Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Peittävämpi meikkipohja Laveralla: testissä meikki- ja kivipuuteri | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Peittävämpi meikkipohja Laveralla: testissä meikki- ja kivipuuteri

Viime aikoina olen tutustunut uudistuneisiin Laveran vegaanisiin meikkeihin astetta tarkemmin. Luonnonkosmetiikan meikkivoiteisiin liitetään usein kevyt peittävyys ja epämääräinen levittyvyys, mutta nämä tarinat tuntuvat enemmän jo urbaanilegendoilta. Laveran 2-in-one Compact Foundation-meikkivoide ja kivipuuteri loihtivat nimittäin yhdessä kuitenkin hyvinkin peittävän ja siistin lopputuloksen, ja toimivat kätevästi myös erikseen. Molemmat ovat lisäksi alle 20 euroa!

Tuotteet saatu pr-näytteenä, *mainoslinkki

Laveran 2-in-one Compact Foundation-meikkivoide ja kivipuuteri testissä


Laveran 2-in-one Compact Foundation-meikkipuuteri* ei itse asiassa ole "puuteri", vaan pikemminkin kiinteähkö meikkivoide joka on puuterimaisessa rasiassa. Kannen alla on vielä levitysvippa ja peili. Vaalein sävy Ivory onkin jo aika vaalea ja ei näytä liian tummalta ihollani hyvin häivytettynä, joskin sävy voi olla liian tumma aivan kaikista vaaleimmille ns. porcelain-sävyiselle iholle. Swatch-kuvassa sävyä on levitetty reilummin, kevyempi kerros sulautuu helpommin ihonsävylle.

Meikkivoiteen jälki on hyvin peittävä ja tuote onkin Laveran peittävin meikkipohjatuote. Tällä saa jo oikein hyvin piiloon näpyt, tummat silmänaluset ja värierot. Voidemainen koostumus levittyy helposti ihan sormin, eikä kinnaa juonteisiin tai huokosiin, kuten jotkut luonnonkosmetiikan voiteet voivat tehdä. Voiteen asettuminen onkin parempi kuin esimerkiksi ZAOn kiinteän meikkivoiteen kohdalla, eikä Laveran meikkipohja tarvitse asettuakseen primereita.

Peittävämpi luonnonkosmetiikan meikkivoide onkin aika harvinainen ja odotettu tuote, ja Laveran compact-meikkivoide onkin hyvä keskivahvan tai täyden peiton meikkipohja.  Tuote lupaa mattapintaa, mutta meikkipohja jää hennosti kuultamaan itselläni, eli viimeistelen jäljen mattapintaisemmaksi ja kestävämmäksi vielä ohuesti kivipuuterilla.



lavera compact foundation

Perinteiset kivipuuterit ovatkin aika harvinainen näky blogissani, sillä jauhemaiset mineraalimeikit ovat syrjäyttäneet pitkälti pressatut kiinnityspuuterit. Laveran kivipuuteri* sisältää myös mineraaleja (ja ihoa hoitavia kasviperäisiä aineita), vaikka onkin perinteisen puuterin näköinen. Tuotteen tunnistaa luonnonkosmetiikaksi laveramaisesta erottuvasta tuoksusta, mutta jälki on hyvää kuten tavanomaisessa puuterissa.

Laveran kivipuuterin peittävyys on kevyttä, sillä tuote on tarkoitettu meikkipohjien viimeistelyyn ja kiinnittämiseen. Jälki on alussa aika ns. puuterinen ja hyvin mattapintainen, mutta meikki"puuterin" kanssa kombo on toimiva sekaiholla. Vinkkinä kuivaihoisille myös se, että liian "puuterimaisen" meikkipohjan saa helposti kuultavammaksi kun suihkauttaa kasvoille meikin päälle kevyesti vaikkapa kasvovettä. Ilman kivipuuteria meikkipuuteri-meikkivoide tuskin kestäisi useita tunteja kasvoillani nätisti, sillä voide ei ole täysin mattapintainen.

Vaalein sävy eli myös Ivory 1 on myös todella vaalea, itse asiassa vaalein Laveralta tietämäni kasvomeikki. Tätä uskaltaakin sutia jo aivan vaaleimpien meikkivoidesävyjen käyttäjä huoletta. Kivipuuterin kanssa ei tule omaa vippaa, joten sivellin tai oma puuterisieni täytyy kaivaa varastosta.


lavera kivipuuteri

Vasemmalla meikkipuuteri, oikealla kivipuuteri, molemmat vaaleimmissa sävyissä (Ivory).





Kommentit

 1. Mä tykkään näistä molemmista hyvän hinta-laatusuhteen takia. Voisi ostaa taas joskus kunhan käyttää ensin entisiä pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit kommentin! Näissä on kyllä hyvä hinta-laatusuhde, meikkivoide on myös aika riittoisa juuri peittävyytensä takia. :)

   Poista
 2. Mä tykkään kivipuutereista, pitäisikin testata Laveran versiota, näyttää kivalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laveran kivipuuteri onkin aika lähellä "perinteisiä" kivipuutereita, mutta on toki plussana vielä luonnonkosmetiikkaa. :)

   Poista
 3. Mä aina välillä innostun kiinteistä mutta voidemaisista meikkivoiteista. Sleek-merkillä on vastaava tuote (Creme to powder), ja sävyvalikoima on tosi kattava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin aika pitkään miten tätä kokeilisi, mutta kiinteä mutta voidemainen onkin juuri sopiva ilmaisu! Kiitos myös vinkistä, joskin itse suosin mieluiten luonnonkosmetiikan meikkipohjia. :)

   Poista
 4. Mä ostin kauppareissulla ihan summassa tuon meikkipuuterin BellaPierren tilalle. Yleensä olen tykännyt kuivemmista, mutta tämä on ollut aika jees. Melko peittävä ja varmaan puuteroimalla saisi vielä kiinnittymään paremmin. Täytynee ehkä ostaa myös tuo puuteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Laveran "meikkipuuteri" on tosiaan ihan eri maata Bellapierren kanssa, mutta kiva kuulla että se toimii. :) Viimeistelijänä toimii mulla myös mineraalipuuteri.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^