Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hehkua ja väriä kasvoille Barefaced Beautylla | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hehkua ja väriä kasvoille Barefaced Beautylla

Barefaced Beautyn meikit saatu blogin kautta

Hehkuvat meikit ovat viime aikoina kivunneet täysimattaisten meikkipohjien haastajiksi, ja usea meikkisarja onkin hypännyt hohtavien tuotteiden kelkkaan. Sain testiin  mineraalimeikkisarja Barefaced Beautyn persikkaisen poskipunan sekä kullanhohtoisen hohdepuuterin, jotka tuovat talven kalpealle iholle helposti sitä kaivattua hohtoa. Mineraalimeikit ovat tunnetusti ihoystävällisiä, ja näidenkin purnukoiden sisältö koostuu vain parista ainesosasta.


Postaus päivitetty 2019: Barefaced Beautya ei enää myydä Suomessa. Lue suosikki-mineraalimeikeistä tästä postauksesta! 
barefaced beauty mineraalimeikki

Barefaced Beautylla on yhteensä seitsemän poskipunasävyä, joista valitsin  Aphroditen. Tuotekuvaus kertoo sävyn olevan vaalea aprikoosi, ja sävy on tosiaan oranssihtava punainen. Persikkaiset (ja aprikoosiset ;)) poskipunat ovatkin aika varmoja valintoja vaalealle hipiälleni, sillä ne mätsäävät ihonsävyyn hyvin luonnollisesti.

Aphroditen hohto on erottuvaa, mutta ei glitteristä - vaan pikemminkin sitä kuuluisaa tyylikästä   hehkua. Vaikka tottumuksesta tartun usein mattaiseen poskipunaan, Aphrodite toimii kauniisti myös arkimeikissä. Povaan tästä jo haastajaa muille luottosävyille, jo siitäkin syystä että juuri tällaista punertavaa ja hohtavaa aprikoosisävyä en omista.

Kaikki Barefaced Beautylta testaamani tuotteet ovat olleet hyyvin pigmenttisiä, eivätkä testikappaleet petä nytkään, sillä pieni määrä jauhetta riittää. Muut Barefaced Beautyn poskipunat vaikuttavat myös hyvin "värikkäiltä", esimerkiksi pinkimpi persikkasävy Athena näyttää houkuttelevalta.


Ensivaikutelma Golden Goddess-korostuspuuterista oli wow, mikä loiste! Tämä mineraalishimmer on ehdottomasti hohtavin kasvomeikkituote, johon olen törmännyt (mutta tosin myönnän että en ole hohtotuotteiden suurkuluttaja). Kullan sävyyn taittava mineraalijauhe on hyvin hienojakoista, jonka seasta pienet glitterhippuset erottuvat. Valikoimassa on myös pinkimpi hohdepuuteri, Cupids Glow.
Ujostelen yleensä todella hohtavien meikkien suhteen, mutta sain kuitenkin kesytettyä tämän hohdepuuterin hyvin ihan taviskäyttöönkin. Valoa voimakkaasti heijastavat pigmentit voivat korostaa ihon epätasaisuutta, ja silloin kuin iholla on kovin näkyviä tukkeutumia tai näppyjä, hohtavat meikit eivät ole se ykkösvaihtoehto. Mutta fiiliksen mukaan pieni hohto on toisinaan paikallaan, etenkin talven kalvakalla iholla. ^_^ Avainsana onkin vähemmän on enemmän-levitys, joka ei tee diskopallo-efektiä myöskään ns. arkimeikissä.

Yllätyin kuinka maltillisen jäljen tällä hohdeihmeellä saa, sillä jälki on enemmän kuultava kuin kauas näkyvä bling bling-tulos. Tarkemmin katsottuna pieni kimallus erottuu kasvoilta sopivan lempeästi. Purkissa hohdepuuteri näyttää nopealla vilkaisulla valkoiselta, mutta iholle se sulautuu kuitenkin luontevasti kullanhohtoisena.

On totta että korostuspuuterilla voi sutia myös superhohtavaa jälkeä, joten on hyvä varata oikeanlainen sivellin ja pitää maltti annostellessa jos haluaa hennomman sävyn. Kasvojen korostusväreissä suositaan usein hieman leveämpiä ja harvempia siveltimiä. Liian pieni ja tiheä suti nappaa pigmenttiä helposti liikaa kasvomeikkiä ajatellen tai voi jättää viivamaisen lopputuloksen. Puuteri on mineraaliksikin hyvin kevyttä koostumukseltaan, mutta sekaiholleni se on asettunut oikein hyvin meikkivoiteiden päälle.

Loppuun vielä vinkki monikäyttöisestä tuotteesta! Hohdepuuteri toimii myös esimerkiksi luomivärinä ja vaikka meikkivoiteeseen tai (jauhemaiseen) mattaposkipunaan sekoitettuna, jolloin se tuo pienen glown myös muihin meikkeihin. Tai ison glown, jos käyttää kosteaa sivellintä vaikka silmämeikissä. ;) Ja tuskin tarvitsee mainitakaan riittoisuudesta, sillä tätä hohdepuuteria ei todellakaan tarvitse yliannostella! Saankohan purnukkaa itse ikinä loppuun... Jauhemaisten mineraalimeikkien säilyvyys on onneksi pitkä.

Swatchit on otettu päivänvalossa hieman eri kuvakulmista.
Barefaced Beautyn tuotteiden hinta-laatusuhde on oikein hyvä: pigmenttirikkaita ja riittoisia meikkejä parinkympin tietämillä. Sekä poskipunat että hohdepuuterit ovat molemmat hinnaltaan 15,90 euroa tuotteet parissa päivässä toimittavassa Greenlipsissä. Ja turkulaiset  voivat toki shoppailla myös paikan päällä. :)  Barefaced Beautylla on Leaping Bunnyn ja Vegan Societyn leimat (noin 90 % tuotteista on vegaanisia, ainoastaan huulikiillot ja ripsivärit eivät ole).

Käytätkö hohtavia kasvomeikkejä? :) 
Kommentit

 1. Poskupunan sävy on tosi nätti. <3 Itse käytän, varsinkin poskipunassa tykkään jos on pientä hohtoa, eikä ihan matta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, sopii aika monelle ihon pohjasävylle tuo poskipuna. ^_^ Itse alan vasta nyt tutustua paremmin näihin shimmer-puniin, ja kivojahan ne ovat. :D

   Poista
 2. Hohepuuteri kuulostaa ihanalta! Mä sipaisen joka päivä hohtoa poskipäille, joskus otsalle sekä leukaankin, ihan fiiliksen mukaan. Mutta poskipäiltä sitä löytyy kyllä aina silloin kun meikkaan :D Sillä saa ihan eri fiiliksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohdepuuteri on tosi kiva, se tuo sopivasti "jujua" meikkiin, kuten sanoitkin! :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^