaikka niitä mieluiten käytänkin. Tämä i+m on sopivan kosteuttava, mutta ei tosiaan aivan vartalovoi-tyylinen, mitä se ei lupaakaan. :)

   Poista
 2. Tämä merkki on tuttu Biodellyn nettikaupasta ja Berliini fanina kiinnostus heräsi :). Joskus luonnolliset voiteet vaativat hieman pyörittelyä ihoon, mutta kiva kuulla ettei tämän kanssa tarvitse tehdä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen Berliinifani. :) Tuo on aivan totta - välillä luonnonkosmetiikan vartalovoiteet eivät imeydy kovin nopeasti, mutta i+m on tässä suhteessa tosi kiva poikkeus. ^_^

   Poista
 3. Oo, tämä sarja kuulostaa hyvältä, kokonaan vegaaninen ja reilua kauppaa vieläpä.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^