Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mattainen meikinpohjustaja luonnonkosmetiikasta | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mattainen meikinpohjustaja luonnonkosmetiikasta

*mainoslinkki

Teille lukijoille ei ole varmaan jäänyt epäselväksi, että eräs sinisävyisten pakkauksien luonnonkosmetiikkasarja on  suosikkejani. Luonnonkosmetiikan timanttinen Neal's Yard Remedies saa tällä kertaa huomion mattapintaisen luonnonkosmetiikan meikinpohjustajan voimin!


Postaus päivitetty 2019
neals yard remedies meikinpohjustaja

Neal's Yard Remedies Purifying Palmarosa Mattifier - mattapintainen meikinpohjustaja 

*Purifying Palmarosa Mattifier on ässätuote niin rasvoittuvalle, suurihuokoiselle kuin sekaihollekin. Voide on samalla sekä ihoa mattapintaistava pohjustaja että hoitotuote, joka hillitsee ihon talintuotantoa ja epäpuhtauksien syntyä.

Neal's Yardin meikinpohjustajaa ei kannatakaan sekoittaa synteettisiin silikoniprimereihin, sillä tähän on ympätty enemmän luonnonkosmetiikan hoitavuutta.

Ainesosista nostettakoon tulehduksia hillitsevä palmarosakasvin öljy, ihon rasvaisuutta imevä kaoliini(savi) sekä puhdistava ja rauhoittava horsmauute. Koko ainesosaluettelon näet täältä.*

Vaikka koostumuksesta ei arvaisi puhuttavan pohjustustuotteesta, pohjustusvoide häivyttää ja siloittaa ihohuokosia sekä mattapintaistaa ihon kätevästi. Meikinpohjustaja on kevyen voidemaista ja se imeytyy iholle sutjakan kosteusvoiteen tai seerumin tavoin.

Joillekin (silikoni)primereille tuttu kalvomainen tuntuma on poissa, sillä  hipiälle tämä asettuu puuterisen pehmeästi. Iholle jääkin tasaisempi pinta, jonka päälle mineraalit että nestemäiset meikkivoiteet levittyvät sujuvasti.

Mikään pohjustustuote ei toki estä ihon luontaista talintuotantoa, mutta hyvin pohjustettu meikki pysyy itselläni pidempään ilman nenän puuteroinnin tarvetta. 1-2 pumppausta on riittänyt koko kasvojen pohjustamiseen. 

neals yard remedies palmarosa meikinpohjustaja


Ihoni ei ole kaikista eniten rasvoittuva, mutta pintakuivana sekaihona se kyllä rasvoittuu ja kiiltelee t-alueelta iltapäivisin. Jännitin hieman etukäteen olisiko rasvoittuvan ihon primer jopa liian kuivattava, mutta voide ei onneksi kiristele iholla yhtään. Ja itse asiassa voide lupaa myös kosteuttaa ihoa, tosin sekaihoni vaatii myös "oikean" kosteusvoiteen. Olen kuitenkin käyttänyt Palmarosa-pohjustajaa kosteusvoiteen päällä, sillä yksistään tuote voisi olla turhan kevyt. Voiteen tuoksu on aika mieto, miedompi kuin esim. Laveran useimmissa tuotteissa.

Suosittelen Palmarosa-meikinpohjustajaa ehdottomasti jos etsit näppärää luonnonkosmetiikan meikinpohjustajaa iholle, joka kaipaa kiiltelyn ja isojen huokosten suitsimista sekä meikin keston pidentämistä. Palmarosa-linjan kaikki tuotteet ovatkin  rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle suunnattuja, joskin muita "palmarosia" en ole testaillut. Nätit ja osittain kierrätysmatskusta valmistetut tummat siniset pullot eivät myöskään näytä yhtään hullummilta kylppärissä. Palmarosa-meikinpohjustajan* ajantasaisen hinnan näet linkin takaa luonnonkosmetiikan verkkokaupasta. Neal'sin kohdalla ei puhuta markettihinnoista, mutta hinta-laatusuhde on riittoisissa purkeissa hyvä, ja esimerkiksi moni kasvovoide on reilussa 100 millin putelissa.


Neal's Yard Remediesilla on sertifikaateista Leaping Bunny (eli on Animalian listalla) ja luomukosmetiikan Soil Association. Lisäksi Neal'silla painotetaan  reilua kauppaa raaka-aineissa. Aivan kaikki tuotteet eivät tosin ole vegaanisia, sillä osassa on hunajaa (beeswax), mehiläisvahaa (cera alba) tai lanoliinia (lanolin). Onneksi ainesosalistat ovat suhteellisen helppolukuisia, ja leijonanosa tuotteista onkin vegaanisia. Kommentit

 1. Voide kuulostaa juuri siltä mitä minun ihoni kaipaa ja olenkin tätä joskus katsellut. Olisipa testeripussi, josta ensin kokeilla, koska mattaisuutta lupaavat voiteet eivät aina toimi minulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin katselin aika pitkään tätä voidetta ennen ostopäätöstä, joka onneksi kannatti. :) Mulla on tosiaan semisti rasvoittuva iho, jonka kiiltoa ei niin vain kontrolloida, mutta tämä voide toimii monta tuntia mattapintaistaen. :)

   Poista
 2. Neal`sin tuotteet ovat kyllä ihania, musta jopa niiden ruususarjan seerumi toimii hieman primerin tapaan, se selvästi supistaa ihohuokosia ja saa ihon näyttämään paremmalta, onkin yksi lemppari seerumeitani meikin alle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sekin seerumi on primer-tyylinen! Täytyy hetken aikaa tosin pitäytyä primer-ostoksista. :D

   Poista
 3. Täyty tutustua NYRin kasvotuotteisiin, tää kuulostaa ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, en ole joutunut pettymään sarjan tuotteisiin. :) Vielä kun koko sarja olisi vegaaninen niin oltaisiin jo lähes täydellisessä. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^