Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Päivittynyt Ecotools - kasvoharjasta eko-meikkisieniin | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Päivittynyt Ecotools - kasvoharjasta eko-meikkisieniin

Tuotteet on saatu blogin kautta. *Mainoslinkki.

Ecotools on noussut viime vuosina yhdeksi suosituimmista synteettisiä meikkisiveltimiä ja -välineitä valmistavista merkeistä. Ja ei pelkästään vegaanipiireissä, vaan suosittuja bambuvartisia suteja näkyy myös ammaattimeikkaajien pakeissa. 

Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä Ecotools juhlii lanseeraamalla uusia tuotteita ja uudistamalla ulkoasuaan astetta raikkaammaksi (vaikka entinenkin oli ihan mukava). Olen viime päivät testannut sarjan uusia ekompia meikkisieniä, kasvoharjaa ja jo aiemmin lanseerattua sivellinshampoota. Ecotoolsin hinta-laatusuhde on näiden uutuuksienkin kohdalla oikein passeli, ja tuotteita saa viimestään touko-kesäkuun vaihteessa esimerkiksi Sokoksilta.Päivittynyt Ecotools - kasvoharjasta ekologisiin meikkisieniin

Kaikki Ecotoolsin tuotteet ovat vegaanille sopivia eli eivät sisällä eläinkarvaa, ja tuotteissa käytetään paljon uusiutuvaa bambua, kierrätettyä muovia ja alumiinia.  Uudet kasvomeikille tarkoitetut Perfecting Blender Duo -sienet ovat vieläpä maailman ensimmäiset 70% kasviperäisestä materiaalista valmistetut meikkisienet!

Ecotoolsin Perfecting Blender -pakkauksessa on kaksi vihreää sientä, jotka toimivat tutun blender-meikkisienen tapaan. Sieniä voi käyttää kosteana tai kuivana, nestemäiselle tai jauhemaiselle (mineraali)meikille. Isompi vihreä sieni on hieman joustavampi kuin pienempi, ja se on sopivampi esim. meikkivoiteelle isommalle ihoalueelle. Pienempi vaaleanvihreä sieni on puolestaan enemmän esim. peiteaineen levitykseen ja tarkoille ihoalueille tarkoitettu, mutta näitäkin sääntöjä voi hyvin sovitella. Sienten kulmikas toinen pää on pätevä tarkkuutta vaativille pienille alueille (kuten nenänpielille) meikkiä levittäessä.

Kostealla meikkisienellä voidemainen meikkipohja levittyy tasaisesti ja nätisti, joskin hieman vähemmän peittävänä kuin kuivalla sienellä. Eli tässäkin on vähän makuasioita, millaisen lopputuloksen haluaa. Tosin mineraalimeikin kanssa asia näyttää toimivan päinvastoin: hieman kostella sienellä tuputeltuna mineraalimeikki asettuu kasvoille hyvinkin peittävänä.  Moni kuivaihoinen on myös saanut mineraalimeikin levitykseen jelppiä juurikin kosteutetun sienen avulla. 

Olen pitkään laiskotellut blender-meikkisienten käytössä, mutta mineraalien kohdalla tuli pieni ahaa-elämys. Levitän mineraalit joka tapauksessa jonkinlaisella välineellä, ja pienet vihreät meikkisienet ovat aika päteviä tähän hommaan! Meikkivoide menee silti useimmiten ihan sormien kautta kasvoille, joskin pienempi sieni on hyvä väline peiteaineelle silmien alle. 

Meikkisienien hinta on Sokoksella 10,32 e tällä hetkellä tarjouksessa (normaalisti 12,9 euroa), eli huomattavasti "alkuperäistä" Beauty Blenderiä edullisempi setti.

ecotools meikkisieni

Kasvoharja on myös itselleni konseptina uusi, joskin juuri tällaiset putsausvälineet ovat nykyään hyvinkin "pinnalla" (lue: eli voisin tietää näistä enemmänkin...). Harjan pieni koko myös yllätti, mutta eipähän sitä isompaa kasvoille voi oikein käytännöllisesti hieroakaan.

Pyöryläisen kasvoharjan tarkoitus on toimia sekä kasvojen ihosolukon kuorijana sekä kasvojen putsauksen tehostajana. Harja kastellaan ennen käyttöä, ja siihen voi pursottaa suoraan puhdistusainetta ennen kasvojen käsittelyä.

 Jos haluaa saada ns. lisää  tehoja irti puhdistusaineesta, kasvoharja on hyvä väline boostaamaan puhdistusaineen vaikutusta. Puhdistusaine saavuttaakin harjan kanssa myös tiukemmin ihohuokosissa istuvan meikin. Joskus esimerkiksi maitomaiset puhdistusaineet eivät poista tarkasti koko kasvomeikkiä kovin suurihuokoiselta iholta, mutta harjan ja maitomaisen puhdistusaineen kombo   puhdistaa jättämättä meikkijämiä.

Harjalla saa toki myös kasvojen kuorinnan ja pienen massage-hetken. Kovin herkälle iholle päivittäinen mekaaninen kuorinta ei välttämättä sovi, joten omaa ihoaan kannattaa kuulostella tässä asiassa. Ecotoolsin harja on melko pehmeä, mutta pehmeys ei ole siveltimien pehmoisuuden luokkaa. Toki paljon riippuu myös siitä millaisella "voimalla" harjaa käyttää. Ainakin oma sekaihoni tykkää tästä harjasta, joka putsaa ihon tehokkaasti sitkeimpiäkin huokosia myöten! Eikä hintakaan ole lainkaan paha: kasvoharja on tällä hetkellä Sokoksella tarjouksessa 5,90 euroa (normaalisti 6,9 euroa).

kasvoharja ecotools

 Muistan kyllä joskus ajatelleeni että oma shampoo siveltimille on liian luksusta, sillä mikseipä siveltimiä voisi putsata tavan saippualla. Alan kuitenkin suhtautua myönteisesti  näihin täsmäputsareihin, sillä nestemäinen puhdistusaine on oikeasti tehokas. Palasaippua ei välttämättä aina saavuta tiheiden siveltimien syvyyksiä niin helposti, mutta shampoo hoitaa homman kotiin helposti. Ja putsaan siveltimet joka tapauksessa viikottain, joten hyvä puhdistusaine on tosiaan tarpeen. Ei kiitos bakteerien muhittelulle...

Ecotoolsin sivellinshampoo on toden totta aika kätevä tiukemmassakin istuvaan meikkilähmään. Esimerkiksi meikkisienet täytyy puhdistaa joka käytön jälkeen, ja ne tuntuvat imevän meikkijämiä siveltimiä helpommin. Vaahtoavalla ja vieläpä hyväntuoksuisella putsaajalla meikkirippeet poistuvat kuitenkin kohtuuajassa, joten myös hermoja säästyy.

Ecotoolsin sivellinshampoo  ei ole uusi tuote, mutta putelin ulkoasu muuttuu. Kuvassa on vielä vanhan mallinen pullo.

 Uusia Ecotoolseja voi bongata myös esim. Hyvinvoinnin tavaratalosta* ja Biodellysta.* 

Joko sinä olet bongannut uusia (tai vanhoja) Ecotoolseja? :)
Kommentit

 1. Oi kyllä kyllä ja kyllä! Jokaisesta noista olen hieman haaveillut. 90% meikkisiveltimistäni on Ecotoolsin ja pois en kyllä vaihtaisi, nyt vain alkaa olemaan aika muutaman siveltimen uusimiselle ja varmasti yritänkin bongailla tuolla uudella designilla! Tampereen Sokoksella taisinkin jo noita nähdä kassalla hengaillessani, harmi vain että vuoronumeroni tuli juuri silloin ja onnellisesti jo unohdin ne. Täytyy käydä kurkkaamassa ja hakemassa ainakin tuo kasvoharja kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww kiitos ihanasta kommentista. :) Mulla on myös iso kasa Ecotoolsin siveltimiä ja olen tykännyt lähestulkoon jokaisesta! Ja tykkäänpä myös näistä uutuuksista. Toivottavasti löydät sopivat uudet 'toolsit ensi kerralla Sokkarilta. :D

   Poista
 2. Noi meikkisienet kiinnostaa mua kovasti, monet sanoo, että ne on parhaimpia beautyblendereiden kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele näitä kommentteja, sillä nämä meikkisienet yllättivät itsenikin. :)

   Poista
 3. Kasvoharja kiinnostaa, koska käytän ahkerasti konjac-sieniä ja tää on vielä superhalpa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvoharja on kyllä vähän konjacille sukua. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^