Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tuoksuvaa täydennystä vartalosuosikkeihin | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tuoksuvaa täydennystä vartalosuosikkeihin

Kosmetiikassa pihistelen mieluiten vartalotuotteiden kohdalla, joskin laadusta ja toimivuudesta en halua tinkiä. Pakkaukset, tuoksut ja koostumukset ovat kuitenkin tärkeä osa sitä, palaanko samojen tuotteiden pariin uudelleen. Yksi odotukset lunastava suosikkisarjani kroppatuotteissa on ehdottomasti  Deep Steep, jonka hyväntuoksuisia tuotteita napsin Organic Youn taannoisesta talvi-alesta. Sarjalla on muutama eri tuoksulinja, ja valikoin rosemary-mintin ja honeydew (kuusama) -spearmintin puteleita.Deep Steepin tuoksut ovat raikkaita tavalla joka ei ole synteettisen pistävä tai läpitunkeva, mutta ei myöskään luonnonkosmetiikkamaisen "yrttinen".  Deep Steepillä ei ole varsinaisesti luonnonkosmetiikan sertifikaatteja mutta ainesosat ovat hyvinkin luonnollisemman puoleisia. Kasvien uutteet ja kasviöljyt ovat pääosassa, ja esim. parabeeneja, väriaineita tai mineraaliöljyjä ei ole käytetty. Incit pääsee toki syynäämään purkin takaa tai nettikaupan tuotetiedoista myös. 

Jos esimerkiksi etsii kotimaassa myytäviä Leaping Bunny-sertifioitua, alle parinkympin hintaista luonnollista ja vieläpä vegaanista kosmetiikkaa vartalolle, vaihtoehtoja ei hirveän paljoa ole: näin äkkiseltään tulee mieleen lähinnä Urtekram ja astetta kivemman tuoksuinen Deep Steep. Ja markettien Erboristica, jonka tuoksumaailma ei ole minulle se viehättävin.Mutta ne putelit..! Mintun ja rosmariinin tuoksuinen vartalovoide on hyvin raikas, hieman vihreään kallellaan oleva tuoksu. Aromikas tuoksu jää mukavasti ilmaan ja miedosti iholle, ja tuotesarjan suihkugeelit ja voiteet toimivat varmasti hyvin kerrostaessa (vinkki itselleni ensi kertaa varten).

 Vartalovoiteiden koostumukset ovat myös passelit juurikin talveen, sillä ne ovat paksuhkoja mutta hyvin imeytyviä. Monen muun luonnollisemman kroppavoiteen tavoin näitä täytyy ns. hangata hetki iholle jotta imeytyminen olisi täydellistä, mutta sinne ne kyllä imeytyä humpsahtavat. Deep Steepillähän on myös vartalovoi-kokoelmaa, mutta niitä en ole testannut.


Honeydew-Spearmint on myös raikas ja minttuinen tuoksukombo, ja edellistä hieman vielä makeampi ja freesin sokerisempi. Deep Steepin tuoksumaailma onkin "sitä mitä etiketissä lukee", eli päätuoksut erottaa hyvin.

Kerroinkin jokin aika sitten sitruksen tuoksuisen vartalosuihkeeni viimein loppuneen, mutta selkeästi jäin vielä kaipaamaan tätä helppoa ja raikastavaa kroppasuihketta. Suihke toimii tuoksuvetenä ja kevyenä kosteuttajana, joskin vaatii talvella kaverikseen myös vartalovoiteen. Ekstra-raikkaan fiiliksen saa vielä jos säilyttää pulloa jääkaapissa! Tuote on alkoholiton joten se ei pärjää varsinaisena hajuvetenä, mutta freesinä hetken aikaa kestävänä vesituoksuna se kyllä toimii.
Deep Steepillä on Petan ja Leaping Bunnyn sertifikaatit ja suurin osa tuotteista on vegaanisia, kuten tämän hetken Suomen valikoiman vartalotuotteet puikkoja lukuun ottamatta. Joissain tuotteissa on hunajaa tai mehiläisvahaa. Sekä vartalovoiteiden että -tuoksujen hinnat ovat täysihintaisina 13,90 euroa. Sarjaa ei valitettavasti ole kovin laajalti myynnissä, mutta tuotteita on ainakin turkulaisen Organic Youn putiikissa ja muualle Suomeen toimittavassa nettikaupassa.


Kommentit

 1. Deep Steepin vartalovoit ovat ihania! Niitäkin saa pikkuisen enemmän hieroa ihoon, mutta ovat ne sen arvoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksen jakamisesta! Onkin aika helppo uskoa, että merkin vartalovoit ovat ihania. <3

   Poista
 2. Deep Steepin tuotteet tuoksuvat aivan ihanalta. Tykkään kaikista, mutta en kuorinnoista, harmi, että juuri kuorinnat jotka tuoksuvat ihanalta jättävät ihon liian rasvaisen oloiseksi ja pakko pestä suihkugeelillä perään. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään myös kuorinta-aineista mutta ne tosiaan jättävät öljyisen pinnan, eli jos ei tykkään öljysokeri-kuorinnasta niin ne eivät ole just paras valinta. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^