Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uutuuksia hiuksille: Faith in Nature Brave Botanicals | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uutuuksia hiuksille: Faith in Nature Brave Botanicals

Kun vanha tuttu luottokosmetiikkasarja lanseeraa uusia tuotteita, mielenkiintoni herää helposti. Viimeksi kiinnostusta on herättänyt englantilainen Faith in Nature, joka julkaisi viime vuonna uusia Brave Botanicals-hiustenhoitotuotteita. Sainkin mahdollisuuden testata linjan kukkaistuoksulla tehostettuja tuotteita, ja valitsin kuivia, värjättyjä ja vaurioituneita hiuksia varten kehitetyt Ruusu&Neroli-hoitoaineen ja shampoon.

Heti alkuun täytyy antaa iso plussa näistä uudistuneista pakkauksista. Piirretyt kuvat purkkien kyljissä ovat aika kivat! Kunpa loputkin sarjan purnukat päivittyisivät samaan freesiin kuosiin.

Tuotteet on saatu testiin. *Mainoslinkkejä.
faith in nature hiustuotteet

Luonnollista hoitoa hiuksille: Faith in Nature Brave Botanicals


 Faith in Nature tunnetaan pitkän linjan astetta luonnollisemman kosmetiikan valmistajana. Sarjalla ei ole virallisia luonnonkosmetiikan sertifikaatteja, mutta ainesosat pursuvat luonnonkosmetiikassa suosittuja, pitkälti kasviperäisiä aineita. Tuotteissa ei ole esim. parabeeneja, tiettyjä sulfaatteja tai synteettisiä väri- tai hajuaineita.

Suosin tosiaan eniten luonnonkosmetiikkaa mutta en tee sen syynäyksestä suurta numeroa, ja Faith in Naturen tuotteet ovatkin tunnettuja ekokosmetiikan käyttäjien keskuudessa.  Muutoin sertifikaateista Faith in Naturella on Leaping Bunny (eli on Animalian  kosmetiikkalistalla) sekä Vegan Societyn kukkalogot.Faith in Naturen uutuustuotteissa vaikuttavat toden totta damaskonruusu ja neroli, joiden kerrotaan huoltavan hiuksia yhdessä kosteuttavan arganöljyn kanssa. Tuotteiden kerrotaan sopivan etenkin erityiskosteutusta ja siloitusta kaipaavalle hiuslaadulle.

Usein hellävaraiset ja siloittavat shampoot eivät ole parhaita valintoja nopeasti rasvoittuvalle ja paksuhkolle hiuslaadulleni, mutta Faith in Naturen ruusu-neroli-shampoo onkin hyvä kandidaatti sarjassaan. Shampoo pesee hiukset yllättävän "takkuisiksi" (eli puhdistaa hiuksista rasvaa tehokkaasti) ja ilmaviksi. Pesuväli on pysynyt aivan normaalina, enkä ole huomannut nopeampaa rasvoittumista. Shampoo vaahtoaa todella hyvin, eikä valu sormien välistä levittäessä - eli koostumuskin on astetta paksumpi ja helpompi käyttää. Sekä shampoo että hoitoaine tuoksuvat muuten myös ihanilta - kylppäriin jää selkeästi ruusuntuoksua näiden jäljiltä!
Hoitoaine on sen sijaan enemmän kevyt  niin koostumukseltaan kuin hoitavuudeltaan. Hiukseni ovat normaalikuntoiset mutta toki pipokauden jäljiltä hieman pörröiset ja elottomat, joten siloittavat ja kosteuttavat hoitsikat ovat taas bongauksessa. Hoitoaineen koostumus muistuttaa esimerkiksi Ole Hyvän Hilla-hoitoaineen tuntua, sillä aine on aika juoksevaa. Reilunkokoinen annos kestää kuitenkin suositellun 1-5 minuutin vaikutusajan hiuksissa hyvin. Hiukset jäävät kyllä astetta kosteutummiksi ja siloittuvat myös hieman, mutta tulos on enemmän "hellävarainen" ja hiukseni vaativat vielä jätettävän kosteus/selvityssuihkeen hoitsikan jäljiltä.

Todella siloittavan ja korjaavan lopputuloksen kanssa hoitoainetta jättää valitettavasti hieman toivomisen varaa, eikä sitä voi verrata suoraan siloittaviin tavanomaisiin hoitoaineisiin.  Se kyllä selvittää ja ylläpitää kosteutta, mutta mikäli hiukseni olisivat aivan ns. hamppukunnossa, vaatisivat ne vielä tuhdimpaa hoitoa. Sen sijaan normaalikuntoisille hiuksille hoitis on ihan passeli ylläpitävänä hoitona, varsinkin jos ainetta malttaa pitää päässään lähemmäs sen 5 minuuttia. Brave Botanicals-tuotteet ovat aika uusia Suomessa, mutta bongasin näitä ainakin Ekolon verkkokaupasta, jossa molempien purkkien hinnat ovat 12,80 euroa. Osaa sarjan tuotteista on saatavilla myös Hyvinvoinnin Tavaratalossa.* 


Kommentit

 1. Merkin Suklaa-sarja on tuttu, ja se tuntui tarpeeksi hoitavalta. Ruusukuva on aika makea, tulee mieleen old skool-tatuoinnit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne suklaatuotteet on ainakin tosi hyvän tuoksuisia myös. :) Jep, sinäpä sen sanoit, ruusukuva on old school vielä ihan sopivalla tavalla. :D

   Poista
 2. Onpas kauniit uudet pakkaukset! Toivotaan, että ne vanhatkin pakkaukset saisivat uuden ilmeen kiireen vilkkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoihin verrattuna nämä pakkaukset ovat kyllä tosi nätit. Tällä hetkellä pakkausuudistus näköjään koskee vain näitä Brave Botanicals-tuotteita, mutta ehkäpä muutosta on ilmassa. :)

   Poista
 3. Ruusujen ystävään ruusupullot iskee niin, että jos kävelisin kaupassa näiden ohi haksahtaisin ostamaan. :D

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^