Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uudelleen ostettu osa 2: hellävarainen kasvoputsari | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uudelleen ostettu osa 2: hellävarainen kasvoputsari

 Kirjoitin pari viikkoa sitten meikkituotteesta, jonka olin hankkinut uudelleen vielä sen jälkeen, kun olin saanut putelin blogin kautta testiin. Tällä kertaa jatkan tätä puolivahingossa syntynyttä ideaa esittelemällä niin ikään testituotteen, jonka päädyin myös ostamaan myöhemmin.


 Myönnän olevani hieman putsari-hamsteri, ja puoliksi käytettyjä kasvojen puhdistusaineita löytyykin useita kotoa. Lähes vuosi sitten tutustuin tarkemmin vanhan tutun Providan ihonhoitotuotteisiin ja sarjan Earth Minerals-meikkeihin. Olen tykännyt oikeastaan kaikesta mitä tältä luonnonkosmetiikan sarjalta olen testannut, mutta erityisesti Hamamelis-puhdistusaine jäi kutkuttamaan - varsinkin siksi, kun se sattui olemaan Natural Goods Companyn ystävämyynnissä mukavassa alessa.

 Vaikka olen viime aikoina testannut niin puhdistusvaahtoja kuin geelimäisiä puhdistusaineita, varsinkin talveksi paras puhdistusaine on maitomainen emulsio, joka on hellävaraisempi iholle. Vaikka ihon pintaan pukkautuu helposti epäpuhtauksia, kuivattavat ja liian tehokkaat putsarit saattavat vain pahentaa ihon kuntoa - mikään ihotyyppi ei hyödy kuivattamisesta, ja kosmetologini on monesti huomauttanut myös pintakuivuuden tukkivan ihoa helposti. Kaksoispuhdistus on puolestaan ratkaisu silloin, kun iholla on myös meikkiä joka pitäisi saada tehokkaasti irti. Tässä Providan taikapähkinä eli Hamamelis-emulsio tuleekin apuun! Lisäksi hamamelis on tunnetusti antiseptinen, tulehduksia vähentävä ainesosa. 
Providan puhdistusaineessa on myös soijaöljyä, mutta tuote on enemmän maitomainen kuin varsinainen puhdistusöljy. Silloin kun haluan putsata meikit viimeistä murua myöten pois, pesaisin kasvot ensin öljyllä, kuten Providan öljyllä, ja sen jälkeen pesen öljyisyyden pois maitomaisella tuotteella. Ja aamupesuun pelkkä puhdistusemulsio on ässä, sillä iholla ei ole poispestävää meikkikerrosta. Lempeästi tuoksuva aine ei jätä ihoa kiristelemään ylipuhtaaksi, joten vinkkaisin tästä muille pintakuivaihoisille.

 Provida on saksalainen pitkän linjan luonnonkosmetiikkamerkki, jolla on lisäksi luonnonmukaisen kosmetiikan Demeter-periaatteita täyttävä sertifikaatti. Sarja ei ole kokonaan vegaaninen, mutta paljon valikoimaa riittää eläimettömänäkin. Purkkien ulkoasu on melko simppeli, mutta ne kätkevät  aika kivoja helmiä! Puhdistusemulsion hinta on Natural Goods Companyn nettikaupassa on hieman yli 16 euroa.


* * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 


Kommentit

 1. Tää provida on tosi mielenkiintoinen sarja, ulkoasu on melko tylsä, mutta olen kuullut näistä monelta paljon hyvää, joten varmaan jossain vaiheessa perehdyn brändiin vähän tarkemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ulkoasu ei ehkä ole se kaikista "design-tietoisin", mutta hyviä tuotteita olen monesti Providalta löytänyt. :)

   Poista
 2. Mäkin olen putsarihamsteri. Ei varmaan tarvitse koko ensi vuonna ostaa putsaria :D. Mutta allekirjoitan, voidemaiset ja emulsiomaiset on hyviä varsinkin talvella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta putsareille löytyy aina käyttöä ja ne on niin mukavia. :D

   Poista
 3. Putsareita löytyy täältäkin aika paljon..:D Emulsiomaiset on mun suosikkeja, tykkään myös voidemaisista putsareista, sekä öljyistä ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii, putsarihamsteriutta on liikkeellä siis. :D Mulla on suunnilleen samat suosikit kuin sulla. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^