Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vertailussa vegaaniset kuivashampoot | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vertailussa vegaaniset kuivashampoot

Vegaaniset kuivashampoot riviin, kas näin! Hyviä vegaanisia kuivashampoita kysellään aika usein, ja kokosin kasan eläinystävällisiä kuiviksia vertailuun. Kuivashampoon ideana on viedä ilman pesua hiusten rasvaisuutta pois pesujen välillä.

Lisäksi moni kuivashampoo tuo hiuksiin erilaista tekstuuria, volyymia tai karheutta helpottamaan hiusten käsittelyä. Itse käytän kuivashampoota viikoittain, ja eri kuivisten miellyttävyys vaihtelee myös hiusten senhetkisen kunnon ja tarpeiden mukaan.

Tuotteista Kevin Murphyt ja Paul Mitchell saatu, muut on hankittu itse. *Osa postauksen linkeistä on affiliate-linkkejä. 

Lue myös: vegaaniset hiustenmuotoilutuotteet listattuna


Vegaaniset kuivashampoot - Maria Nila, Lush, Kevin Murphy ja kumppanit testissä


Aloitetaan perinteisiksi mielletyistä jauhemaisista kuivashampoista. Käytössäni on sekä Lushin että luonnonkosmetiikkasarja Yarokin valkoiset, hieman sitruksentuoksuiset kuivisjauheet. Lushin ainesosat pohjaavat maissijauheeseen ja Yarokin ruokasoodaan.

Yarokin kuivashampoon koostumus on jonkin verran hienojakoisempaa ja himmeästi kimaltavaa, mutta erityistä kiiltoa se ei silti jätä hiuksiin. Molemmat kuivashampoot vievät rasvaisuutta hyvin pois toisen päivän kampauksesta ja jättävät hiuksiin mattaisemman pinnan.

Tekstuuria tai volyymia Yarokin ja Lushin kuivashampoot eivät oikeastaan tuo hiuksiin, mutta eivätpä ne sitä lupaakaan. Mutta nämä tekevätkin sen mitä lupaavat, eli ihan passeleista tuotteista on kyse. Itselläni on aika vaaleat hiukset ja nämä valkoiset jauheet sekoittuvat hyvin omaan hiusväriini, en sitten tiedä miten on tummahiuksisten laita. 

Lushin No Drought-kuivashampoon hinta  on 9,95 - 15,95 €.

Edit 2019: Yarokin tuotteita ei myydä enää Suomessa. :( 


Siirrytään seuraavaksi hiuksiin suihkutettaviin kuivashampoisiin. Ammattilaissarja Kevin Murphy on tunnettu muun muassa kuvauskampausten sarjana sekä pitkän linjan cruelty free-merkkinä. 

Testasin sulfaatittoman ja parabeenittoman Kevin Murphyn kuivashampoista sekä Fresh.Hair- että Doo.Over-putelit. 

Fresh.Hair-kuivashampoon infotaan olevan enemmän ns. perinteisempi kuivashampoo: tuuheuttaa, vie pois rasvaisuutta ja epämiellyttäviä tuoksuja.

Vaaleanpunertavan pullon Doo.Overia kuvaillaan taas teksturoivan hiuspuuterin, tuuheuttavan kuivashampoon ja hiuskiinteen yhdistelmäksi. Tosin täytyy myöntää, että en löydä näiden kahden väliltä suuren suuria eroja, sillä molemmat toimivat parhaiten kuivashampoina. Molemmat vievät pois rasvaisuutta ja tuovat hieman volyymia ja tekstuuria parantamaan käsittelyä, eli aivan hiuslakkana en Doo.Overia hoksaa. Molempia suihkutetaan hiusten tyveen, pöyhitään ja harjataan tarvittaessa.

Doo.Overin tuoksu on turhan voimakas omaan makuuni, ja selkeämmän konseptin Fresh.Hair viekin näistä kahdesta voiton.

Mutta Kevin Murphyn tuotteissa on kyllä yksi ällistyttävä piirre: ne eivät oikeastaan tunnu miltään hiuksissa. Yleensä suihkittavista hiustuotteista jää edes jokin käsin kosketeltava "tuntuma" kuontaloon, mutta Kevin Murphy on vienyt hienojakoisuuden astetta pidemmälle. Tästä mielenkiintoisesta tuttavuudesta on tulossa myös oma postaus blogiin myöhemmin!

Kevyn Murphyn kuivashampoiden hinnat ovat noin 27 euron tuntumassa, ja Kevin Murphya myydään vain kampaamoissa. Kevin Murphyllä on Petan cruelty free -sertifikaatti.Aivan kaikki tuotemerkin tuotteet eivät ole vegaanisia esim. hunajan vuoksi, joten incit kannattaa syynätä.


Kuulin Maria Nilan kuivashampoosta niin monta suositusta, että hankin pikkupurkin itselleni. Spray-pullo vie kyllä rasvoittumista nätisti pois, mutta sen juju on selkeästi wow-volyymi. Tämä on varmasti tuuheuttavin hiustuote, jota olen testannut.

Etenkin polkkapituisiin ja semipaksuihin hiuksiini Maria Nilan tuoma tekstuuri ja pöyheys jäävät moneksi tunniksi. Arvelen, että varsinkin hentohiuksiset saattaisivat pitää tästä. Ja minäkin, sopivana hiustenlaittopäivänä tämä tuo ponnariin hyvin muhkeutta! Tuoksu on erottuva, mutta itse asiassa aika hyvä.

Kuvassa näkyvä *pienempi pullo Maria Nilan kuivashampoota maksaa noin 15 €, isompi eli 250ml 19,9 €. Sarjaa on myynnissä myös Sokoksella.

Kaikki Maria Nilan tuotteet ovat vegaanisia ja merkki on Leaping Bunnyn (Djurens Rättin), Petan ja Vegan Societyn listoilla.
Sokerina pohjalla olevan klassikkomerkki Paul Mitchellin kuivashampoo on featuroinut blogissani aiemmin, mutta otetaan se vielä muistin virkistykseksi lyhyesti mukaan. Paul Michellin kuivis on jotain Kevin Murphyn ja Maria Nilan kuivisten väliltä: vie pois rasvaisuuden, tuuheuttaa (mutta ei Maria Nilan tavoin) ja jättää Kevin Murphya enemmän "tuntua". Toimiva, laadukas, perushyvä tuote. Tuoksu on tässäkin aika synteettinen, mutta ei supervoimakas.


 Edit: tsekkaa myös Amikan kuivashampoo-arvioni!

Hmm, olenko ihan tylsä jos en osaa päättää suosikkiani näistä? Jos haluan eniten volyymia, valitsen Maria Nilan, tai vähiten "tuntua" hiuksiin, Kevin Murphyn, tai jos haluan vähiten poispestävää, jauhemaiset pääsevät käyttöön. :D Joka tapauksessa yksikään postauksen tuotteista ei ollut varsinainen huti, kuivashampoonkin kohdalla omat mieltymykset ja hiusten laatu määrittävät paljon.
 

Kommentit

 1. Heippa!
  Nyt jäi mietityttämään yksi tärkeä osa, eli onko sinulla vaaleat vai tummat hiukset? Suurin osa kuivashampoista jättää harmaan kalvon tummiin hiuksiin. Kuin olisi jauhoa laittanut päähänsä. Miten näiden kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten postauksessa kirjoitin, mulla on vaaleat hiukset ja siksi nuo valkoiset jauheetkin sopivat hiuksilleni hyvin. Samoin jokaisen postauksen suihkutettavan kuiviksen luvataan sopivan tummille hiuksille. Asia toki selviää parhaiten testaamalla - ehkä varmempi vaihtoehto tummille hiuksille ovat nuo suihkutettavat, mutta tiedän myös että tummahiuksiset käyttävät jauhemaisiakin kuivashampoita. :)

   Poista
 2. Fresh.hair on tosi hyvä, tykkään, koska tykkään just sellaisesta, ettei kuivashampoo tunnu hiuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Fresh.hairissa on tosi ihmeellinen ja hyvä koostumus. :)

   Poista
 3. Hyvä vertailu, kiitoksia! Näistä Maria Nilaa saa onneksi ihan kotikaupungin Emotionista :) ja Kevin Murphyäkin varmaan kampaamoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, toivottavasti oli varteenotettavia vinkkejä. :) Jep, Maria Nilaa myydään myös Emotionissa mutta ei tietääkseni noita pikkupurkkeja. Linkitinkin tähän esimerkkihintoja nettikaupoista, joista hankin kosmetiikkani useammin kuin kivijalkakaupoista. :) Kevin Murphyn kohdalle laittamastani ensimmäisestä linkistä tosiaan näkyykin jälleenmyyjä-kampaamot ja mainittu nettikauppa on myös samalla kampaamo. ;)

   Poista
 4. Hei tää oli tosi hyödyllinen postaus! Pitääpä tutustua näihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Vegaanisille kuivashampoille onkin aika paljon kysyntää. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^