Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ZAOn vegaaninen & luonnollinen huulilakka | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ZAOn vegaaninen & luonnollinen huulilakka

Luonnonkosmetiikan vegaaniset huulipunat eivät ole se maailman runsain tuoteryhmä, mutta  tärppejä löytyy nykyään jo ihan hyvin Suomen kamaralta. Usean huulipunakandidaatin vesittää punainen hyönteisperäinen karmiini-väriaine (jota on myös monissa karkeissa) tai mehiläisvaha, mutta muutama valmistaja on onneksi innovoinut toimivia hyönteisvapaita vaihtoehtoja.

Ranskalainen ZAO on kuitenkin yksi näistä laadukkaista vegaaniystävällisistä merkeistä, jotka ovat panostaneet myös pigmenttisiin huuli"väreihin". Sarjan kaikki huulipunat ovat vegaanisia, samoin kuin nestemäistä huulipunaa muistuttavat huulilakat, joiden viininpunainen sävy on ilahduttanut meikkipussiani pigmentillään.


zao huulimeikki

ZAO luonnonkosmetiikan huulilakka


Tukevan tyylikkääseen bambupakkaukseen ja puuvillapussukkaan pakattu huulilakka on yhtä pigmenttinen kuin huulipuna, mutta sen levitystapa ja koostumus eroavat suoraan hylsystä levitettävistä punista. Risiiniöljypohjainen huulilakka pitää huulet kosteutettuna myös talvella, eikä se korosta huulten kuivia kohtia. Huulilakassa on huulikiiltomainen applikaattori, joka on aika lyhyt, mutta tarpeeksi kätevä siistiin levitykseen. Rajauskynää en ole käyttänyt tämän hieman glossymaisen punan kanssa.


zao luonnollinen huulimeikki

Huulilakka siis muistuttaa muodoltaan nestemäistä huulipunaa tai tahmatonta huulikiiltoa, mutta sen jälki on taas huulipunan kaltainen. Lopputulos on hienovaraisen kiiltävä, mutta ei varsinaisen helmiäinen tai kimaltava. Pigmentti muuttuukin huulilla ajan kanssa vähän lip stain-tyyppiseksi, josta kiilto hiljalleen häviää. Huulilakka levittyy tasaisesti, mutta se ei ole huulille "jämähtävä" huulipuna, joten se on hyvä tsekata ainakin ruokailujen jälkeen.

Niin, ja pigmentti on tässä lakassa aivan superkiva. Sävy 31 Burgundy on nimensä mukaisesti marjaisa viininpunainen, hyvin erottuva sävy (ei "terrakottaa"..!). ZAOn huulilakoissa sävyjä on vain muutama. Myös sävy 35 Raspberry vaikutti mukavalta, loput sävyt olivat jo aika helmiäisiä makuuni. Sarjan huulipunissa sen sijaan on enemmän vaihtoehtoja.


zao huulilakka swatch

Swatchissa mun käsi on epätasainen, huulilakka ei. ;)

 ZAO on ammattimeikkisarja (silti vielä kohtuuhintainen) ja sarjan tuotteita voi hankkia monelta kosmetologi-hoitola-jälleenmyyjältä ympäri Suomea. Usein kysellään niitä vegaaniystävällisiä meikkejä joita voi ostaa suoraan "paikan päältä", ja tässäpä olisi taas yksi sellainen. :)   Huulilakkojen hinta on noin 18-19 euroa, hieman jälleenmyyjästä riippuen.


ZAOlla on serteistä Ecocert ja Leaping Bunny sekä Vegan-kukkalogo vegaanisissa meikeissä, joita on leijonanosa valikoimasta. Käsittääkseni vain huulikiillot, peitepuikot ja huulirasvat eivät ole vegaanisia mehiläisvahan vuoksi. ZAOn valikoima on hurjan kattava meikkivoiteista ripsiväreihin, ja olenkin tykännyt suurimmasta osasta sarjalta testaamastani tuotteesta. Muutamalle tuotteelle on myös saatavilla ekompia täyttöpakkauksia. 

* * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 

Kommentit

 1. Tämä kuulostaa kivalta! Mä olenkin nyt talvella tykästynyt voidemaisiin (ei tahmaisiin) ja pigmenttisiin huulikiiltoihin, jotka muistuttavat lähes punaa. Mutta voisi kyllä testata ihan oikeaa huulilakkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi kiva! Mä en juurikaan käytä huulikiiltoja, mutta sitten taas tällaisia huulisävyte/lakka-tyyppisiä ratkaisuja aika paljon. :)

   Poista
 2. Innostuin jo että huulilakka! Eli kestää koko päivän, kuten huulilakka on sitä perinteisesti tarkoittanut. Mutta ei-en vieläkään pysty siirtämään täysin luonnonkosmetiikan puniin, koska joskus huulituotteen on vain kestettävä koko päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huulilakka se on tämäkin vaikka on luonnonkosmetiikkaa. :) Tiedän myös monia ei-luonnokosmetiikan punia jotka eivät kestä koko päivää, mutta sellaisia "jämähtäviä" koostumuksia ei luonnonkosmetiikan kriteereillä tietääkseni ole mahdollista valmistaa. Tätä ZAOn lakkaa on onneksi helppo lisäillä päivän mittaa tarvittaessa. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^