Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Jane Iredalen Tantasia: hyväntuoksuinen ja vegaaninen itseruskettava | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Jane Iredalen Tantasia: hyväntuoksuinen ja vegaaninen itseruskettava

Saatu pr-tuote

Heti alkuun kosmetiikkabloggaajan kummallinen tunnustus: en ole oikeastaan koskaan käyttänyt itseruskettavia tuotteita. En ole tosin myöskään auringonottaja-tyyppiä, mutta pelko oranssista ja epäluonnollisen näköisestä jäljestä on aina saanut jättämään kokeilut minimiin.

 Ilokseni olen kuitenkin kumonnut muutamia ennakko-oletuksia itseruskettavista ja huomannut, että myös vegaanisia ja astetta luonnollisempia tuotteita on saatavilla. Niitä tulleekin blogiin vielä myöhemmin kevään mittaan, mutta aloitetaan erään suosikkisarjan purnukalla. Jane Iredalen Tantasia on nimittäin nappivalinta luonnolliselle, asteittain päivettyvälle ja vieläpä hyväntuoksuiselle purkkirusketukselle.

Lukuvinkki: vegaanisten aurinkosuojien ja itseruskettavien lista

jane iredale itseruskettava

Jane Iredale Tantasia - hyväntuoksuinen itseruskettava


Tantasia ei ole varsinaista luonnonkosmetiikkaa, joskin itse luotan Janen ainesosapolitiikkaan. Vaikuttavana aineena on Tantasiassakin itseruskettavista tuttu DHA, tuote ei sisällä parabeeneja tai esim. nano-ainesosia ja dimethicone on hiekkaperäistä.  Sitrusuutteet tuovat puolestaan ripauksen hyvää tuoksua. Aromi ei ole nenääni laisinkaan voimakas, mutta siitä erottaa pienen metallisen vivahteen, joka ei kuitenkaan tuoksu enää iholta. Moni karttaakin perinteisiä itseruskettavia niiden voimakkaan tuoksun vuoksi, jota ei tässä niin huomaa.

Tantasian käyttö on suhteellisen helppoa myös tällaisen laiskemmankin kikkailijan näkökulmasta. Käsiteltävä alue on hyvä kuoria ja tarvittaessa kosteuttaa kevyesti ennen levitystä. Voidetta levitetään pieninä "pisaroina" jonka jälkeen ne hierotaan tasaisesti hieroen iholle, ja vaatteet voi pukea noin vartin päästä. Tantasia ei ole jättänyt tahmaisuutta tai värjännyt esim. lakanoita, ja voidemainen koostumus imeytyi myös kuivahkolle kropan iholle hyvin. Tosin jos levität voidetta käsin, varaudu käsien pieniin värjäymiin ellet ehdi pestä ainetta heti pois. Itse levitän ainetta myös esim. vanulapuilla, sillä väri tarttuu hanakasti muutoin sormiin.Entä itseruskettavan lopputulos? Erottuva mutta luonnollinen, ja helposti säädeltävissä myös vain sävyttäväksi käsittelyksi. Levitin Tantasiaa lähinnä säärille, kasvoille ja testimielessä myös kädelle, jotta eron huomaisi kuvista selkeiten. Ihonsävyni on tosiaan hyvinkin kalpea näin talven jäljiltä, ja etsin pikemminkin astetta päivettyneemmän oloista kuin räikeän "ruskettunutta" lopputulosta.

 Voiteen tehoa ja tummuusastetta voi myös hyvin asteittaa ja tummentaa sen levityskertojen mukaan. Väri kehittyy noin 2-3 päivässä ihonsävylle mukautuvammaksi, joskin heti levityksen jälkeenkään tulos oli jo aika hyvin mätsäävä. Itseruskettavaa onkin hyvä lähteä testaamaan pienemmällä määrällä, sillä pigmenttiä tässä voiteessa myös riittää. Kasvojen peilikuva hämmästyttikin ensimmäisen levityksen jälkeen, mutta sävy tasaantuu fiksusti, ja myös haalistuu usein pestäviltä kasvoilta hivenen nopeammin.

Summaten: itseruskettavan käyttö ei tämän testauksen myötä kyllä vaikuta yhtään hullummalta, sillä liian suurta kontrastia tai hankalaa koostumusta ei tarvinnut pelätä. Ja lopputuloskin on vähemmän kalkkilaivan kapteeni.Testikuvassa käsivarren kalvakalle iholle sävy ei ole ehtinyt kehittyä aivan kolmea vuorokautta, mutta eron huomaa kyllä kyynärtaivetta kohden mentäessä. Voidetta on annosteltu aika hintsusti ohuehko kerros. Ja kyllä, tasasin ihon sävyeroja  sitten myöhemmin kuvan oton jälkeen. ;)


Jane Iredale on ammattilaiskosmetiikan sarja, jota myydään lähinnä kosmetologi-hoitoloissa. Kaikki jälleenmyyjät Suomessa näet Jane Iredalen verkkosivuilta.  Tuote on toki markettituotteita hintavampi, mutta itse nostan plussaksi sen että se toimii koko kropalla ja on myös riittoisa. Tantasia on muuten myös harvoja Leaping Bunny-sertifikaatilla (eli löytyy Animalian eläinkokeettomalta listalta) varustettuja itseruskettavia.


Käytätkö itseruskettavaa?

* * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 


Kommentit

  1. Käytän lähinnä keväällä. Iredale on yksi lemppareitani Korsin kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseruskettavat ovatkin juuri kevään juttu. :) Kiva kuulla, että myös muut tykkäävät tästä Janen tuotteesta!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^