Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaanin itseruskettavat osa 2: Lavera | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaanin itseruskettavat osa 2: Lavera

Laveran itseruskettavat saatu, *mainoslinkki

Kalenteri ottaa aimo harppauksia kohti kesää, vaikka sää onkin vielä hyvin suomimaista. Mutta lisääntyvä auringonvalo meinaa myös päivettyneemmän hipiän metsästystä, joten tällä kertaa on luvassa jälleen vegaanisten itseruskettavien ihmettelyä.

Laveralla on sekä kasvoille* että vartalolle tarkoitetut versiot itseruskettavista, jotka kuuluvat jälleen pieniin harvinaisuuksiin ollessaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Laveran aurinkotuotteet ovat ilmeisesti uudistuneet vähintäänkin iloisen väristen pakkausten kohdalla, ja sarjalla on myös vegaanille sopivista aurinkotuotteista SPF 20 -aurinkosuojasuihke, after sun-voide ja SPF 10 -huulirasva.

Edit 2020: Lavera uudisti aurinkosuojien ja itseruskettavien valikoimaansa, ja uudet tuotteet näet nhs.fi, maahantuojan verkkokaupasta.


Lue myös: Parhaat vegaaniset itseruskettavat

lavera luonnonkosmetiikka itseruskettava

 Laveran itseruskettavat kasvoille ja vartalolle


Laveran itseruskettavat tekevät tehtävänsä tasaisena ja astettaisena ruskettajana. Vaalea hipiäni ei kaipaa kovin ronskia lähtöä kesään, ja Laveran putelit eivät teekän oranssia tai liian voimakasta lopputulosta heti alkuunsa.

Vartalolle tarkoitettu voide on astetta voimakkaampi kuin kasvojen voide. Säärissä näkyi erottuva päivetys heti ensimmäisellä levityskerralla, kun taas kasvojen voide loihti pienen päivetyksen sen jälkeen, kun olin käyttänyt  voidetta kahdesti yötä vasten.

Rusketus kehittyy noin viidessä tunnissa ohjeiden mukaan. Luonnollisesti levityskertoja ja -määrää lisäämällä Laveran purkeista saa "tehoja" irti myös lisää.

Laveran itseruskettavien koostumukset ovat hyvin ihovoidemaisia: vartalolle tarkoitettu on kuin kropparasva ja kasvojen itseruskettava täyteläinen kasvovoide. Voiteita täytyy tosin hieroa huolellisesti iholle, jotta ne imeytyvät nopeammin ja tasaisesti.

Tosin iholle jäävä tuntu ei ole juuri "minkäänlainen", ja kuiva kropan iho imeekin voiteen helposti. Voiteiden valkoinen väri tuo pienen haasteen itseruskettava-alokkaalle, sillä levitysvaiheessa ei hoksaa niin helposti, mihin ainetta on jo levittänyt (t. nimimerkki jalkapannan näköinen rusketusraja nilkassa ;)).Laveran itseruskettavien tehoaineena on niin ikään DHA, luonnollinen sokeriperäinen ainesosa. Tuotteissa onkin laveramaisen melko voimakkaan tuoksun ja itseruskettavan kombo, jokseenkin mausteinen, mutta ei mitenkään paha. Itse joko totun tuoksuun tai sitten se vain haihtuu muutaman tunnin myötä, sillä en huomaa näissä puteleissa mitään usein harmiteltua pitkään jäävää tuoksua. 

Itseruskettavat saattavat värjätä vaatteita ja kankaita, joten levityksen jälkeen olisi hyvä välttää kovin piukkoja pukineita. Esimerkiksi pitkähihaiset lökövaatteet ovat jees muutaman tunnin ajan levityksen jälkeen. Eli näin hötkyilevänä tyyppinä itseruskettavien käyttö menee myös pienestä meditaatiosta. Laveran purkkiruskettajat ajavat kyllä asiansa, mutta esimerkiksi aiemmin testaamaani Jane Iredalen ruskettavaan verrattuna koostumukset eivät ole aivan niin hiottuja. Mutta ehdottoman käyttökelpoisia kyllä, ja onhan Lavera myös melkoisen lompakkoystävällinen merkki!

Laveraa on ns. vähän kaikkialla jo myynnissä isoja marketteja myöten, mutta näitä uusia itseruskettavia en vielä bongannut esim. Sokokseltakaan. Kuitenkin esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalossa kasvojen itseruskettavan* hinta on täysihintaisena 12,80 ja vartalon itseruskettavan  19,50 euroa.


* * *
Seuraa blogia
Facebookissa
Instagramissa
Bloglovinissa 


Kommentit

 1. Laveralla olen törmännyt vasta yhteen tuotteeseen jossa ei ole linaloolia ja limonenea joille olen allerginen, joten viime vuonna kun käytin itseruskettavaa, se oli Biosoliksen. Vegaanisuudesta en kyllä mene vannomaan kun en tutkinut. Hyvä kyllä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo allergia varmasti rajoittaa aika paljon, ko. aineita on niin monissa tuotteissa. Itse asiassa Biosoliksen itseruskettava vartalolle on vegaaninen, sarjan epävegaaniset tuotteet ovat after sun ja face cream. :)

   Poista
 2. Jotenkin en ole koskaan edes ajatellut käyttäväni itseruskettavia, mutta tänä keväänä saatan jopa tehdä poikkeuksen. Rusketun kyllä helposti ja se rusketus myös kestää pitkälle seuraavaan vuoteen, mutta ongelmana onkin se ettei viime vuosina ole ollut mahdollisuutta maata rannalla ja olen kalpea vuoden ympäri, yhh. Onko sinulta tulossa vielä lisää postauksia itseruskettavista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseruskettavat säästävät kyllä hyvin aikaa, itse en myöskään innostu rannalla köllöttelystä (jep, olen vähän outo). Ja liiallinen aurinko ei toki olekaan iholle hyväksi. :)

   Ainakin yritys on kova saada vielä lisää itseruskettavien arvioita blogiin! Tosin tarkkaa aikataulua en osaa niistä vielä sanoa. Mutta jos ja kun etsit luonnonkosmetiikan vegaanisia itseruskettavia, myös esim. Eco By Sonyalla ja Evolvella on sellaisia. :)

   Poista
 3. Mä olen jo parin viikon ajan miettinyt itseruskettavien kaivamista esille, mutta huomasin, että mun lemppari on loppu ja tilasin sitä lisää, joten sitä odotellessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisääntynyt aurinko selvästi houkuttelee itseruskettavien pariin. :D

   Poista
 4. Itseruskettavat ei oo mua varten, mutta tää uus fontti on kiva. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat blogin fonttia, se on tosiaan vähän nyt vaihtunut (jo kommenttisikin jälkeen). :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^