Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Neal's Yard Remediesin deodorantti testissä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Neal's Yard Remediesin deodorantti testissä

Vegaaninen, luonnollinen ja alumiiniton deodorantti - maailman kahdeksas ihme? No ei ehkä ihan, mutta toimivat vegaaniset deodorantit ovat varmasti yksi kysytyimpiä vegaanikosmetiikan tuotteita. Itse olen löytänyt toistaiseksi luottotuotteen Schmidt'sin deodorantista, mutta sehän ei estä testailemasta uusia kiinnostavia löytyjä.

Yksi suosikkimerkeistäni, Neal's Yard Remedies, on lanseerannut kaksi roll-on-deodoranttia, joista hankin itselleni kukkaistuoksuisen Rose & Geranium-version*, eli tällä kertaa on luvassa uuden dödön arvointia.


Päivitetty 2019. *mainoslinkki
neals yard remedies deodorantti


Neal's Yard Remedies roll-on-deo - luonnonkosmetiikkaa


Neal's Yard Remediesin deodorantti lupaa ehkäistä hien hajua ja puhdistaa kainaloiden ihoa. Tuoksu tulee eteerisistä öljyistä, ja bambu-uute on kosteutta imevänä ainesosana. On hyvä huomata että luonnonkosmetiikan dödö on alumiiniton deodorantti, joka ei antiperspiranttien tavoin tuki kainaloita tai estä "hikivirtaa" (no en keksinyt muutakaan sanaa...).

Deodorantin tarkoitus on siis pitää kainalot raikkana ja kuivina sekä ehkäistä hien hajua. Neal's Yardin tuotteille ominaiseen tapaan tuoksu on ns. luonnonmukainen ja kukkainen. Tuoksua ei voi oikein verrata mihinkään markettidödöihin, mutta nenääni vieno kukkaistuoksu on sopivan "erikoinen", jopa hieman unisex. Dödö sopii aivan hyvin toki myös miehille, ja toinen uusista deodoranteista on muuten Piparminttu & lime.*

Toimivan vegaanideodorantin löytämistä usein mutkistaa se tylsä tosiasia, että eri kosmetiikka toimii eri ihmisillä eri tavalla. Kuten olen aiemminkin blogin puolella höpötellyt, kuulun niihin joilla aika harva luonnollinen dödö toimii tarpeeksi hyvin. Esimerkiksi monelle riittävät Urtekramin deot jättävät itselläni toivomisen varaa ja toimivat lähinnä kotona istuessa, vaikka muutoin sarja onkin kiva. 

neals yard deodorantti kokemuksia

Mikäs on Neal's Yardin deodorantin käyttökokemus?

Roll-on-koostumus on helppo, melko nopeasti kuivuva ja tahmaamaton - olin jo melkein unohtaa tämän "perinteisen" dödömallin kätevyyden. Lasipullossa olevan deodorantin tuoksu on erotettava, mutta ei överivoimakas. Koostumus on myös hellävarainen ja kirvelemätön myös sheivatulla iholla.

Dödön tehot ovat riittävät ns. normipäiviin, joihin ei kuulu suurta hikimaratonia. Dödö pitää hajut kurissa normaalioloissa oikein hyvin. Esimerkiksi kevyt liikunta (kävely paikasta toiseen), toimistopäivät ja normaali "oleskelu" onnistuvat tämän dödön turvin. Samoin kainalot pysyvät hyvin kuivina, vaikka deodorantti ei varsinaisesti "tuki" kainaloita kuten antiperspirantit. 

Lisäilyn tarvetta Neal'sin dödön kanssa tulee silloin, jos tiedossa on esimerkiksi kuntosalia tai vaikkapa talvitakki päällä kaupoilla juoksemista, eli normaalia enemmän reippailua. Testailun aikana totuinkin kuljettamaan deodoranttia mukana laukussa, mikäli sitä tarvitsi lisätä.

Koostumus on Neal'sin deodorantissa miellyttävämpi kuin voidemaisessa Schmidt'sissä, mutta jälkimmäinen toimii vielä varmemmin aktiivisissa meiningeissä.


Tuote verkkokaupassa:

*Neal’s Yard Remedies Roll-On Deodorantti Rose & Geranium


Summaten: Neal's Yardin deodorantti on ihan hyvä, jota uskallan pitää huoleti silloin, kun tiedossa ei ole reipasta liikuntaa tai muuta ekstramenoa - eli kotona ja normaaleita asioita hoitaessani. Koostumus on sen verran helppo, että saatan harkita myös uudelleen hankkimista tulevaisuudessa - kunhan saan ensin muita dödövarastojani pienemmäksi. :) 

Neal's Yard Remediesillä on Leaping Bunny-sertifikaatti ja sarjan vegaaniset tuotteet on merkattu usein tuotetietoihin (osassa tuotteissa on hunajaa tai mehiläisvahaa, jonka lukaisee myös nopeasti ainesosalistasta). 


Kommentit

 1. Schmidts on mulle se ykkönen pitämään hajun poissa. Mutta viime aikoina olen käyttänyt ihan perus-Rexonaa, koska vain antiperspirantti toimii varmasti, harmi kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Schmidt's on kyllä hyvä myös. :) Jep, se on totta että aina deodorantit eivät vain toimi kaikilla - mulla on myös jemmassa TBS:n antiperspirantti.

   Poista
 2. Mulla on tällä hetkellä käytössä Laveran dödö. Olen kyllä siihen varsin tyytyväinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan itse käyttänyt Laveran dödöjä, mutta hyvä jos niissäkin on toimivia versioita. :)

   Poista
 3. Mulla toimii useimmat -myös luonnonkosmetiikan dödöt liikuntahikeen, mutta jännähiki on eri asia.. Se tosin ilmeisesti erittyykin eri rauhasista. Schmidtsiä laitan, jos haluan varman dödön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen myös lukenut että ns. stressihiki ei ole niin helppo taltuttaa deodorantilla... Ja tiedän toki itsekin sen. :D

   Poista
 4. Itselläni tämä ei toimi ollenkaan. Edes kotipäivänä. Urtekremen ruusukin sopii minulle paremmin mutta en enää edes osta kokeiluja, pitäydyn Smicdtsin sensitive Tangerinessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas menee hassusti aivan toisinpäin, NYR toimii hyvin ja Urtekram mieluummin vain kotipäivinä. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^