Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vartaloöljyä talvi-iholle | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vartaloöljyä talvi-iholle

Aurinkoisemmat päivät kertovat että kevättä kohti mennään, mutta maaliskuu ei toki tarkoita missään nimessä hyvästejä kylmälle ja kuivattavalle säälle ja purevalle tuulelle. Meitsin iho on sen verran vuodenaikojen mukana elävää sorttia, että ilman ihonhoitotuotteiden säätämistä vuodenaikojen mukaan iho kuivuisi vieläkin korpummaksi. Niinpä esimerkiksi vartaloöljyjen ottaminen osaksi kroppatuotteiden repertuaaria tuli kuin tilauksesta. Olen viime päivät boostannut vartalon kosteutusta Bottega Verden kahdella eri kasviperäisellä öljyllä: oliivilla eli Olivolla ja manteliöljyllä eli Mandorlella.


Tuotteet on saatu testiin.


Moni tykkää käyttää ihoöljyjä diy-periaatteella suoraan keittiön kaapeista, mutta omalla kohdallani keittiökaappien kosmetiikka on kokenut vähän inflaation. Ruokaöljyjen kohdalla koostumukset tuntuvat usein liian paksuilta ("ruokamaisilta") jotta ne olisivat miellyttäviä iholla, joten käännynkin suosiolla kropalle tarkoitettuihin öljyihin, sillä helpommin imeytyviä tuotteita tulee myös säännöllisesti käytettyä. 

Bottega Verden putelit eivät ole sertifoitua luonnonkosmetiikkaa, mutta etenkin manteliöljyn inci on kivan lyhyt: pelkkää manteliöljyä.  Olivo-öljyn oliiviöljy on taas luomulaatuista, ja koko putelin sisällön kerrotaan olevan 96 % luonnollista alkuperää. Öljyssä ei ole myöskään parabeeneja, mineraaliöljyjä tai väriaineita. Plussa myös harkitusta pakkauksesta: öljyt säilyvät tunnetusti parhaiten lasissa, valolta suojassa. Näitä myös suositellaan jääkaapissa säilytettäväksi säilyvyyden pidentämiseksi, joskin itse olen säilyttänyt puteleita vielä huoneenlämmössä (iiks, kylmää öljyä iholle...).Vartaloöljyjen käytön kanssa voi hyvin käyttää luovuutta, ja ne sopivat esimerkiksi niin vartalo- ja käsivoiteiden kanssa iholle siveltäväksi, ja olenpa kuullut myös joidenkin käyttävän öljyä sekoitettuna hoitoaineeseen. Bottega Verden öljyjen kerrotaan sopivan niin herkälle iholle kuin arvillekin kuin myös muun muassa kylpy- ja hierontakäyttöön. 

Itse olen aika konservatiivi kroppaöljyjen suhteen: käytän niitä vartalon iholle suihkun jälkeen.  Puhtaat vartaloöljyt sitovat hyvin kosteutta, ja parhaat kosteustehot saakin irti kun niitä käyttää kosteusvoiteen kanssa yhdessä.  Pelkkä öljy siltänään ei välttämättä siis riitä kuivaihoisen kosteutukseen. Etenkin kuivat sääret ovat hyötyneet pehmentävästä öljystä, joka imeytyy hiljakseltaan ilman ns. öljylähmää. Näistä  öljyistä jää iholle tavallista vartalovoidetta nahkeampi pinta, mutta koostumukset imeytyvät kuitenkin hiljakseltaan.


Suosikkini tästä kaksikosta on täysin tuoksuton manteliöljy, joka ei sekoitu muiden vartalotuotteiden tuoksuun. Osassa Bottega Verden tuotteissa on aika voimakkaat tuoksut, mutta oliiviöljyn kevyen bottegaverdemainen tuoksu on vielä sopiva tuoksunirsolle nenälleni. Itse oliivi muuten Olivossa neljäntenä ainesosissa: tuotteessa on ensin auringonkukkaöljyä, manteliöjyä ja rypsiä. Ja ainesosathan listataan kosmetiikkaan siten, että ensimmäisenä on se ainesosa jota on tuotteessa eniten.
Käytätkö vartaloöljyjä? :)


Kommentit

 1. Ihanat pullot, tulee jopa jotkin pienien firmojen laadukkaat oliiviöljypullot noista mieleen. Itse olen tosi huono käyttämään kropalle öljyjä, en vaan kestä sitä liukasta oloa, mikä niistä tuntuu jäävän. Tuote kyllä ikäänkuin imeytyy, mutta se ihon pinta on silti "liukas".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös näistä pulloista, jämptit eivätkä yhtään "halvan" oloisia. :) Itse käytän öljyjä lähinnä vaan iltaisin juurikin siksi, että ihon pinta on kuitenkin himpun verran liukkaampi kuin tavan kosteusvoiteen kansssa.

   Poista
 2. Ruoanlaittoon tarkoitettuja öljyjä ei tulisi mieleenkään käyttää, vaan ehdottomasti kosmetiikkaöljyt ovat niitä, joita käytän kaikessa ihonhoidossa. Arganöljyä käytän varmaan eniten vartalolle, koska se sopii niin moneen muuhunkin tarkoitukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samoilla linjoilla, ruokaöljyt ovat itselleni aika nou-nou vartalonhoidossa.:D Argan on myös tosi monikäyttöinen öljy <3

   Poista
 3. Mäkin jätän ruoanlaittoöljyt keittiöön, kookosöljystä olen joskus jotain hiusnaamioita tms. tehnyt, mutta tykkään kyllä että ihonhoidossa on sitten ne omat, ihonhoitoa varten hiotut koostumukset :) Manteliöljy on ihanaa käsille ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut joskus "kookosöljykausi" jolloin käytin sitä myös vähän kaikkeen, mutta nykyään en kyllä tarvitse ko.öljyä oikein mihinkään. :D Täytyypä kokeilla mantelia myös käsille!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^