Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä Laveran silmämeikkejä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä Laveran silmämeikkejä

Luonnonkosmetiikkamerkkien edelläkävijä Lavera on varmasti monelle se tuttu luonnonkosmetiikan good old - sarja. Lavera oli minullekin vuosia sitten ensimmäisiä luonnollisia vegaanikosmetiikan merkkejä, joihin taannoin tutustuin.

Saksalaisella merkillä on lähes 30-vuotinen taival, ja sen tuotteita ihonhoidosta meikkeihin on saatavilla marketteja myöten. Olen viime aikoina freesannut muistojani Laverasta kahden ripsivärin,  luomiväripaletin ja yksittäisen luomivärinapin johdolla - eli pidemmittä puheitta tuotteiden syyniin. :)

Laveran meikit saatu, *mainoslinkki
lavera silmameikit

Laveran silmämeikkejä - ripsivärit, luomiväripaletti ja luomiväritAloitetaan  ripsiväreistä, joista olen Laveran kohdalla lukenut vaihtelevia arvioita. Mutta voin itse sanoa että sekä Front Row Curl että Volume-maskara ovat ihan passeleita ripsivärejä arkeen. Eivät  megaboost-ripsareita, mutta ripsiä kuitenkin enemmän esille tuovia. Yksilöllistähän se myös on, miten ripsivärit käyttäytyvät räpsyttimillä. :)

Front Row Curlin harja on jännä - tuollainen taivutettu, ripsentaivuttimia mukaileva. En itse taivuta ripsiäni, joten taivuttavuudesta en osaa sanoa. Aluksi siisti levitys vaati vähän opettelua, joskin erikoinen harja onkin ihan pätevä.

Molemmista ripsareista kannattaa pyyhkäistä ylimääräiset värit ennen levitystä, sillä ripsarit ovat kosteamman puoleisia. Maltti on taas valttia kerrostamisen kanssa molempien kohdalla jotta erottelevuus pysyisi, mutta Front Row'ta voi sutia pari kerrosta enemmän kuin Volumea. Viimeksi mainitun harja on puolestaan enemmän "perinteinen", pulloharjamainen.

lavera vegaaniset maskarat

Front Row lisää hieman tuuheutta ja myös pituutta, kun taas Volume erottelee hennosti ja tuo ripsiin hieman lisää näkyvyyttä. Selkeyttä, runsautta ja volyymia saan Volumen nimestä huolimatta paremmin Front Row'lla, joka onkin kaksikon suosikkini.

Molemmat ovat myös vesiliukoisia, kuten luonnolliset ripsarit aina. Kumpikaan ripsiväri ei ole  varissut ns. itsestään päivän aikana. Jälleen muistutan, että omat räpsyttimeni ovat luonnostaan aika lyhyet, kuten kuvissa näkyy. Lisäksi alaripsissä ei ole maskaraa, se ei yleensä ole mun juttu huolimatta siitä mitä ripsarigurut kertovat. ;)

Volume-ripsari on edullisimmillaan noin 10 euroa* (oma testikappaleeni oli väriltään ruskea) ja Front Row Curlille euroja kertyy 13,50.

Laveran luomiväreistä syynissä ovat olleet yksittäinen nappi Golden Copper ja ruskeansävyinen neljän sävyn paletti Cappuccino Cream. 

Sävymaailma on hyvällä tavalla "arkinen": helposti yhdisteltäviä ja monikäyttöisiä värejä. Paletti on myös sellainen, jonka voisi sujauttaa myös matkalle mukaan. Luomivärien satiinimaiset koostumukset ovat myös helppoja levittää että häivytellä, sopivat myös tällaisen vähemmän luomiväreillä leikittelevän sivellinkäteen. :)  Paletin sävyt ovat hennosti kimaltavia (ilman näkyvää glitteriä) lukuunottamatta tumminta ruskeaa sävyä. 

Myös Golden Copper-luomivärinappi on pronssisen hohtava, näpsäkkä sävy omaan mukavuusalueeni meikkiin. 

lavera luomivaripaletti

Ostin luomivärien inspiroimana edullisen Laveran silmämeikinpohjustusaineen*,  joka auttaa pitämään luomivärit yllättävän hyvin paikallaan, varsinkin kun luomet eivät näin talvella rasvoitu. Pohjustaja on helmiäinen ja läpikuultava, eli se ei varsinaisesti peitä esim. luomien verisuonia. Swatch-kuvassa luomivärit ovat ilman pohjustajaa, eli pigmenttiä niissä riittää kyllä hyvin.

Capuccino Cream- luomiväripaletin* hinta on reilusti alle 20 euroa ja paletista on saatavilla myös Smoky Grey-versio. Golden Copper-luomivärin* hinta on puolestaan vajaa 10 euroa (Laveran kohdalla ei tosiaan puhuta kovin suurista euromääristä!). Tuoksutietoisten kannattaa muuten huomata, että Laveran luomiväreissä on aika erottuvat tuoksut - eivät siis missään nimessä huonot, mutta melko voimakkaat.Summa summarum ennen kuin postaus vielä venyy, Laveran testituotteista päällimmäisenä mieleen jäi Front Row Curl -maskara ja näppärät luomivärit. Hmm, Laveralla olisi myös pari muuta vegaanimaskaraa vielä...

Laveralla on luonnonkosmetiikan serteistä NaTrue ja BDIH, ja suurimmassa osassa tuotteissa on vielä Vegan Societyn logo suoraan purkin kyljessä. Kaikki Laveran tuotteet eivät ole vegaanisia, mutta ihan näin knoppitietona, että 62 %  Laveran meikeistä ovat vegaaneille sopivia (luin esitteestä!). Em. sertifioinnit eivät salli eläinkokeita, ja  Lavera on myös kieltäytynyt Kiinan markkinoilta eläinkoepakon vuoksi (tieto, joka oli minulta pitkään pimennossa). 

* * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 


Kommentit

 1. Hyvännäköiset luomivärit:) Yllätyin itse iloisesti Laveran luomivärin laadusta, kun ostin yhden napin kokeeksi jokin aika sitten. Tuo Golden Copper on mun makuun<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yllätyin myös näistä luomiväreistä. Jep, Golden Copper on tosi kiva. :)

   Poista
 2. Mä tykkään varsinkin Laveran poski- ja huulipunista. Ripsivärit ei yllätys, yllätys toimi ollenkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, mulla onkin poskipunasta se vegaaninen sävy myös testissä - ainakin tosi pigmenttinen! Joo, muistelinkin että sinulla ei vesiliukoiset olleet niitä parhaita ripsarivaihtoehtoja. :D

   Poista
 3. Luomiväripaletti on yllätys, yllätys sopiva tälläiselle nudevärien käyttäjälle :D. Laveran meikeistä tykkään etenkin irtopuuterista, joka antaa nätin ja heleän pinnan iholle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on tällekin nudeluomivärien kaverille... :D Kiitos myös irtopuuterivinkistä, mulla on ollutkin joku sellainen joskus vuosia sitten. Varmaan valikoima on uudistunut jo tässä välissä. :)

   Poista
 4. Noita luomivärejä voisin ehdottomasti testata itsekin :) Laveran huulikiillot on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomivärit olivat tosi kiva ylläri! Ja hintakaan ei ole paha. :) Harmi että huulikiilloissa ei ollut vegaanille sävyjä.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^