Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

John Masters Organics & vegaaninen hiuslakkalöytö | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

John Masters Organics & vegaaninen hiuslakkalöytö

John Masters Organics hiuslakka pr-tuote, *mainoslinkki


Kampaamotason luonnonkosmetiikkasarja John Masters Organics on ollut minulle pitkään nimeltä tuttu, mutta vasta viime viikkoina olen tutustunut sen tuotteisiin in real life. Viime kesänä lanseerattu
John Mastersin hiuslakka on päässyt tehokäyttööni, ja se on pärjännyt mainiosti myös sähköisinä pakkaspäivinä!

Päivitetty 2019.
john masters organics hiuslakka

John Masters Organics luonnonokosmetiikan hiuslakka 


John Masters Organicsin on suunnitellut newyorkilainen kampaaja John Masters (sarjan nimestä päätellen, kukas muukaan), joka halusi kehittää ammattilaiskäyttöön sopivan, mahdollisimman ympäristöystävällisen  hiussarjan.

Tuotteet ovatkin luonnonkosmetiikkaa ja myös pitkälti luomusertifoituja ja biohajoavia ainesosia suosivia. Ainesosissa isossa roolissa ovat kasviperäiset uutokset ja tislaukset, kuten eteeriset öljyt. Luonnonmukainen "hiusten lux-sarja" on myös palkittu useilla green beauty-palkinnoilla.

John Mastersin suurin osa valikoimasta sopii vegaaneille, joskin osassa tuotteissa on hunajaa,  mehiläisvahaa tai silkkiproteiinia, joka selviää viimeistään ainesosat lukaisemalla (ja useasta tuotteen nimestä, kuten Honey&Hibiscus). Petan listalla oleva ja Kiinan markkinoilta eläinkokeiden takia kieltäytynyt John Masters Organics on tuttu monista "suuren maailman" cruelty free-blogeista ja sarjaa on ollut jo hyvän aikaa myös Suomessa myynnissä.

luonnonkosmetiikan hiuslakka jmo

Olen hyväksynyt sen, että taidokkaat ja monimutkaiset kampaukset eivät ole se minun juttuni, mutta simppelikin hiustenlaitto tarvitsee pitoa. Eli hiuslakkaa, joka tasoittaa helposti talvella sähköistyvät tai muutoi hapsottavat hiukset ruotuun. Vegaanisia hiuslakkoja ei ole hirveän paljon markkinoilla, joten John Mastersin uutuus on positiivinen lisä kosmetiikkamarkkinoille.

Ilokseni voin todeta, että John Mastersin lakka on pätevä tuote, jolla saa hyvän pidon taipuisille, puolipitkille ja paksuhkoille hiuksille. Ja vaikka kyseessä ei ole aerosolipullossa oleva kuivalakka, tämä puteli tekee oikein kiitettävää jälkeä. Nuhjaan talvella sen verran ponnarien, pipojen ja pantojen kanssa, että ilman fiksua hiuslakkaa hiukset eivät pysy ruodussaan. John Masters onkin ollut hyvä hiustenlaittokamu, joka tekee mitä lupaa. 

Pidon lisäksi ehdoton plussa on lakan mieto sitruksinen tuoksu, joka on synteettisiin lakkoihin verraten, no, luonnollinen - eli sellainen jonka vahvuuteen tai keinotekoisuuteen ei helposti kyllästy. Lempeämmät tuoksut ovatkin yksi syy sille, miksi käytän eniten luonnonkosmetiikkaa. Lisäksi tuotteella on ällistyttävän lyhyt, aloe veralla alkava ainesosalista.

john masters organics hiustuotteet

Vaikka John Mastersin lakka on ns. märkälakka, se ei latista hiuksia (ellei suihkuta sitä hiuksiin liikaa). Oma kikkani on suihkuttaa lakkaa pää alaspäin aukinaisten hiusten tyveen, jolloin kampaus saa "nostetta" ja ryhtiä. Tuuheuttava efekti ei ole yhtä muhkea kuin joillain synteettisillä muotoilutuotteilla, mutta ihan mukava plussa.

 Luonnonkosmetiikan lakkojen kanssa on hyvä muistaa lakkojen kosteampi koostumus ja pidempi kuivumisaika - lakkaa ei kannata suihkia liian läheltä ja sen on hyvä antaa kuivua rauhassa ennen hiuksiin koskemista.

Mistä ostaa JMO-kosmetiikkaa?

Hiuslakkaa on myynnissä esimerkiksi Biodellyssa, jossa on myös valikoima sarjan tuotteita*. Tuotteen ainesosat näkee myös em. linkkien takaa.

Myös *Jolien verkkokaupassa on valikoima John Masters Organicsin tuotteita.

John Masters Organicsin hiustuotteiden repertuaari on muuten todella kattava: siinä on hiustenpesutuotteiden ohella värihoitoaineita sekä muotoilutuotteita (kuten paljon kehuttu muotovaahto*). Sarjalla on myös joitain vartalotuotteita ja parfyymiöljyjä.

* * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 

Kommentit

 1. Mua on pitkään kiinnostanut tällaiset luonnonkosmen hiustenmuotoilutuotteet. En ole vielä uskaltautunut kokeilemaan, omistan sen verran hankalan pehkon ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Voin vain suositella John Mastersin tuotteita myös hankalalle pehkolle, tuotteissa on mietitty selkeästi hyvää käytettävyyttä. :) Mutta ainahan se on yksilöllistä, miten mikäkin tuote toimii. :)

   Poista
 2. Mähän käytän jo yllättävän paljon luonnonkosmetiikan shampoita ja hoitoaineita, mutta muotoilutuotteet ovat vielä ihan tuntematon sarka. Jospa tänä vuonna perehtyisi vähän tarkemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on myös jäänyt vähän vähemmälle nämä luonnolliset muotoilutuotteet, vaikka hiustenpesuaineita olen pitkään luonnollisena käyttänytkin. Hiljaa hyvä tulee. :)

   Poista
 3. Mä tykkään luonnonkosmetiikan muotoilutuotteista tosi paljon siitä syystä, että ne tuntuvat hiuspohjaa hoitavammilta kuin synteettiset siskonsa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta myös mun kohdalla. Ja luonnonkosmetiikan muotoilutuotteet eivät kerrostu niin tuhdisti mun kuontaloon. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^