Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä vegaaninen meikkisarja Emani | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä vegaaninen meikkisarja Emani

Emani-meikit saatu blogin kautta

Täysin vegaaninen meikkisarja Emani on vakituinen näky rapakon takaisissa cruelty free-kosmetiikan blogeissa, mutta onpahan sarja ollut jo tovin Suomessakin saatavilla. Petan cruelty free -sertifioitu sarja on pitkälti mineraalipohjainen, eivätkä tuotteet sisällä esim. parabeeneja, mineraaliöljyjä, nanopartikkeleita tai keinotekoisiä väriaineita. Varsinaisia luonnonkosmetiikan sertejä tuotteilla ei ole, mutta koostumuksissa on painotettu herkän ihon tarpeita.

Emani on suunnattu Suomessa etenkin ammattilaisten käyttöön, ja muutama verkkokauppa ja kauneushoitola-kosmetologi pitää sarjaa valikoimassaan.

Vegaaninen ammattimeikkisarja onkin vielä pieni harvinaisuus, joten Emani on vaihtoehto esimerkiksi juhlatilaisuuksien meikkiin.

Sain testiin maahantuojalta kasan Emanin värikosmetiikkaa aina huulikiillosta meikkipohjiin, joten tsekataan purkit pidemmittä puheitta! Sarjan valikoima on hyvin kaikenkattava kasvomeikkiin, ja repertuaarissa on tuotteita primereista erilaisiin meikkipohjiin ja silmämeikkiin.

emani mineraalimeikki

Emani mineraalimeikit testissä - ammattilaislaatua vegaanisena 


Setin huulituote on neutraalin meikin olenniasuuksia. Baby Lips-huulikiilto sisältää huulia kosteuttavia ja hoitavia kasviöljyjä, kuten risiiniä ja oliivia. Huulillani käytännössä täysin värittömänä näkyvä kiilto istuu ilman tahmaisuutta tai inhaa kerrostumista. Kiiltoefekti on myös kohtuullinen, joka on hyvä näin harvemmin huulikiiltoja käyttävälle. Tällaiset värittömät kiillot ovatkin niitä joita tulen käyttäneeksi, sillä pelkällä kiillolla uudenlaista eloa myös mattahuulipunan päälle. Tai siltänään hyvin nudeuskottavan huulimeikin.Emanin vahvuus on kuitenkin sen muhkea valikoima luomivärejä niin jauhemaisena, pressattuna kuin mosaiikki-hybridi-pannuissa.


Mosaiikkivärikosmetiikkaa on myös bronzereista ja poskipunista, ja setin ehdottomasti mielenkiintoisin tuote onkin Santorini-mosaiikkiväri. Lämpimän sävyinen väri on virallisesti poskipuna, mutta toimii todella kivasti myös luomilla. Mosaiikista saa irti myös kivasti erilaista väriä sivellintä eri tavalla pyörittelemällä. Emanin puristetuotteiden pigmentit ovat voimakkaat, ja poskipunana sävy onkin sen verran voimakas hyvin vaalealla iholla, että sävyä kannattaa annostella aluksi varoen. Hennosti valoa heijastava sävy on kuitenkin todella nätti ja omalaatuinen punarusehtava, ja tällä saa myös sitä kuuluisaa aurinkoista glow'ta kasvoille!

Kuvan luomiväri-duo Tantalizing on taas kiva setti neutraaleja sävyjä. Luomivärien koostumukset eivät ole varsinaisen kermaisia vaan  puuterimaisempia, joten sävyjä on hyvä annostella siveltimeen vähän kerrassaan varisemisen estämiseksi. Sävyt ovat hennosti hohtavia ja nättejä ja ns. hyvää peruslaatua, mutta toki tällaisella meikki-junkiella on jo muutama samankaltainen neutraali sävy valikoimassaan.

 Alla swatch vasemmalta oikealle: luomiväri-trio Tantalizing ja oikealla Santorini-mosaiikki:Emanin meikkipohjista tutustuin jauhemaisiin versioihin, jotka ovat passeleita etenkin seka- ja rasvoittuvalle iholle.  Crushed Foundation-meikkipohjat sisältävät mineraalien ohella mm. kasviuutteita, kuten kuusamaa ja rosmariinia, ja puuterimainen koostumus eroaakin normi-mineraalimeikeistä. Meikkipohjat ovat astetta kepeämpiä, hienojakoisempia "silkkisempiä" kuin puhtaat mineraalit, ja ne muistuttavat  viimeistelypuutereiden koostumuksia. Meikkipohjat käyttäytyvät muutoin aivan kuin hyvät mineraalimeikit: sulautuvat kasvoille mattapintaisesti ilman pakkelifiilistä.

Peittävyys on keskitason luokkaa, joskin esimerkiksi näpyt ja tummat silmänaluset vaativat vielä oman peiteaineensa. Testisävyistä Bisque on lähellä keskivaaleaa ihoa, kun taas Medium Beige on auttamatta liian tumma talvella. Pieni miinus pakkauksesta: ilman shifter-kantta puuterit pölisevät helpommin. Plussa napsahtaa tosin SPF 17-aurinkosuojasta!


Sokerina pohjalla on mosaiikkivärin ohella toinen setin tärppituote, nimittäin lyhytvartinen kabuki. Todella pehmoinen, sopivan tiheä ja riittävän taipuisa sivellin on ässätuote kunnolliseen mineraalien levitykseen. 

Emanin vegaaninen kabuki on  varmasti parhaimpia kabukeja joita olen testannut. Suti nappaa väriä jauhetta helposti sopivan määrän, ja "pyörittelee" sen kasvoille ketterästi. Kabuki kieliikin sen että Emanin tuotteita toden totta suunnataan myös ammattilaisille, sillä näin hyvin "rakennettuja" synteettisiä suteja ei joka sarjalla tule vastaan.


Emanin tuotteet jäävätkin mieleen laadukkaina meikkeinä, jos haluaa satsata muutamaan hyvään valintaan. Tosin nämä ovat taas makuasioita, mutta itse olisin kaivannut vielä hieman lisää sitä luksus-fiilistä pakkauksiin ja esim. luomivärien koostumuksiin tämänhintaiselle sarjalle. Testiin saatujen tuotteiden hinnat pyörivät 36 - 55 euron tietämissä.

Emanilla on useita jälleenmyyjiä ympäri Suomea Helsingistä Rovaniemelle, ja kaikki sarjan jälleenmyyjät näet Emanin kotisivuilta.

Onko Emani tuttu sarja? Mietteitä setin meikeistä? :)

 

Kommentit

 1. Apua miten nätti tuo Santorini on, muhun tosin vetoaa jo pelkkä nimikin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santorini on tosi nätti, ja mosaiikkikuvio vielä astetta hienompi. :) Ja kieltämättä nimi tuo mieleen auringon hehkua!

   Poista
 2. Olen hoitolassa päässyt tutustumaan Emaniin. Jäi ihan positiivinen mielikuva:) Luomivärit olivat ihan jees, mutta meikkipohja tosiaankin liian vähäpeittoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mielikuva jäi mullakin positiiviseksi, joskin sun kanssa menee kokemukset toisin, meikkipohjassa oli nimittäin hyvin peittoa mulle. :)

   Poista
 3. Ei ole tuttu, mutta laadukkaalle kabukille olisi tarvetta :D Tuo Santorini olisi kyllä ihan munkin sävyjä ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kabuki on vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta aika ässä! Santorini on onneksi monelle ihonsävylle sopiva. :)

   Poista
 4. Hassu sattuma, että juuri tänään katsoin Youtubesta videon, jossa hehkutettiin kyseisen merkin seerumia enkä siis ollut aikaisemmin kuullutkaan koko merkistä :D

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^