Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä i + m Naturkosmetikin shampoo & hoitoaine | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä i + m Naturkosmetikin shampoo & hoitoaine

i+m naturkosmetik -tuotteet saatu, mainoslinkki*


Tein pienen uudenvuoden tavoitteen siitä, että  tutustun ennakkoluulottomasti itselleni uusiin (hius)tuotteisiin ja kirjaan näistä täkyistä myös blogiin. Muutama viikko sitten raapustelin Itä-Saksassa alkunsa saaneesta i+m Naturkosmetik-sarjan mukavasta vartalovoiteesta ja suihkugeelistä (täällä). Tämä luonnonkosmetiikan sarjahan on pioneeri alallaan, ja kokonaan vegaanisella sarjalla on BDIH-sertifikaatti että vegaanikukkalogot purkeissa.

Nyt olen testannut tarpeeksi pitkään I+M Naturkosmetikin tasapainottavaa shampoota* ja tehohoitoainetta*, jotta voisin kertoilla niistä teillekin. Luonnonkosmetiikan hiustuotteet vaativat itselläni hiukan enemmän aikaa ennen kuin kuontalo ehtii niihin tottua, varsinkin kun hiuspohjani ei ole se kaikista helpoin. Suosittelen muutoinkin antamaan hiuksille hieman aikaa aina uusien hiustenpesutuotteiden totutteluun, vähintään pari viikkoa.

Päivitetty 2019
i m hiustuotteet


i+m Naturkosmetik hiustuotteet testissäTestiin valikoitui hiustuotteita, jotka lupaavat olla erityisen tehokkaita: shampoo on suunnattu rasvoittuvalle ja hilseilevälle kuontalolle ja hoitoaine lupaa tehokosteuttaa kuivia hiuksia. 

i+m Naturkosmetikin tasapainottavan shampoon pesutehot perustuvat miedompiin sokeripohjaisiin tensideihin ja tuotteen pH on 4,5 - 5. Tuotteen aktiiviraaka-aineissa on nippu villiyrttejä kuten salviaa ja nokkosta sekää luomuöljyjä (mutta shampoo ei ole silti ns. rasvainen). Molempien tuotteiden tuoksu ovat  mietoja, eivät läheskään synteettisten hiustuotteiden voimakkuuteen verrattavia. 

Shampoon koostumus ei ole superpaksua, mutta se pesee hiukset napakasti jopa narskuvan puhtaiksi. Jos hiuksissani on muotoilutuotteita, pesen hiukset kahteen kertaan. Selvittävän hoitoaineen käyttäminen tämän jälkeen on aika must, kuten rutiineihini kuuluukin.

Shampoon vaahtoaa myös aika reippaasti, mikä oli myös yllättävää näin luonnonkosmetikan tuotteelle. Hiusteni pesuväli on edelleen noin joka toinen päivä, ja sen ajan shampoo pitää puolipitkät ja melko paksut hiukseni puhtaina. Minulle sopivimmat shampoot ovat tosiaan juuri hyvin peseviä, sillä hiuspohjani on helposti rasvoittuva.

Mutta, tämä shampoo siis tekee tehtävänsä! Peukku tälle putelille, sillä luonnonkosmetiikan tarpeeksi tehokkaasti shampoot eivät ole selviö meitsin kuontalolle. ^_^

i m naturkosmetik kokemuksia

Siinä missä shampoo lupaa pestä hiukset tehokkaasti puhtaiksi, tehohoitoaineen kerrotaan korjaavan, siloittavan ja ylläpitävän hiusten kosteustasapainoa. Luonnonkosmetiikan hoitsikassa ei luonnollisestikaan ole silikonia tai muita synteettisiä aineita, vaan mm. sheavoi ja aloe kosteuttavat ja hamppuöljy ja argan ovat puolestaan hoitavat  siloittavuuden. Hoitoaineen pH on 4,6 - 5,2.

Hoitoaineen vaikutusajaksi suositellaan 2-5 minuuttia. Tämän hetken normaalikuntoisille hiuksilleni hoitsikka on riittävä, sillä se ylläpitää hiusten kosteutta hyvin, kunhan vaikutusajan malttaa odotella. Pesun jälkeen hiukset ovat aika ilmavat, hoitoaine ei jätä niitä erityisen liukkaiksi saati raskaiksi.

Hoitoaineen koostumus on ei ole järin paksua ja sitä kannattaakin käyttää muutaman pumppauksen verran, hiusten kunnosta ja pituudesta riippuen. En ehkä ole paras arvioimaan kuinka hyvin tämä toimisi esim. pitkässä "hampputukassa".

Mikäli hiukseni olisivat männävuosien kuivassa kuosissa, ottaisin tämän rinnalle esimerkiksi hoitonaamion ja vielä hiuksiin jätettävän hoito/selvityssuihkeen. Eli hoitoaine on hyvä omiin tarpeisiini, mutta se ei tuo ensimmäisenä mieleen todella kuiville hiuksille tarkoitettuja aineita.


i m naturkosmetik hoitoaine

i+ m Naturkosmetikin tuotteiden hinnat ovat ilahduttavan edullisia!

Tasapainottavan yrttishampoon* hinta on 13,50 euroa, ja tehohoitoaineen* 15,80 euroa Biodellyssa. Näitä iloisen värisiä puteleita ei muuten kannata sekoittaa sarjan tuuheuttaviin hiustuotteisiin, jotka ovat samanvärisissä pakkauksissa.

Käytätkö luonnonkosmetiikan hiustuotteita? 


* * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 


Kommentit

 1. Onko näissäkin tuo hoitoaine pullo pienempi? Näyttää ainakin kuvassa? Mulle tosi epäkäytännöllinen yhdistelmä, kun hoitoainetta kuluu melkein tuplat verrattuna shampooseen. :D Shampoo kuulosti hyvältä, tosiaan kunnon vaahtoavuus on luonnonkosmetiikan shampoissa harvinaisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hoitsikka on pienempi (150 ml) ja shampoo isompi (250 ml). :) Mulla menee ehkä just toisinpäin, kun hiuksistakin lähti pituutta! Shampoo oli näistä tosi hyvä. :)

   Poista
 2. En ole käyttänyt hiuksissa luomushampoita sitten Paul Mitchellin. Sitä merkkiä en ainakaan käytä enää ikinä! Hiukset meni niin huonoon kuntoon. Tuntui, että hiukset oli entistä likaisemmat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ikävältä shampoolta! Tosin Paul Mitchell ei ole luomuhiussarja, tai edes luonnonkosmetiikkaa.:) Vegaanikosmetiikka ja luonnonkosmetiikka eivät ole sama asia, eikä kaikki luonnonkosmetiikka ole myöskään luomukosmetiikkaa. ;)

   Poista
 3. Kiinnostuin, aina ilahdun jos tuotteiden pH-arvot vaikuttavat optimaalisilta, eli vähän happamilta/neutraaleilta :) Shampoo voisi toimia minullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin pH:t juurikin siksi että jos joku niistä kiinnostuisi ja saisi jelppiä sitä kautta. Shampoo on näistä kahdesta mun lemppari. Siitä vaan kokeilemaan. ;)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^