Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bette Box Green - boksin täydeltä vegaanista kosmetiikkaa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bette Box Green - boksin täydeltä vegaanista kosmetiikkaa

*Mainoslinkki

Vegaaninen kosmetiikkaboksi ei ole mikään uusi juttu rapakon takana, mutta Suomeen sellaista on saatu odotella tähän kevääseen saakka. Bette Box julkaisi kokeiluluontoisen Bette Box Green -boksin*, joka sisältää vegaanista luonnollisemman puoleista kosmetiikkaa. Sain boksin testiin blogin kautta, joten tällä kertaa kurkataan ihonhoitopainotteinen lootan sisältö!

Bette Boxin tavalliset versiot eivät siis ole vegaanista kosmetiikkaa, vaan pelkästään tämä tänä keväänä myytävä Bette Box Green on vegaanille sopiva. Jos boksin halajaa itselleen, alkaa olla viimeiset hetket: boksia voi tilata toukokuun puoliväliin  saakka. Viimeiset boksit toimitetaan toukokuun lopussa. Vegaaniboksille ei ole kuulemma tulossa ainakaan tämän vuoden puolella jatkoa.


Osa on harmitellut sitä että Green boksin sisältö paljastetaan etukäteen. Tottahan tämä laskee ylläri-efektiä mutta toisaalta moni vegaani on myös erityisen tarkka siitä, mitä tuotteita miltäkin sarjalta kelpuuttaa hyllyynsä (boksin tuotteilla on eri sertifikaatteja ym.). Itse olisin ehkä mieluummin halunnut ylläriboksin mutta en nyt kovin pahastunut ennalta paljastetusta sisällöstä, varsinkin kun kyseessä on ensimmäinen kokeilu boksia. Bette Box Greenissä tuotteet voivat olla joko näytekokoisia tai täysikokoisia. Kahta tuotetta lukuunottamatta tuotteeni olivatkin näytekokoja (no, näitä meikki- ja ihonhoitosienistä ei oikein saakaan näytekokoisia).

Mitäs laatikosta paljastuikaan?


Paketissa on yhteensä kolme näytekokoista voidetta. Laveran Basis Sensitiv -käsivoide on sarjan bestsellereitä, ns. peruskäsivoide kuiville käsille. Voiteessa on mieto mutta laveramainen tuoksu ja se imeytyy tarpeeksi nopeasti myös läppärityöskentelyn välillä. Minulla on ehkä ollutkin joskus tämä käsivoide, tykkään. Vegan-kukkalogollisen 75 ml purkin hinta on 6,5 euroa.

Madaran Daily Defence Nokkonen -voide kuuluu taas yleisvoiteisiin. Monitoimivoiteen tyyppiset rasvat eivät ole sekaiholleni kasvovoiteina aivan parhaita, ja tämä ei imeydy ihan tarpeeksi nopeasti käsivoiteeksikaan. Miedontuoksuinen Ecocert-sertifioitu voide tulleekin käyttöön yövoiteeksi käsille tai jaloille. Täysikokoisen tuotteen hinta on 17,95 euroa.

Kreikkalainen semi-luonnonkosmetiikkasarja Korres on itseltäni jäänyt vielä pimentoon. Moni kehuu sarjan tuoksuja, ja Guava -vartalovoide on boksin kivoimman tuoksuinen tuote. Trooppisen tuoksuinen voide on enemmänkin vartalovoi, eli astetta tuhdimpaa tavaraa. Tuote imeytyy iholle ihan hyvin, mutta ei aivan sujahtamalla - eli jälleen yövoiteen tai kuivan ihon kropparasvan valinta. Toisaalta vegaanisia vartalovoita ei ole kovin paljoa markkinoilla, joten otan tämän paksumman rasvan ilolla vastaan. Korres on kieltäytynyt Kiinan markkinoilta eläinkokeiden vuoksi ja ei ole enää eläinkokeellisen yhtiön alaisena. Osa sarjan tuotteista on voiteen tavoin vegaanisia. 125 ml täysikokoista Korresin voidetta on 19,5 euroa.


Virolaisen pienehkön kosmetiikkavalmistaja Nurmen greippi-sokerikuorinta on paketin herkku. Sokeria, öljyä ja vaaleanpunaista savea sisältävä aine on vähän murustuvaa mutta kuorintateholtaan hyvää. Kirpsakan tuoksuinen kuorinta jättää iholle myös hieman öljyisen kosteutetun pinnan, josta kuivaihoinen tykkää (eli tuote toimii myös ns. suihkuvoiteena). Täysikokoisen hinta on 18,5 euroa.


Välineistä boksissa on Hyvän olon maailman "Beauty Blender" (12,6 e / 2 kpl) ja Konjac Sponge -sieni (9,8 e). Täytyy jälleen myöntää kuinka pihalla olen trendeistä, sillä en ole testannut ns. alkuperäistä Beauty Blenderiä ollenkaan ja levitän meikkivoiteet mieluummin sormin. Paketin meikkisientä voi käyttää kosteana tai kuivana, jauhemaiselle tai nestemäiselle meikille. Kyllähän tällä tuputtelee meikkivoiteen nätisti ja tasaisesti, mutta kostutettu sieni imaisee myös meikkiä itseensä jonkin verran. Syväpuhdistava Konjac Sponge -sieni on puolestaan se syy, miksi en juuri käytä muita kasvojenkuorinta-aineita. Valkoinen sieni on jokaiselle ihotyypille sopiva, ja itse en oikeastaan huomaa suurta eroa muihin konjakkisieniin: kasvojen iho pehmenee helposti tällä "ihmesienellä" kuoriessa.


Boksissa oli myös näytekokoisia tuotteita pikkupussukoissa: Korresin Wild Rose -kasvoöljyä Almond Blossom -kasvovoidetta sekaiholle, Madaran puhdistusmaitoa ja Ecocert-sarja Mossan BB -voidenäyte, jonka ainakin tiedän liian tummaksi iholleni. Olen myös hitsin huono käyttämään näitä pussukkanäytteitä muualla kuin lomilla, mutta esim. herkkäihoisellahan ne ovat hyvä tapa testata sopiiko jokin tuote iholle.Boksin tuomio? Kosmetiikkahamsterille boksi ei tuonut suuria ylläreitä, mutta ei oikeastaan yhtään varsinaista hutiakaan. Olisin itse toivonut boksiin esim. vegaanisia meikkejä, mutta tavallaan ihonhoidossa kohderyhmä on suurempi. 

Kenelle boksi sopii? Eniten sinulle, joka haluat tutustua arjen vegaanikosmetiikkaan hyvään hintaan (erikseen ostettuna tuotteiden tulisi olla hintavampia kuin boksin). Bette Box Greenin voi tilata täältä* vielä parin viikon ajan. Boksin normaalihinta on 19,9 euroa, mutta 30.4. saakka koodilla Kevät10 saa 10 % alennuksen Green Boxista.

Mitä mieltä kauneusbokseista? :) Kommentit

 1. Tuossa Korreksessa on formaldehydin vapauttajia niin ei edes ajatustasolla karsinogeeninen kosmetiikka kiinnosta. Muutenkin tavallisesta kosmetiikasta on käytössä enää eye liner, kaikki muu on luonnonkosmetiikkaa. Ja muutenkin mielestäni boxi näytti että on kasattu mistä sattuu, eikä niin että ensimmäinen tämän tyylinen boxi olisi oikeasti kiva. Kaiken lisäksi Facebookissa mainostettiin luonnonkosmetiikkana, niin meni heti maku koko jutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että en ole itse perehtynyt sataprosenttisesti näihin formaldehydin vapauttajiin (jotka yleistyvät sitä mukaa mitä enemmän parabeeneja vältetään), joille on kuitenkin asetettu sallitut rajat EU:ssa. On kyllä totta, että boksi ei ole Korresin osalta sertifoitua luonnonkosmetiikkaa ja voisin sen korjatakin tekstiin. :)

   Esimerkiksi kynsilakkaahan ei ole mahdollista valmistaa luonnonkosmetiikkana vaikka ne olisivat kuinka "free", joten teen itse kompromisseja tämän suhteen. Toki myös esim. alkoholi sisältää potentiaalisia karsinogeenejä, joten aika montaa elämän osa-aluetta täytyy näitä vältellessä viilata.

   Poista
 2. Musta on kiva, että bettebox on tuonut tällaisen rinnalla, tälläiselle on mun mielestä tarvetta ja kysyntää. En ole muuten katsonut tota Korresin FB-mainontaa, mutta mulle Korresilla nimenomaan korostettiin, että he eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta luonnollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös mun mielestä tämä boksi on hyvä, vaikka vähän pientä viilausta vailla. Mutta ekaksi kokeiluksi oikein jees. :)

   En kyllä ole itsekään huomannut että itse Korres kertoisi olevansa luonnonkosmetiikkaa. Ehkä Hanna sait tämän käsityksen Bette Boxin tms. mainonnasta?

   Poista
 3. Tilasin tämän boksin ja oon tosi iloinen siitä, että tällainen oli tarjolla. Toivottavasti saa tää boksi jatkoa ja jos ei niin onneksi on se Jolie boksi. Minäkin oisin mielelläni ottanut mukaan jotain meikkejäkin, mutta hyvä valikoima tuotteita siinä mielessä että kaikelle on käyttöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin on tosi hieno juttu, että on kehitelty nyt ensimmäinen vegaaninen boksi. Kaikkia ei voi sisällöllä aina miellyttää mutta ei boksi mikään huono ole. :) Jolie box on tosiaan luonnonkosmetiikkaa mutta sen kaikki tuotteet eivät ole ainesosiltaan vegaanisia.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^