Algamaris & vegaaniset aurinkovoiteet

                                                                                                     Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Hyvien aurinkovoiteiden etsiminen on ollut lähes jokakeväinen pieni haaste siirryttyäni vegaanikosmetiikkaan. Moni varmasti tietääkin, kuinka usein niitä liian paksuja, liian tuoksuvia tai ihon valkoiseksi jättäviä aurinkosuojia tulikaan oikeasti käytettyä.... Onneksi kehitys on kehittynyt siihen asti, että toimivia tuotteita voi valikoida vegaanisena ja luonnonkosmetiikasta. Yksi lupaavista uusista sarjoista on luonnonkosmetiikkasarja Algamaris, jonka aurinkotuotteissa on korkeat suojakertoimet ja helposti levittyvät koostumukset.

Ecocert-sertifioidun sarjan tuotteet ovat lähes sataprosenttisesti luonnollisista ainesosista koottuja. Sarja ei myy eläinkoevaatimusten vuoksi manner-Kiinaan ja tuotteet sopivat vegaaneille lukuunottamatta aurinkovoide-stickiä ja kahta Meteologic-kosteusvoidetta.

Sarjan tuotteissa käytetään luonnollisesti fysikaalista mineraalipohjaista aurinkosuojaa. Voiteissa on sekä UVA että UVB-säteiltä suojaava koostumus. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojien teho perustuu tosiaan siihen, että ne ikään kuin heijastavat säteilyä iholta pois, eivätkä imeydy ihoon kemiallisten ("synteettisten") tavoin. Algamaris-aurinkosuojat ovat lisäksi vedenkestäviä.


Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ja hyvä levittyvyys eivät aina sovi samaan lauseeseen, mutta Algamariksen voiteiden kohdalla ei tarvitse jännittää ihon valkoiseksi jättäviä rantuja tai lähmäistä koostumusta. Tuotteiden perusväri on kyllä valkoinen, mutta niitä ei tarvitse hieroa iholle kovinkaan ihmeellisesti ennen kuin väri sulautuu omaan ihoon.

Spray-mallinen SPF30 aurinkosuoja on jännästi voidetuubimainen mutta silti spray, ei siis mikään aerosol. Sprayta kannattaa suihkia hyvin läheltä ihoa muutaman sentin päästä, jotta suihkeen saa kohdistettua hyvin iholle. Tämä on testituotteista selkeästi ohuin koostumukseltaan, lähes maitomainen. Jos siis etsit todella ohutta luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa joka tasoittuu iholle superhelposti, tässäpä on hyvä kandidaatti. Esimerkiksi House of Organic -verkkokaupassa 125 millin  SPF 30-sprayn hinta on 26,90 euroa.

Jos Algamariksen tuotteista pitäisi valita yksi autiolle saarelle, ottaisin SPF 30-kertoimen pumppupullovoiteen. Spray on toki myös kiva, mutta pumppullo on meitsille helpompi käyttää ja tämä toimii paremmin myös kasvojen iholla. Oma ihoni kiiltelee ja rasvoittuu helpommin kesää kohti, mutta tämä voide ei ole liian paksu kasvovoide-aurinkosuoja-meikkivoide-kombossakaan. Voide tasoittuu kasvoille hyvin, mutta ei ole aivan maitomaisen ohut kuten spray. Aution saaren voiteen saa kotiin 24,90 eurolla.

Näissä tuotteissa on muuten tosi jännä ja kermainen tuoksu, ehkä kookoksinen? Joka tapauksessa kaukana marketin perus-aurinkovoiteista, joiden tuoksuja olen kammonnut.


Algamariksen valikoimassa on myös kasvoille tarkoitettuja pienempiä aurinkovoidepurkkeja. SPF 50 -kasvovoide valikoitui testiin sen harvinaisen korkean suojakertoimen vuoksi, josta ei ole ainakaan mitään haittaa vaaleaihoisella. Itse asiassa kosmetologini suositteleekin vähintään SPF 30-voidetta kasvoille kesäaikaan. Plussaa siis riittävästä kertoimesta, joskin koostumus ei ole aivan yhtä täydellinen kuin edellä mainitussa kasvojen ja kropan voiteessa.  Tämä kasvovoide kyllä tasoittuu iholle ilman hohtavaa valkoisuutta, mutta astetta verkkaisemmin. Algamarisin kaikki voiteet ovat hyvin kosteusvoidemaisia, ja myös SPF 50 toimii hyvin meikin alla. 50-kertoiminen voide on 23,90 euroa ja vinkkinä vielä että  toinen kasvovoide, SPF 30 -kertoiminen on hinnaltaan 21,9 euroa.

Sarjan uutuutena on lanseerattu sävyttävä kasvovoide, jossa on SPF 30 kerroin. Speksit ovat juuri passelit kesää ajatellen: kevyesti peittävä, iholle silkkisesti levittyvä ja miedon tuoksuinen. Tarpeeksi kevyt myös sekaiholle, mutta ei kuitenkaan kiristelevä. Siksi onkin harmi että kahdesta sävystä vaaleampi, Claire-sävyn voide on astetta liian tumma iholleni, jotta se asettuisi tällä hetkellä ilman meikkivoiderajoja. Hööh... Hipiäni on lähes aina sarjasta riippumatta vaaleimman tai toisiksi vaaleimman meikkivoiteen sävyinen. Tämä Algamaris toimii varmasti "kolmannesta" sävystä eteenpäin paremmin. Meikkivoide-aurinkosuojan hinta on 21,90 euroa.Vegaaniset suojakertoimelliset huulivoiteet ovat vähän kissojen ja koirien kanssa haettavia, joten Algamariksen SPF 30 huulivoide on tervetullut uutuus. En muuten tiedäkäään toista yhtä korkeakertoimista vegaanista luonnonkosmetiikan huulivoidetta, esim. Hurrawissa on SPF 15. 

Huulivoiteen koostumus ei ole järin paksua, mutta se on toinen testisetin tuotteista SPF 50-kasvovoiteen kanssa, jonka vaalean sävyn tasoittumista huulille saa hetken aikaa odotella. Tästä jääkin hennon vaalea sävy huulille ja en itse käyttäisi tätä esim. huulimeikin alla. Pikku purnukka menee kuitenkin ehdottomasti jatkoon ulkoillessa, sillä ei kiitos huulten rohtumiselle auringossa. Huulivoiteen hinta on 10,90 euroa.
Algamaris-kokemukset in short: hyvät koostumukset ja kertoimet, ei yhtään varsinaista hutia joukossa, vaikka osa tuotteista miellytti toisia enemmän.  


Joko sinulla on aurinkovoiteet plakkarissa? :)


Tuotteet on saatu testiin. 

5 kommenttia

 1. Viikonloppuna unohtui aurinkovoide kotiin, vaikka tarve olisi ollut. Meillä taitaa olla muutamaakin eri aurinkovoidetta, mutta pakko myöntää että olen maailman laiskin käyttäjä niille ellei tule mentyä ihan rannalle. Huulia varsinkin tulee laiminlyötyä todella helposti kesällä ja varmasti tuo Algamariksen huulivoide voisi olla hyvä vaihtoehto. :) Merkki onkin minulle uusi ja täytyy painaa nimi muistiin, jos jossakin vaiheessa (toivottavasti tänä kesänä) loppuisi nuo vanhat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen taas hyvinkin tunnollinen aurinkovoiteilija, jos siis löytyy sopiva ja ei-lähmäinen voide (kuten Algamaris). Kiva jos vinkeistä oli apua! Ja tsemppiä aurinkovoiteiden kulutukseen. ;)

   Poista
 2. Hei! Miten suosittelisit poistamaan aurinkovoiteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tarkoitatko, jos sitä jää iholle vielä ns. voiteena eikä lähde tavan vesipesulla pois? Olen käyttänyt joskus rouheaa kuorintaa, pesukukkaa / kinnasta, vähän enemmän "jynssäystä" iholle... Olikohan tästä apua? :)

   Poista
 3. Hei! Kiitos kommentista! Luin ,että Algamariksen voide pitäisi puhdistaa koostumuksensa vuoksi huolellisesti pois iholta (taisi viitata mineraaleihin). Suositus oli pesukinnas ja öljy+toinen putsari, joten aloin epäilen omaa tapaani. Olen käyttänyt hamppulappua ja kasvosaippuaa puhdistukseen,mutta se ei ehkä sovellu talvioloihin. Kommentistasi oli kyllä apua =)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^