Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Arkikosmetiikan sankarit: Ekovistan sheavoi & jojobaöljy | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Arkikosmetiikan sankarit: Ekovistan sheavoi & jojobaöljy

Kylppärikaapin monikäyttöiset tuotteet kuluvat hyvällä tahdilla myös kosmetiikkahamsterin käytössä. Öljypurkit vaikuttavat ensi alkuun ehkä hieman vaatimattomilta, mutta luonnolliset kosteuttajat ovat kuivan ja ärtyvän ihon monikäyttöisiä kavereita. Minulta onkin mennyt ihan ohi, että kotimaisella Ekovistalla on valikoimassaan liuta laadukkaita luonnonkosmetiikan "multiöljyjä".

Testissäni on pyörinyt lasipullollinen jojobaöljyä ja purnukka sheavoita. Karite- eli sheavoi on voipuun pähkinästä saatava paksu voide, jota käytetään kosmetiikassa hyvin paljon. Sheavoi on pelkiltään superhyvä täsmäkosteuttaja koko vartalolle, etenkin kuivalle ja herkälle iholle. Paksuhko voide sopii etenkin kuiville kantapäille, kyynärpäille ja jopa huulille ja hiuslatvoihin. Ja koko perheelle, myös lasten iholle.


Tuotteet on saatu blogin kautta.


Ekovistan Pure-linjan Nilotica-sheavoita on kehuttu monessa blogissa ja ties missä muuallakin. Ja niin jatkan minäkin hehkutusta: tämä on rehellisesti paras sheavoi jota olen käyttänyt! Voiteen erikoisuus on sen epätavallisen hyvä levittyvyys, jopa silkkimäinen pehmeys.

Ainesosana tässä on pelkkä sheavoi, eli tarkemmin harvinaisempi Pohjois-Ugandasta saatava nilotica-lajike. Toki pelkkä sheavoi on myös hurjan ravinteikas etenkin kuivalle iholle, sillä kosteutuksen  ohella siinä on mm. rasvahappoja ja A, E, F ja K-vitskuja. 

Yleensä sheavoit ovat niin paksuja vahamaisia voiteita, joita täytyy kaapia purkista ja lämmitellä käsien välissä ennen levitystä, jotta voiteesta saa pehmeästi levittyvää. Käytän toki itse sheavoita myös "jankkiversiona", mutta  ihmettelen, miksi tuotetta ei ole kehitelty notkeammaksi. Tämä pehmeä Ekovistan sheavoi on nimittäin noin tuhat kertaa mukavampi ja helpompi käyttää. 

Nilotica-sheavoin koostumus on toden totta niin pehmeä, että sitä voi levittää aivan yhtä hyvin kuin vartalovoidetta. Voide on hieman rakeista, mutta se sulaa iholle hyvin.

Tuntuma on kuitenkin normaalia vartalovoidetta paksumpi enkä itse käyttäisi tätä heti ennen vaatteiden pukemista tai turhan paksuna kasvovoiteena sekaiholle. Mutta ässä pienissä määrin korppukantapäille ja kyynärpäille! Esimerkiksi Biodellyssa Nilotica-karitevoi on 16,90 euroa ja Greenlipsissa 16,95 euroa. 

Jojobaöljy on myös tuttu monesta kosmetiikkapurkin kyljestä. Pelkkä jojobaöljy on multituote myös koko vartalolle ja monelle ihotyypille. Sheavoihin verraten se on paljon juoksevampaa ja sopii helpommin esim. kasvoille laajoille ihoalueille ja osaksi omia voidesekoituksia. Jojobaöljyn kerrotaan olevan sopiva niin kuivalle hipiälle kuin antibakteerisena akneiholle sitä tukkimatta. Jojoban tehokkuus piilee myös kosteutuksessa ja hoitavuudessa: voiteessa on myös liuta ihoa hyödyttäviä vitamiineja (mm. E:tä) ja mineraaleja.

Kun etsin lisää kosteutustehoja kasvo- ja vartalovoiteisiini, lisään niihin muutaman tipan jojobaa. Öljy ei ole mitään jankkia, mutta käytän sitä vain yötä  vasten että ei tarvitse odotella ennen meikkaamista tai vaatteiden pukemista. Oikeastaan jojobaa voikin käyttää hyvin mielikuvituksellisesti, sillä moni lisää sitä myös hoitoaineisiin. Täytyy myöntää että en ole uskaltanut kokeilla öljyjä hiusten latvoille saati päänahalle, sillä öljyisyyden poispesu hiuksista on todella huolellinen prosessi. Ekovistan tuotteilla on Ecocert-sertifikaatti ja tämä jojobaöljy tulee Perun viljelyksiltä. Molemmissa tuotteissa on mieto ja maanläheinen tuoksu. Esimerkiksi Biodellyssa Ekovistan jojobaöljy on 20,90 euroa.

Käytätkö öljyjä ihonhoidossa? :) 
Ps. Blogissa on luvassa piakkoin blogisynttäriviikko. Luvassa on arvontoja, stay tuned!

Kommentit

 1. Todellakin käytän öljyjä ihonhoidossa ;) Vielä muutama vuosi sitten ne ei innostaneet ollenkaan, mutta nykyään voisi sanoa, että olen vähän jopa hurahtanut öljyihin. Ne on niin kasvoilla kuin vartalollakin aivan ihania. Iho pysyy niin pehmeänä! Tuo Ekovistan Sheavoi on muuten houkuttanut mua jo pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sama tarina: pelkät öljyt eivät kiinnostaneet juuri yhtään moneen vuoteen. Ehkä nyt "vanhetessa" iho kuivuu sen verran että on öljymyönteisempi. :'D

   Poista
 2. Mua on pitkään kiinnostanut kokeilla jojobaöljyä, koska sitä kuvataan ihon oman rasvan kaltaiseksi eli se voisi hillitä ihon kiiltoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jojoba on kyllä ihmeaine. Öljystä tulee usein vielä virheellisesti ensimmäisenä mieleen jokin ihoa tukkiva aine, mutta ei suinkaan. :)

   Poista
 3. Jojobaa en olekaan vielä kokeillut, vaikka paljon muita öljyjä meiltä löytyy! Tuo nilotica-sheavoi oli kyllä oma suosikkini ikinä, niin pehmeää ja imeytyikin todella nopeasti :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^